כותרות אחרונות
Search

שבוע הקולינריה הצרפתית / So French So Food / אוברן רון אלפ ! 13-9 בפברואר, 2020.

 

שבוע הקולינריה הצרפתית / So French So Food / אוברן רון אלפ !

13-9 בפברואר, 2020.

18 שפים צרפתים ושף קונדיטור,

בשיתוף פעולה עם המסעדות הישראליות הטובות ביותר בתל אביב, ירושלים, באר שבע, נצרת, טבריה וזיכרון יעקב,

בשותפות אזור אוברן-רון-אלפ (AUVERGNE-RHÔNE-ALPES)

 

sofrenchsofood.co

www.facebook.com/sofrenchsofood

 

המהדורה השמינית של שבוע הקולינריה הצרפתית בישראל SO FRENCH SO FOOD, תתקיים בין התאריכים 9 עד 13 בפברואר בערים תל אביב, חיפה, ירושלים, באר שבע, זיכרון יעקב, נצרת וטבריה, בשיתוף אזור אוברן-רון-אלפ . לאירוע שותפים שגרירות צרפת בישראל, ביזנס פראנס, המכון הצרפתי בישראל, הקונסוליה הכללית הצרפתית בירושלים והמכון הצרפתי בירושלים, בשיתוף עם אזור אוברן-רון-אלפ  וחברות אשר יציגו את מוצריהן, פרי האזור- ( מחית פירות Cap Fruit  סוכריות וממתקים של הקונדיטור האומן Cruzilles שוקולדים תוצרת Valrhona (שניהם מויובאים באמצעות תישבי), העדשים הירוקות מבית Puy Sabarot, מי Evian, מים מוגזים Badoit, יינות   Vidal Fleury (מיובאות על ידIBBLS )

 

 JC Decaux, קוניאק Courvoisier (מיובא על ידי אקרמן), בירה Blanc 1664 (מיובאת על ידי קרלסברג), רשת החנויות 'לגעת באוכל' (מקבוצת מסלמני), חברת התעופה אייר פראנס, חליפות Bragard (מיובאת על ידי (MyForm, מלון קרלטון תל אביב, בתי הספר הקולינריים הישראלים – מרכז קולינריה דנון ורימונים, מכון פול בוקוז, ארגון שלווה, עמותת לקט ומטבח ארמון האליזה. 

 

משלחת של 18 שפים צרפתים, כולל שף קונדיטור מאסטר, כולם מאזור אוברן-רון-אלפ. ביניהם, שפים רבים הנושאים את עיטור אגודת המצנפות הלבנות של העיר ליון  ושפים נושאי עיטור  "מסעדות בושון המסורתיות של ליון", המייצגים את הקולינריה המסורתית של העיר השלישית בגודלה בצרפת.

 

משלחת השפים תגיע לתל אביב, חיפה, ירושלים, באר שבע, זיכרון יעקב, נצרת וטבריה, ותעבוד בצמוד לשפים ישראלים מהמסעדות המובחרות ביותר. בתאריכים 10, 11 ו -12 בפברואר, הם יבשלו ויכינו תפריט קולינרי יוצא דופן ומנות גורמה לסועדים הישראלים על מנת שאלו יתוודעו לקולינריה הצרפתית ולמטבח המסורתי של אזור אוברן-רון-אלפ בפרט.

 

המורשת הקולינרית והידע של השפים שלו הופכים את אזור אוברן-רון-אלפ לאזור הקולינריה מספר 1 בצרפת. האלפים, מטעים וכרמים משתלבים יחד ליצירת "המזווה העשיר ביותר בצרפת". – האזור משלבים טרואר, מסורת ומקוריות. הקולינריה של אזור אוברן-רון-אלפ: הכרמים המפורסמים לחופי הרון כמו היין וידל פלורי, העופות של BRESSE, נוגט Montélimar  או שוקולד Valrhona, אלו רק חלק מהתוצרים המייצגים של אזור זה אשר מציע גם נופים עוצרי נשימה. שלא לדבר על האיכויות והתארים הספציפיים לאזור, שם נרדף למסורת, לאותנטיות ולמצוינות: ה- "מסעדות הבושון של ליון" המפורסמות, המאפיינות את הדוכנים שבהם אנו טועמים מנות מסורתיות מליון, כמו גם אגודת המצנפות הלבנות, שנוסדה בשנת 1936 ומונה כיום 130 שפים מאזור אוברן-רון-אלפ, החולקים מורשת קולינרית של אזור מסורתי זה.

 

משלחת השפים הייחודית המגיעה לאירועי המהדורה ה-8 של SO FRENCH SO FOOD מייצגת את בחירי אגודת המצנפות הלבנות,  נבחרי דירוג גו-מיו, שפים ממסעדות בושון גורמה ומיטב השפים בעלי כוכבי מישלן.

 

מלבד קולינריה, אזור אוברן-רון-אלפ מפורסם במספר תחומים אחרים. אתרי תיירות, פארקים לאומיים, ומורדות סקי; אך גם אזור הידוע בחדשנות, עם למעלה מ-15,000 חברות הייטק.

 

אריק דנון, שגריר צרפת בישראל, מתכבד להזמינכם ביום ראשון 9.2 בבית שגריר צרפת ביפו לערב פתיחת  SO FRENCH SO FOOD 2020 בו יציג את השפים הצרפתים והישראלים המשתתפים באירוע. כמו כן, נציגי אזור אוברן-רון-אלפ ונציגי השותפים והחברות הלוקחות חלק באירוע.

