כותרות אחרונות
Search

אוכל מנחם של חורף – נזיד חורפי עם תערובת קטניות אורגנית של "תבואות"!

 

 

אוכל מנחם של חורף – תערובת קטניות אורגנית של "תבואות"!

התערובת, המכילה מגוון עשיר ומשביע של קטניות ודגנים אורגניים ומזינים, מתאימה להכנת מרק, נזיד, תוספת חמה וסלטים חמימים.

 

אוכל מנחם של חורף – חברת "תבואות", המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים, מציעה לימי החורף הקרים "תערובת קטניות אורגנית", הכוללת מגוון עשיר של קטניות ודגנים אורגניים. התערובת המשביעה והמזינה כוללת עדשים ירוקות, עדשים אדומות, אפונה ירוקה, גריסי פנינה, פולי אזוקי וחיטת כוסמין, והיא מתאימה להכנת מאכלי חורף טעימים ובהם מרק, נזיד, תוספת חמה, תבשילים וסלטים חמימים.

 

צילום: אייל גרניט

 

התערובת משלבת דגנים וקטניות ומספקת לגוף חלבון מלא מהצומח, ויטמינים ומינרלים ובהם ויטמינים מקבוצה B, ברזל, אבץ, סידן, כרום ומגנזיום. הסיבים התזונתיים בתערובת תורמים לתחושת שובע.

 

מחיר לצרכן: 16.90 ש"ח לאריזה במשקל 500 גרם.

כשר בהשגחת הרבנות מטה יהודה ובד"צ בעלז.

להשיג ברשתות ובתי טבע ברחבי הארץ.

 

"תבואות" מציעה מתכון להכנת נזיד חורפי מנחם עם תערובת קטניות אורגנית, בשר טחון, ירקות, שמן זית ותבלינים.

 

צילום: PIXABAY

 

מצרכים:

1 אריזה של "תערובת קטניות אורגנית" של תבואות

250 גרם בשר טחון

1 בצל, קוביות בינוניות

3 שיני שום, פרוסות

1 שורש כוסברה, קלוף וחתוך לקוביות בינוניות

1-2 גבעולי סלרי, פרוסים

1 תפוח אדמה גדול, קלוף וחתוך לקוביות גדולות

1 גזר, חתוך לקוביות בינוניות

כמה פרחי ברוקולי

1 כף רוטב סויה

1/3 כפית כורכום

1/4 כפית כמון

1.5 כפיות פפריקה מתוקה (מי שאוהב – יכול להחליף חצי כפית פפריקה מתוקה -בפפריקה חריפה)

1/2 כפית פלפל שחור

4 כפות שמן זית

1 – 2 כפיות מלח (להוסיף רק בסוף הבישול)

מים

 

אופן ההכנה:

  • להשרות את התערובת במים כחצי שעה. לסנן, לשטוף ואז לסנן שוב
  • לטגן בסיר את הבצל בשמן הזית, עד שהוא שקוף. להוסיף את השום ולטגן להזהבה קלה
  • להוסיף את הבשר הטחון ולטגן עד שהוא משחים מעט. רק לאחר שהשחים להתחיל להפרידו לפירורים, תוך כדי המשך טיגון
  • להוסיף את תערובת הקטניות והתבלינים – חוץ מהמלח והירקות, ולערבב
  • להוסיף מים כדי כיסוי + 2 כוסות מים. להביא לרתיחה
  • להנמיך את האש, לכסות ולבשל עד לריכוך הקטניות. כשהן כמעט רכות (אחרי כשעה), להוסיף את הירקות ולהמשיך לבשל כשהסיר מכוסה ובאש נמוכה
  • לבשל עוד כחצי שעה, עד שהירקות רכים. להוסיף מלח ולתקן תיבול

 

** אם רוצים נזיד יותר דליל, להוסיף עוד 1/2- 1 כוס מים