צילום: סטודיו שטראוס
לראשונה בישראל "עלית" מקבוצת שטראוס גאים להשיק טבלת שוקולד פרה במתיקות מעודנת
הודות למומחיות וחדשנות ברמה בינלאומית בתחום השוקולד הצלחנו להפחית 30% מכמות הסוכר ולשמור על טעם שוקולד מעולה ללא תוספת של ממתיקים מלאכותיים.
*ביחס לטבלת שוקולד פרה – חלב.
אחרי פיתוח ארוך ומאתגר שהוביל צוות טכנולוגי השוקולד של עלית, הצלחנו להיות הראשונים המביאים לצרכן הישראלי את הבשורה: טבלת שוקולד במתיקות מעודנת עם 30% פחות סוכר*. את מקומו של הסוכר תופסים שני רכיבים מרכזיים: סיבים תזונתיים (17%) וקמח מפקעת אגוזי טייגר טחונים (5%). איתור חומרי הגלם הייחודיים ופיצוח המתכון המדויק אפשרו הגעה לפרופיל טעם מתקתק תוך שמירה על המרקם הנימוח המזוהה עם השוקולד. המוצר אושר כ"מוצר חדש" על פי חוק המזון – משמע: הבאנו פיתוח טכנולוגי משמעותי הנותן מענה לצורך אחר מבחינת הצרכן.
איתי אנגלנדר, מנכ"ל חטיבת הממתקים של שטראוס: "כחלק מאסטרטגיית חטיבת הממתקים לפיתוח ממתקים באחריות, אנו שמחים להשיק לראשונה בישראל טבלת שוקולד מופחתת סוכר. נענינו לאתגר לפתח מוצר מענג לצרכנים המחפשים אלטרנטיבה מועדפת תוך שיפור בהיבט ההרכב התזונתי, השקענו במחקר ופיתוח והצלחנו להביא פתרון ראשוני לשוקולד מופחת סוכר אשר את מקומו תופסים סיבים תזונתיים ואגוזי טייגר. "עלית" תמשיך להשתמש בחדשנות, יצירתיות ומומחיות כמנוף לשיפור מוצריה, ולפתח מוצרים מענגים – תוך התחשבות בצרכים הייחודיים של צרכנים שונים, יצירת אלטרנטיבות חדשות לצרכנים ודרישות השוק המשתנות".
פקעת אגוזי הנמר (המכונה טייגר), הנה מקור טבעי למתיקות. שורשיה של בספרד והיא משולבת בתרבות האוכל המקומי במדינה, כמו גם בדרום אמריקה ובמדינות המזרח. לפקעת פרופיל שומנים הדומה לשמן זית, היא עשירה בוויטמינים ומינרלים, עתירה סיבים תזונתיים מהסוג שאינו מסיס במים, וכמו כן יש בה תכולה גבוהה של עמילן פרוביוטי עמיד המשמש כמזון ומצע לבקטריות הידידותיות במעיים. טעמה של הפקעת מתקתק, ולכן בתהליך פיתוח מורכב נמצא כי יכולה להוות מקור למתיקות שיאפשר הפחתה משמעותית של סוכר תוך שימור טעמו המוכר של השוקולד.
טבלת השוקולד החדשה תגיע בשלושה טעמים:
שוקולד חלב ללא תוספים , שוקולד חלב עם שבבי קוקוס ושוקלד חלב עם שברי אגוזים (המוצר מכיל סיבים תזונתיים ובהתאם לכללי הרגולציה ייקרא טבלה בטעם שוקולד) .
משקל: 100 גר' לטבלה.
כשרות: בד"צ