 

דברי השגריר: "שבוע הקולינריה הצרפתית בישראל חוגג מדי שנה את הקשרים המיוחדים בין שתי המדינות בתחום המהנה מכולם. אירועי השנה השמינית לפסטיבל יחלקו כבוד לאזור אוברן-רון-אלפ המפורסם בשל אתרי התיירות הקסומים, ההיצע התרבותי העשיר, האוצרות הקולינריים הרבים, והיקבים יוצאי הדופן. אני מקווה כי רבים מכם ישתתפו באירועים הרבים, אירועים המוצעים במטרה לקדם את הקולינריה הצרפתית, לחלוק עימכם תרבויות, טעמים וניחוחות, לאפשר לשפים צרפתיים וישראליים לחלוק ידע ומומחיות במסעדות השותפות או במסגרת "כיתות אמן" ייעודיות לקהל הרחב או לאנשי מקצוע, כמו גם בשאר אירועי השבוע המאורגנים על-ידנו……. שבוע קולינריה צרפתית טוב לכולם ובתיאבון!"

 

פיליפ מונייה (Philippe Meunier) סגן נשיא אזור אוברן-רון-אלפ: "לאזור אוברן-רון-אלפ קשרים ענפים עם ישראל מזה זמן רב; קשרים המבוססים על חילופי כלכלה, השכלה, מדע, תרבות ותיירות. קשרים חזקים ומצוינים אלו זכו לחיזוק בפעילותינו הצרפתית-ישראלית המשותפת בליון בחודש יוני האחרון.  SO FRENCH SO FOOD 2020, המוקדש לאזור אוברן-רון-אלפ, אזור של מצוינות קולינרית, עוד מימי המלך לואי ה-18, ז'אן אנת'למי ברילט-סאברין, יליד אזורנו, סמל למצוינות שיודגש ביתר שאת במהלך שבוע הקולינריה הזה: "ההנאה סביב השולחן היא לכל הגילים, בכל מצב, בכל מדינה ובכל יום".

 

© P. Soissons אוברן-רון – אלפ טוריזם

 

שבוע הגסטרונומיה הצרפתי מציע ארבעה ימים גדושים בפעילויות ואירועים בנינוח צרפתי בין ה- 9 ל-13 בפברואר.

 

SO FRENCH SO FOOD – המטבח הצרפתי במסעדות הטובות ביותר בישראל, בתאריכים 10, 11 ו-12 בפברואר

SO FRENCH SO FOOD – המסעדות הטובות ביותר בתל אביב, ירושלים, חיפה, באר שבע, נצרת, טבריה וזיכרון יעקב, יארחו את משלחת השפים הצרפתים שהוזמנה להשתתף במהדורה השמינית של שבוע הקולינריה הצרפתית בישראל. המסעדות נבחרו בזכות איכותן ומקוריות המטבח המוצע בהן ומגוון המנות שלהן. גם מסעדות כשרות משתתפות בשבוע זה, כך שהקולינריה הצרפתית נגישה לכול.

הזמינו שולחן, כאן!

 

בתל אביב:

  • ג'וזף ויולה (דניאל ודניס) בעל מלאכה הטוב ביותר בצרפת, אלוף העולם בפאטה-און-קרוט לשנת 2009, חבר אגודת המצנפות הלבנות ומסעדות בושון של העיר ליון, וציון ביב-גורמאן במדריך מישלן, יחבור למסעדת נומי, ולשף יורם ניצן. השנה שף ג'וזף ויולה עומד בראש משלחת השפים הצרפתים.
  • סטפן פרואה דה וו (Le Fantin Latour), 4 מצנפות במדריך גו ומיו, בעל כוכב מישלן, אלוף העולם בפאטה-און-קרוט לשנת ,2013 יחבור לשף אוראל קימחי במסעדת פופינה. שף סטפן מוכר בישראל והשתתף בתכנית 'קרב סכינים'.
  • קלמנט לאטייה (Histoires sans faim) מחזיק בתואר מסעדן-אמן צרפת, חבר באגודת המצנפות הלבנות של העיר ליון, וציון במדריך גו ומיו, יחבור למסעדת פסטל ולשף קובי בכר.
  • כריסטוף טולופ (מסעדת Christian Têtedoie, בעלת כוכב מישלן), שף קונדיטור, יעמול על מנות אחרונות במסעדת פסטל, לצד השפים קובי בכר וקלמנט לאטייה.
  • וויליאמס ז'קייה (Le Vivarais), מחזיק בתואר בעל מלאכה הטוב ביותר צרפת, בתואר מסעדן-אמן צרפת, חבר באגודת המצנפות הלבנות ואגודת מסעדות בושון של העיר, יחבור למסעדת מסה ולשף עופר דסטה.
  • דומיניק מורוֹ (Une faim d'apprendre), חבר אגודת המצנפות הלבנות של העיר ליון, יחבור למסעדת בראסרי ולשף אופיר דביר.
  • אוליבייה דגה (La Ferme du Poulet), אלוף העולם בפאטה-און-קרוט לשנת 2016 מטעם אגודת המצנפות הלבנות של העיר ליון. מחזיק בתואר טבח-אמן ובתואר מסעדן-אמן צרפת. יחבור למלון קרלטון ולשף ערן נחשון.
  • אלן לה קוסק (ראש המכון לאומניות קולינריות Paul Bocuse), יחבור לשף מאיר דנון, ראש בית הספר לאומניות קולינריות, מרכז הקולינריה דנון.  

