כותרות אחרונות
Search

"פרימור" ומיקי שמו מגישים לרגל ראש השנה: עוגות יוגורט אישיות עם פירות יער.

עוגות יוגורט אישיות עם פירות יער מיקי שמו ופרימור – צילום: איתיאל ציון 

 

שנה מתוקה עם "פרימור" ומיקי שמו.

"פרימור" ומיקי שמו מגישים לרגל ראש השנה: עוגות יוגורט אישיות עם פירות יער.

 

מיץ רימונים סחוט 100 אחוז טבעי 1 ליטר פרימור – צילום: עמית שטראוס

 

לרגל ראש השנה וחגי תשרי, מגישה פרימור, יצרנית המיצים הסחוטים הטבעיים המובילה בישראל, מתכון מיוחד של השף קונדיטור מיקי שמו, לעוגות יוגורט אישיות, עם פירות יער. העוגות בשילוב מיץ רימונים סחוט טבעי של פרימור, מתאימות לאירוח בימי החג וכקינוח, לצד שתייה חמה או קרה.

חג שמח!

 

עוגות יוגורט אישיות עם פירות יער מיקי שמו ופרימור – צילום: איתיאל ציון

 

מצרכים (ל-4 עוגות בריוש):

200 חמאה רכה

3/4 כוס שמן קוקוס

1 וחצי כוסות סוכר דמררה

2 כפיות דבש

6 ביצים מידה L

1 וחצי  כוסות קמח לבן

3/4 כוס קמח כוסמין

2 כפיות קמח שקדים

1 שקית אבקת אפייה

200 גרם גבינת ריקוטה 9% 

100 גרם (1/2 גביע) יוגורט 3%

50 גרם פטל אדום קפוא

 

לרוטב פירות אדומים:

3 כפות מיץ רימונים של "פרימור"

2 כפות דבש

150 גרם פירות אדומים קפואים

 

אופן ההכנה:

  1. במיקסר עם בוחש גיטרה מערבלים חמאה, שמן קוקוס וסוכר דמררה במהירות בינונית-גבוההבמשך כ- 5 דקות, עד לקבלת תערובת אחידה ובהירה. מוסיפים את הביצים בהדרגה.
  2. מנפים את הקמחים, אבקת האפייה ואבקת השקדים. מנמיכים את המהירות ומוסיפים לסירוגין אתהריקוטה והיוגורט ולבסוף את הקמחים המנופים עד לקבלת תערובת הומוגנית.
  3. מחממים תנור ל- 170מעלות. מוזגים את התערובת ל- 4 תבניות בריוש עד לחצי הגובה. מפזרים מעט פטל אדום מעל כל עוגה ומוזגים את יתרת התערובת עד שיא גובה התבנית.
  4. אופים במשך כ-  40-50 דקות, עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים. הופכים את העוגות על גבי רשת ומצננים.
  5. מכינים את הרוטב הפירות האדומים: בקלחת מחממים 3 כפות מיץ רימונים יחד עם הדבש והפירות האדומים הקפואים עד לקבלת תערובת סמיכה. מעטרים את העוגות ברוטב ומגישים.