 

בירושלים:

  • ז'אן פרנסואה מאלה (La Tour de Salvagny), בעל כוכב מישלן, חבר באגודת המצנפות הלבנות של ליון, יחבור לשף שלום קדוש במסעדת "פרה על הגג" במלון לאונרדו פלאזה.
  • ז'וליאן גוטייה (מסעדת M) חבר אגודת המצנפות הלבנות ומסעדות בושון של העיר ליון, ציון ביב-גורמאן במדריך מישלן, יחבור למסעדת מונה ולשף מושיקו גמליאל.
  • סדריק בוטרו, השף המנהל של מסעדות la Brasserie de l’Ouest ו- Brasseries Bocuse, יחבור לאושרי זעפרני במסעדת רופטופ (ROOFTOP) שבמלון ממילא.

 

 

בצפון הארץ:

  • כריסטוף אלרדון (Maison Allardon), חבר אגודת המצנפות הלבנות של העיר ליון, יחבור למסעדת תלפיות ולשף גיא בז'ור.
  • ז'וליאן לה גויו (Le Petit Frère) חבר אגודת המצנפות הלבנות של העיר ליון, יחבור למסעדת הנמל 24 בחיפה, ולשף רן ראש.
  • אוליבייה קנאל (La Meunière) מחזיק בתואר מסעדן-אמן צרפת, חבר באגודת המצנפות הלבנות ואגודת מסעדות בושון של העיר ליון יחבור למסעדת לוקדה בנצרת, ולשף אליאס מטר.
  • פלורנס פרייה (Le Café du Peintre) חברת אגודת המצנפות הלבנות ואגודת מסעדות בושון מסורתיות בעיר ליון, שתי מצנפות במדריך גו ומיו תחבור למסעדת תישבי בזיכרון יעקב ולשף גונטר בידרמן.
  • יאן לאל (Le Poêlon d'Or), מחזיק בתואר מסעדת בושון הטובה ביותר וגביע הגסטרונומיה והיין לשנת 2017, סגן-נשיא אגודת מסעדות בושון מסורתיות של העיר ליון ופרדריק ברטוֹ (33 cite) מחזיק בתואר טבח-אמן צרפת, חבר באגודת המצנפות הלבנות של העיר ליון, ביב-גורמאן מטעם מדריך מישלן, יחברו

      לבית הספר לקולינריה רימונים בטבריה ולשפים גילה כהנה ומשה בדווה

 

בבאר שבע:

  • בנואה טוסן (Chez Paul O'), חבר אגודת המצנפות הלבנות של העיר ליון, מחזיק בתואר טבח-אמן ומסעדן-אמן צרפת יחבור לשף שחר רפאל, שף מסעדת כרמים.

 

שיתוף פעולה קולינרי:

מדי שנה SO FRENCH SO FOOD יוצרת שיתופי פעולה המאפשרים לאוכלוסיות שונות ובעלי מוגבלויות להיחשף לקולינריה הצרפתית.

  • SO FRENCH SO FOOD  משתף השנה פעולה עם עמותת לקט, אשר פועלת לאיסוף פירות וירקות עבור אנשים נזקקים. מדי שנה לקט, בעזרת מתנדביה ולמעלה מ-195 שותפיהּ, דואגים לכ-175,000 נזקקים. SO FRENCH SO FOOD תדאג השנה ל-20 מתנדבים ממשלחת אזור אוברן-רון-אלפ, מצוות שגרירות צרפת ונציגי החברות והעמותות השותפים לאירועים, לסיוע בקטיף עגבניות שרי באחד ממפעלי הייצור סמוך לבנימינה. שגריר צרפת בישראל, מר אריק דנון, ייקח חלק בקטיף. העגבניות שייקטפו יועברו לנזקקים הנתמכים ע"י לקט.       
  •  

קטיף עגבניות

בשיתוף עמותת לקט

שני, 10 בפברואר, בשעה 10:00

האירוע סגור לקהל הרחב ושמור למתנדבי SO FRENCH SO FRENCH – פתוח לסיקור תקשורתי

למידע נוסף: https://www.leket.org/

 

  • כמו כן, SO FRENCH SO FOOD 2020, שף קונדיטור כריסטוף טולופ, בעל כוכב מישלן המתמחה בקונדיטוריה, בשיתוף ארגון שלווה, יכינו עוגות יחד עם 15 בוגרים עם מוגבלויות. סדנת הכנת העוגות בנויה כך שתאפשר לסייע לצעירים התנסות קולינרית מבלי שמוגבלותם תהווה מכשול.

 

שיתוף הפעולה ייערך לזכרה של הגב' נחמה ריבלין ז"ל, שנוכחותה ב-SO FRENCH SO FOOD  בשנה שעברה הקרינה אור גדול על אירועי שבוע הקולינריה. הגב' ריבלין ז"ל ליוותה את השף גיום גומז, השף הראשי בארמון האליזה, לכלא נווה תרצה, שם הכינו ארוחת מפגש מרגשת בין אסירות וילדיהן. במהלך כל חייה הגב' ריבלין ז"ל סייעה לבעלי מוגבלויות.

 

הסדנה תיחתם בטעימות גורמה של המנות האחרונות שהוכנו על ידי הצעירים ועל ידי תלמידי בת הספר לקולינריה Planet Chef  בהנחיית השף קלוד בן-סימון, ובנוכחות נשיא מדינת ישראל, מר ראובן (רובי) ריבלין, שגריר צרפת בישראל, מר אריק דנון, אנאל קליפה, ילידת ליון, כוכבת להקת שלווה, אשר נסעה ברחבי ישראל בשנה שעברה במהלך הכנות לאירוויזיון, ובהשתתפות חברי משלחת אוברן-רון-אלפ.

 

בנוכחות הנשיא ריבלין (בכפוף להזמנה)

סדנה קולינרית בהנחיית כריסטוף טולופ שף קונדיטור מייעץ

שלישי, 11 בפברואר, החל מ-16:30 עד 18:00

בשלווה, ירושלים

הסדנה סגורה לקהל הרחב – פתוחה לסיקור תקשורתי

 

טעימות גורמה

מחווה לגב' נחמה ריבלין, ז"ל

בנוכחות נשיא המדינה, מר ראובן (רובי) ריבלין, (בכפוף לאישור) שגריר צרפת בישראל, מר אריק דנון , ואנאל קליפה (להקת שלווה)

שלישי, 11 בפברואר בשעה 18:30

כניסה בהזמנה בלבד

למידע נוסף: https://www.shalva.org/  

 

SO FRENCH SO FOOD – כיתות אומן על ידי שפים צרפתים

 

השפים הצרפתים וויליאמס ז'קייה וסטפן פרואה דה וו (מתכנית הבישול 'קרב סכינים'), ושף קונדיטור כריסטוף טולופ, יחברו לשף הראשי של מלון קרלטון תל אביב, ערן נחשון, לשלוש כיתות אומן שיתמקדו ויבשלו מנות מאזור אוברן-רון-אלפ.

 

במהלך שעות אחר הצהריים תהיה בפניכם הזדמנות להכיר מקרוב מתכונים שנבחרו ע"י השפים הצרפתים וחשיפתם סודות המתכונים. חגיגה לבלוטות הטעם שלכם – בתום כל כיתת אומן תהיינה טעימות.

 

13:00 עד 14:30 – מנת הפתיחה, שף וויליאמס ז'קייה

שף וויליאמס ז'קייה יציג בפניכם את מנת הדגל של המסעדה שלו, קרם דלעת עם ערמונים קצוצים טראפלס (truffade). שלל טעמים ותענוג לחיך. עבור וויליאם, בישול הוא  "תשומת לב רבה, מוצרים מהמעלה הראשונה ומעט דמיון".

 

15:00 עד 16:30 – מנה עיקרית, שף סטפן פרואה דה וו

השף סטפן פרואה דבה וו ישתף אתנו בטכניקות הבישול החדשניות שלו דרך המתכון ל- Barbu rôti et sauce parmesan fumée au sapin et vin jaune. השף אוהב ליצור שילובים מקוריים של ירקות ומנות השראה שהוא מקבל מהטבע במהלך קטיף בשביליו התלולים של רכס הרי האלפים.

 

17:00 עד 19:00 –קינוח, שף קונדיטור כריסטוף טולופ

שף קונדיטור כריסטוף טולופ, המכונה השף בעל הכוכבים, יגרום לנו לחלום בעזרת יצירת השוקולד שלו, הייחודית לאזור: טארט שוקולד קריבי, אגסים, אגוזי פקאן aux notes acidulées

 

 

מידע נוסף:

כיתות אומן בהשתתפות שפים צרפתים

חמישי, 13 בפברואר בין השעות 13:00 ל-19:00

מלון קרלטון, רחוב אליעזר פרי 10, תל אביב

כיתות אומן בצרפתית בליווי תרגום סימולטני לעברית

עלות: 70 ₪ לכיתת אומן אחת ו-180 ₪ לשלוש כיתות האומן.

עלות לחברי המכון הצרפתי בישראל: 60 ₪ לכיתת אומן אחת ו-150 ₪ לשלוש כיתות האומן.

להזמנות: 03-7968000 או בדוא"ל: masterclass@ambfr-il.org  

להזמנות מקוונות (אונליין): https://boutique.institutfrancais-israel.com/index.php?langue=fr

 

בתי הספר למקצועות הקולינריה:

כמדי שנה, שפים צרפתים יגיעו לבתי ספר לקולינריה בישראל בכדי לאפשר למעוניינים לעבוד בתחום להעמיק את הידע שלהם ולהיחשף לרזי המקצוע באמצעות הידע הצרפתי, הנודע ברחבי העולם.

 

  • השנה, בית הספר של מאיר דנון, המרכז לקולינריה דנון בנמל תל אביב, חולק כבוד לשף האגדי, פול בוקוז, בהדגמת מיטב המתכונים של השף אלן לה קוסק, מנהל אומנויות הקולינריה במכון פול בוקוז, בתאריכים 10 ו-11 בפברואר. זוהי הזדמנות ייחודית ללמוד את הטכניקות והמנות של אחד מגדולי השפים הצרפתיים. אלן לה קוסק, שהיה יד ימינו של פול בוקוז במשך שנים רבות, יחלוק תובנות קולינריות בהשראת שף אגדי זה, שנחשב לאבי המטבח הצרפתי האצילי. קוסק יציג את הטכניקות, שילוב הטעמים והכנת המנות. בין המנות שיוכנו: "צדפות" מפילה דגים עם תפוחי אדמה ומרק פטריות כמהין המפורסם שהוגש לנשיא צרפת לשעבר, ואלרי ז'יסקר ד'אסטן.

 

כיתת האומן פתוחה לקהל הרחב כולל טעימות, 10-11 בפברואר, בערב או בבוקר, לבחירתכם. למידע נוסף: 03-7571555, www.danon.org.il, info@danon.org.il.

 

  • בית הספר לקולינריה, רימונים בטבריה, שמח לשתף פעולה גם השנה עם השפים הצרפתים הבכירים, פרדריק ברטו ו-יאן לאל (תלמידו של אלן דוקס), וקונדיטוריה שהוקמה על שפת הכנרת. בתוכנית: שבוע עמוס פעילויות במהלכו יעבירו השפים הצרפתים סדנאות לתלמידים, כיתת אומן לאנשי מקצוע באזור והדגמה בכלא טלמון. השבוע ייחתם בארוחת גאלה מפוארת למען השלום, בהכנת תלמידים בני כל הדתות.

 

ערב הגאלה – רביעי, 12 בפברואר, בשעה 20:00 (300 ₪ לאדם)

לפרטים נוספים על האירועים שיתקיימו בטבריה במהלך שבוע הקולינריה, כיתות אומן ואירועים לקהל המקצועי, צרו קשר עם משה בדואין  biorambam@walla.co.il

התכנית המלאה והפעילויות בבית הספר רימונים זמינים באתר SO FRENCH SO FOOD.

 

 

קוניאק COURVOISIER ובירות BLANC 1664, שותפים ל- SO FRENCH SO FOOD 2020 וניתן יהיה לטעום אותם במסעדות הישראליות המשתתפות באירועים.

 

קוניאק Courvoisier מיובא על ידי אקרמן – ניתן יהיה לטעום את הקוניאק במסעדות המשתתפות ובתפריט הקוקטיילים המגוון.  אסתי אקרמן, בעלים משותף של אקרמן משקאות: ״קוניאק קורבזייה מתקשר בכל העולם עם גסטרונומיה ברמה הגבוהה ביותר, ולכן, החיבור עם שבוע הקולינריה הצרפתי הינו מתבקש. בשנים האחרונות, קוקטיילים וחיבור של משקאות אלכוהול בהתאמה למנות הינם חלק בלתי נפרד מעולם הקולינריה, ואנו שמחים להעשיר את המסעדות המשתתפות עם תפריטי קוקטיילים מגוונים".

 

בירות Blanc 1664, מיובאות על ידי קרלסברג – ניתן יהיה לטעום אותן במסעדות המשתתפות בשבוע הקולינריה, כאפריטיף. בירה 1664 BLANC הצרפתית, מיובאת ומופצת בישראל על ידי IBBL קרלסברג. Blanc 1664 היא בירה חיטה צרפתית איכותית, קלילה בעלת 5%+ אלכוהול.  עם איזון מושלם של ניחוחות וטעמים של פירות קיץ, פירות הדר ומרירות מעודנת. הבירה, בגוון  זהוב, בעלת ראש קצף בהיר ומעונן ששומר על טריותה ורעננותה לאורך זמן. בירה BLANC 1664  זמינה בשוק הישראלי מאז יולי 2019.

 

  • SO FRENCH SO FOOD – השף הצרפתי ז'וזף ויולה נותן כבוד לכלי הבישול הצרפתיים המובילים בעולם.

 

קבוצת מסלמני, המפיצה את מותגי הבישול הצרפתיים המובילים בעולם ובהם: Tefal, Pyrex, Luminarc , ו- Staub , תציע במסגרת שבוע הקולינריה הצרפתית, ברשתות המשביר לצרכן, הום סנטר,   4CHEF ולגעת באוכל,  מבצעים והנחות מיוחדות על מותגים אלה, כמו גם הדגמות וטעימות של מנות צרפתיות שהוכנו עם כלי בישול, סירים ואביזרים צרפתיים אותנטיים.

פרטים על חנויות המשתתפות באתר  So French So Food- https://www.sofrenchsofood.com

 

רשת החנויות 'לגעת באוכל' תארח ביום חמישי ה-13 בפברואר בשעה 10 בבוקר, במסגרת שבוע הקולינריה הצרפתית, בסניף שלה בראשון לציון , את השף הצרפתי, ז'וזף ויולה ממסעדת Daniel et Denise מליון לסדנת אומן ייחודית. השף יציג לאורחי הסדנה מנות מיוחדות, אופייניות לאזור הגיאגרפי שבו המסעדה שלו ממקומת.

פרטים על חנויות המשתתפות באתר So French So Food.

 

  • SO FRENCH SO FOOD – הפן העסקי

שגרירות צרפת בישראל, באמצעות ביזנס פראנס – מחלקת העסקים שלה, תרמה במשך מספר שנים לפעולות שבוצעו בשבוע הקולינריה הצרפתית בישראל – SO FRENCH SO FOOD – באמצעות שיתוף פעולה עם גורמים מסחריים. גישתה של ביזנס פראנס היא לא רק להציג מוצרים צרפתיים חדשים לשוק הישראלי, אלא גם לתמוך במאמציהם של יבואנים ישראלים לייבא מוצרים צרפתים, על מנת לעודד את מכירות המותגים שהם כבר מפיצים בשוק ועם אנשי מקצוע בענף המזון.

 

לקראת המהדורה ה -8 של האירוע יוצגו מוצרים מאזור  אוברן רון אלפ השותף הראשי של SO FRENCH SO FOOD 2020 והאזור הגסטרונומי המוביל בצרפת.  אירוע טעימות של מוצרים מאזור אוברן רון אלפ יערך בערב הפתיחה של SO FRENCH SO FOOD ב -9 בפברואר בבית שגריר צרפת ויכלול:

 העדשים הירוקות מבית PUY SABAROT, https://www.sabarot.com תוצרת מקומית (בית צרפתי אותנטי) מזה שבעה דורות של יזמים אשר הלכו במשך דורות מאז 1819. בראש ענף זה, מומחים בקטניות, תוך התחשבות בהשפעה האקולוגית שלהם

 מחית פירות של  http://www.capfruit.com – CAP FRUIT   המיועדת לאנשי מקצוע בתחום הגסטרונומיה (שפים, קונדיטוריות, שוקולטריות, גלידריות, טבחים וקייטרינג)

 שוקולד VALRHONA -,valrhona.com/fr  , קסם של חושים סביב מגוון רחב של שוקולדים משובחים, ממתקים לפי הטעם, פרלינים ופירות יבשים, ליחידים ואנשי מקצוע.

 הקונדיטור האומן CRUZILLES – https://www.facebook.com/ConfiserieCruzilles/ , סוכריות הפירות שלהם, הערמונים המזוגגים, הריבות, הפירות המסוכרים מאוברן רון אלפ.

 מי EVIAN-,  https://www.evian.com/fr, שמקור הרכבם המינרלי מגיע מסלעי קרחוני  האלפים.

 מים מוגזים BADOIT-  https://www.badoit.fr, מותג צרפתי קלאסי ומוצר שנולד בלב אזור סן-גלמייר במאסיפ סנטראל.

 יינות Vidal-Fleury, מגוון שלם של יינות מכרמים ברחבי עמק רון.

 

 

סיור טעימות לרגל ערב הפתיחה של SO FRENCH SO FOOD:

בנוכחות מר אריק דנון, שגריר צרפת, משלחת השפים הצרפתים והישראלים והשותפים של SO FRENCH SO FOOD

יום ראשון, 9 בפברואר, בבית השגריר הצרפתי ביפו

בהזמנה בלבד

 

במסגרת זו של קידום המוצרים האזוריים ובנוסף לאירועים הגסטרונומיים והחברתיים של SO FRENCH SO FOOD 2020, בביתן גדול המקדם את "צרפת" ביריד התיירות הישראלי IMTM (תערוכת התיירות הבינ"ל השנתית ה-26) ייערך בגני התערוכה תל אביב ב -11 וב -12 בפברואר.  השנה, אזור אוברן רון אלפ נמצא באור הזרקורים של ביתן צרפת, בנוכחות ועדת התיירות האזורית (CRT) המקדמת ומפתחת את יעד התיירות אוברן רון אלפ לשחקני המפתח בשוק התיירות בישראל, בשותפות עם ATOUT FRANCE' חבל אוברן רון אלפ ואנשי מקצוע ישראלים.

 CRT יהיה מלווה במספר שותפים מאזור אוברן רון אלפ ביניהם: CGH Residences & Spa ו- Jiva Hill Resort.

 

SO FRENCH SO FOOD 2020 האטרקטיביות התיירותית של אזור אוברן רון אלפ הולכת וגוברת בשוק הישראלי.

אזור אוברן רון אלפ מציע מגוון רחב של יעדים תיירותיים לשוק הישראלי, בראשם העיר ליון, בירת הגסטרונומיה, האלפים ומון בלאן- "על גג אירופה", דרום דה לארדש, אוברן והרי הגעש שלה.

 

התיירות הישראלית לצרפת נחשבת לתיירות בעלת "אופי בוגר" בהתנהגותה ו"מתעוררת "מבחינת קצב הצמיחה שלה והפוטנציאל שלה. בשנת 2019 חלה עלייה של8% בנסיעות של ישראלים לצרפת. צרפת היא היעד הבינלאומי השלישי עבור ישראלים, וליון הייתה היעד השני עבור הישראלים (אחרי פריז) באוקטובר 2019 (מקור: אמדאוס). בסך הכל למעלה מ-100,000 תיירים ישראלים ביקרו באזור אוברן רון אלפ  בשנת 2018. (נתוני ATOUT FRANCE). היעד תל אביב ליון צמח בכמעט 25%   בשנת 2019 בהשוואה ל-2018 (מקור: שדה תעופה ליון), נתון המייצג צמיחה חזקה מאוד. דוגמה לעלייה המתמשכת בתיירות במשך מספר שנים, חברת התעופה טרנסאוויה הציעה טיסה אחת בשבוע לליון בשנת 2014, כיום חברת התעופה מציעה בממוצע שלוש טיסות שבועיות.

 

אזור אוברן-רון-אלפ פופולרי מאוד בישראל, בכל עונה! בחורף בעונת הסקי, הרי האלפים הצפוניים מייצגים את אזור הסקי הגדול ביותר בעולם, עם 160 אתרי סקי. פעילויות קיץ (טיולים רגליים, גסטרונומיה, תיירות נהרות) מושכות אליהן גם תיירים ישראלים, מכיוון שמספר המטיילים הישראלים כמעט זהה בקיץ ובחורף.

 

תודות לכל שותפינו!

אזור אוברן-רון-אלפ:

אזור אוברן-רון-אלפ משלב קולינריה, חדשנות. בנוסף למורשת הקולינרית יוצאת הדופן שלו, האזור מייצג את האזור ההררי והסקי מספר 1 בעולם, טעמים וניחוחות.

 

נתונים:

8  מיליון תושבים

 4 ערי מטרופולין : ליון, סנט-אטיין, גרנובל, קלרמונט-פראנד

 2 נהרות: הרון והלואר

 1700 ק"מ של שבילי אופניים ודרכים מוריקות, ביניהם הויא-רונה המפורסם.

מון בלאן

המתנשא לגובה של 4809 מטרים מעל פני הים, על גג העולם!

אתר התיירות מספר 1 לתיירות טבע באירופה, עם למעלה מ-6 מיליון מבקרים בשנה.

אזור טבע מדהים  עם  10  פארקים אזוריים: וולקן ד'אוברן, ברוני פרובנסאל, שארטריז, הוט-ג'ורה, ליברדוא-פורז, מסיף-ד-בוז', מונט-ד'ארדש, פילא, וורקור, אובראק.

19  שמורות טבע

2  פארקים לאומיים : הפארק הלאומי וונואז, והפארק הלאומי אקרין.

 6 אתרי מורשת מוכרזים על-ידי ארגון המורשת אונסקו.

אזור ההרים ואתרי הסקי החשוב ביותר בעולם.

 172 אתרי סקי, מסלולי גלישה באורך 6,322 ק"מ

אזור הקולינריה מספר 1 בצרפת, עם 93  שפים בעלי כוכבי מישלן, ביניהם 8 שפים בעלי 3 כוכבי מישלן ו-

16,100 מסעדות.

למעלה מ-500 פסטיבלים.

 

למידע נוסף על אזור אוברן-רון-אלפ: www.sofrenchfood.com

 

BRAGARD

Myform Designed Uniforms  היא חברה המתמחה בייצור ובשיווק ביגוד מקצועי איכותי ומעוצב לבתי מלון, מסעדות, בתי קפה, אולמות אירועים, חברות קייטרינג ומוסדות שונים. חברה המובילה בתחומה ומבטיחה איכות גבוהה ביותר. MYFORM היא נציגתה הבלעדית של חברת BRAGARD בישראל.

 

BRAGARD היא חברה צרפתית בעלת שם עולמי בייצור ז'קטים ייצוגיים לשפים ומדים מקצועיים לבתי מלון ומסעדות, ברמה גבוהה איכותית ואופנתית.

 

BRAGARD  הוא מותג מוביל מזה 80 שנה בשל איכותו הגבוהה והבלתי מתפשרת, שימוש בחומרי הגלם האיכותיים ביותר ובשל העיצובים הקלאסיים והמודרניים כאחד ונחשב לטוב בעולם. BRAGARD מלבישים את המפורסמים ביותר בארץ ובעולם: שף אלן דוכס, שף גורדון רמזי, השפים של נשיא ארה"ב ברק אובמה, נשיא צרפת הולנד, נסיכות מונקו, הקרמלין וכל השפים המובילים בארץ.

 

Myform.co.il

 

 COURVOISIER Akkerman

אקרמן משקאות, יבואנית ומשווקת מובילה של מותגי אלכוהול ויין בישראל, שותפה זו השנה הרביעית ברציפות לשבוע הקולינריה הצרפתית. השנה יככב מותג הקוניאק  "Courvoisier" והסועדים יוכלו ליהנות מתפריט קוקטיילים מגוון ואיכותי, המבוסס על הקוניאק הצרפתי.

 

מותג הקוניאק קורבזייה אשר הוגש בחניכת מגדל אייפל בשנת 1889 משלב תהליך ייצור קפדני מסורתי כיאה לקוניאק צרפתי ולתפיסה הקולינרית הצרפתית הלא מתפשרת. זיקוק יינות לבנים מובחרים וייישון בחביות עץ מיער לימוזין וטרנסוייס מובילים לתוצאה הבלתי נשכחת של שילוב בין אמנות למדע.

 

אסתי אקרמן, בעלים משותף של אקרמן משקאות: ״קוניאק קורבזייה מתקשר בכל העולם עם גסטרונומיה ברמה הגבוהה ביותר, ולכן, החיבור עם שבוע הקולינריה הצרפתי הינו מתבקש. בשנים האחרונות, קוקטיילים וחיבור של משקאות אלכוהול בהתאמה למנות הינם חלק בלתי נפרד מעולם הקולינריה, ואנו שמחים להעשיר את המסעדות המשתתפות עם תפריטי קוקטיילים מגוונים".

 

בירה BLANC 1664

בירה 1664 BLANC הצרפתית, מיובאת ומופצת בישראל על ידי IBBL קרלסברג. Blanc 1664 היא בירה חיטה צרפתית איכותית, קלילה בעלת 5%+ אלכוהול

עם איזון מושלם של ניחוחות וטעמים של פירות קיץ, פירות הדר ומרירות מעודנת. הבירה, בגוון זהוב, בעלת ראש קצף בהיר ומעונן ששומר על טריותה ורעננותה לאורך זמן. הבקבוק שלBLANC  1664  הינו בעל עיצוב ייחודי בהשראת מגדל אייפל, מודרני ואלגנטי כאחד וכחול בצבעו, מעוטר בצבעי טריקולור צרפתיים המקנה לו מראה יוקרתי. בירה חדשה זו מייצגת את אורח החיים הצרפתי המאופיין באלגנטיות ובהנאות החיים. בירהBLANC 1664  זמינה בשוק הישראלי מאז יולי 2019.

 

Vins Vidal Fleury  

יקב וידאל פלורי נוסד ב1781 והוא הבית הפעיל הותיק ביותר בעמק הרון. וידאל פלורי הוא בית מסורתי שמגדל ענבים, מייצר יין וגם מתפקד כ- Negociant- כלומר רוכש ענבים ממגדלים ומייצר מהם יין. כך ביקב מתמחים בכל אזורי עמק הרון עם יותר מ-20 יינות מכפרים שונים. היקב עצמו נמצא למרגלות הקוט רוטי- מהכרמים המפורסמים והטובים בעולם.

 

קבוצת מסלמני:

במסגרת שבוע 'So French So Food' יקודמו מותגי הבישול הצרפתיים המהמובילים בתחומם ובהם:

TEFAL

המשימה של טפל היא להעניק לך, באמצעות מוצריה ושירותיה, את האפשרות ליהנות ממטבח טעים, בריא ומגוון על בסיס יומיומי; עבורך, יקיריך וחבריך. הקונספטים החדשים המוצגים במסגרת זו מבוססים  על צרכי המשתמש. הכל התחיל ברעיון אחד:  מחבת נון-סטיק. מוצר מהפכני שהפך את מלאכת הבישול לקלה ונעימה יותר עבור כולם. וזה גם הבסיס למוטו המנחה את המותג Tefal מיום הקמתו: "להקל על חיי היומיום שלך". לאורך כל השנים הללו הציע Tefal פתרונות חדשניים והודות לצרכנים הפך המותג למוביל עולמי בתחום כלי הבישול בכלל ובתחום ה'נון-סטיק' בפרט. המותג Tefal משווק כיום במעל  120 מדינות. גאוני, נדיב, מעורר השראה!

 

 PYREX

המותג PYREX מבטא את המצוינות שבייצור הצרפתי. זכוכית פיירקס מיוצרת בעיר Châteauroux בצרפת, בתנור ייצור ייחודי בעולם! המותג נחשב לאחד התכשיטים הצרפתיים של תעשיית הזכוכית באירופה. בזכות הידע המסורתי המוביל את החברה מזה למעלה מ- 100 שנה המשולב עם יכולות ייצור עכשוויות מתקדמות, נמצא PYREX בחוד החנית של החדשנות בתחום.

זכוכית פיירקס היא ייחודית ובלעדית. מדובר בזכוכית מחוסמת בורוסיליקט באיכות גבוהה עם עמידות מצוינת בפני הלם מכני. הזכוכית מותאמת בצורה מושלמת לטמפרטורות קיצוניות, בין -40 ° ל+ 300 °, ועמידה בפני זעזוע תרמי של עד 220°.

 

LUMINARC:

Luminarc הוא אחד המותגים של קבוצת Arc International. מפעלי החברה ממוקמים ב- Arques  

שבצפון צרפת. מטה החברה כולל את יחידת המחקר והפיתוח שלה ואת מפעל ייצור הזכוכית הגדול בעולם. הקבוצה מעוגנת בחיי היומיום של תושבי האזור שם היא ממוקמת, כספקית מקומות העבודה המובילה במקום. הקבוצה מייצרת ומפיצה את מוצריה בכל היבשות. לקבוצה מפעלי ייצור גם בסין, ברוסיה, באיחוד האמירויות ובארצות הברית.

מוצרי הקולקציה של Luminarc הם פונקציונליים ומקוריים והם ממציאים מחדש את עיצוב שולחן האוכל היומיומי. המותג מערבב סגנונות, דפוסים וצבעים בכלי שולחן אופנתיים ועמידים במיוחד. דרך נחמדה לשלב הנאה, ידידותיות, פרקטיות ונגישות! המותג קיים ביותר מ- 160 מדינות, ומציע מגוון רחב של מוצרים.

 

Staub:

מוצרי Staub  עוצבו ופותחו בדמותו של המטבח הצרפתי, המבטא את הידע האותנטי של המסורת. כמו המטבח הצרפתי גם מוצרי המותג שואפים תמיד למצויינות, מבלי לשכוח את הטעם וההנאה שבחלוקת ארוחה טובה. הכל התחיל מסיר הבישול האייקוני,  מברזל יצוק בציפוי אמייל. כיום המותג  STAUB מציע מגוון רחב של מוצרי ברזל יצוק: החל מווק לגריל, דרך מחבת, מערכת כלים לפונדו ואפילו טג'ין.

 

STAUB הוא מותג כל הבישול המועדף על ידי שפים צרפתיים מובילים בעלי שם בינלאומי. שפים אלה בחרו במוצרי STAUB הודות לביצועים, ליופי ולפונקציונליות שלהם. כהם משתמשים במוצרים שלנו במטבח ועל השולחן, זו ערובה אמיתית לאיכות של מוצרינו.

 

JCDecaux ישראל:

JCDecaux ישראל הינה חברת בת של JCDecaux, חברת פרסום החוצות הגדולה בעולם. היא הזכיינית הבלעדית של עיריות תל אביב ורמת גן להפעלת פרסום על גבי ריהוט רחוב.

Jcdecaux.co.il

 

אייר פראנס – AIR FRANCE

חברת התעופה הצרפתית אייר פראנס שמחה לשתף פעולה עם שגרירות צרפת באירועי So French So Food. המסורת הקולינרית העשירה של צרפת מהווה חלק בלתי נפרד מחווית הטיסה באייר פראנס. אייר פראנס שמחה לשמש כשגרירה של המסורות הללו, ולהביא את בשורת הקולינריה הצרפתית ל-195 יעדים בכל רחבי העולם. נוסעי אייר פראנס נהנים מכל טיסה ממבחר יינות, שמפניה וארוחות מיוחדות בכל מחלקות הנוסעים. נוסעי מחלקות היוקרה אף נהנים מתפריטים מיוחדים שהורכבו על ידי שפים בעלי כוכבי מישלן, דוגמת רג'יס מרקון, גאי מרטין, מישל רוט, עמנואל רנו ואחרים.

אייר פראנס גאה בקשר ארוך השנים עם ישראל, ומזמינה את הקהל הישראלי לגלות את הקסם של צרפת באמצעות שלוש הטיסות היומיות שהיא מפעילה בין תל אביב ופריז.

 

מלון קרלטון:

מלון קרלטון תל אביב, בדירוג 5 כוכבים, ממוקם לחופי תל אביב, מרחק קצר ממרכזי הקניות, העסקים והתרבות המרכזיים של תל אביב, ומציע סגנון ויוקרה ייחודיים, מלבד האווירה המרגיעה של הים התיכון. בחירה בקרלטון היא בחירה בשירותים מתקדמים ובאווירה הקוסמופוליטית הכה אופיינית לתל אביב.