כותרות אחרונות
Search

שנה טובה מתחילה עם יינות משובחים של יקב "טפרברג".

שרדונה אסנס של טפרברג – צילום: יח"צ

 

 

שנה טובה מתחילה עם יין משובחים של יקב "טפרברג".

לקראת ראש השנה תשפ"ו וחגי תשרי, יקב "טפרברג" מציע לכם מגוון יינות חדשים שיככבו על שולחנות החג ומאחל לכם שנה טובה ושמחה.

  מוזמנים להרים כוסית לשנה החדשה, או בכל הזדמנות אחרת, עם ההמלצות של יקב טפרברג מזה כ 20 שנה.

ביקב "טפרברג"  מזמינים אתכם  ליהנות מהיינות המעולים שלהם גם ביתר ימות השנה עם חברים בערב שבת, בפיקניק עם חברים, או על המרפסת, עם בני הזוג או אפילו  לבד, מתי שמתחשק. 

המלצת יקב טפרברג לחג:

קברנה סוביניון אסנס 2020

שרדונה אסנס

 

קברנה סוביניון אסנס 2020 

 

קברנה סוביניון – צילום: יח"צ

 

הרכב זני: 100% ענבי קברנה סוביניון.

עונת 2020: החורף שקדם לעונת  2020 היה חורף  רווי משקעים עם טמפרטורות ממוצעות. עונת הגידול לוותה בטמפרטורות גבוהות במקצת מהממוצע הרב שנתי  ולוותה עם פוריות טובה מאוד בכרמים.

מקור הענבים: ענבי הקברנה סוביניון נבצרו משלושה כרמים ייחודיים ונבחרים הגדלים בטופוגרפיה ובאקלים הררי.   הכרם הראשון ברמת הגולן, השני נמצא ברום הרי אפרים והשלישי ברום הרי יהודה.

כרמים אלו מתאפיינים בטופוגרפיה וקרקע שונה.

הכרם ברמת הגולן נטוע בגובה של 860 מטר מעל גובה פני הים על קרקע מינרלית ובזלתית. הכרם נטוע על גבי כנה מתונה. הכרם נהנה ממיקרו אקלים ייחודי ואופטימאלי לענבי קברנה סוביניון. הכרמים בהרי אפרים ובהרי יהודה גם נטועים באזורים הנהנים מתנאי אקלים הרריים , עוצמת הצימוח הינה מתונה ובהבדלים משמעותיים בין טמפרטורת יום ממוצעת  לטמפרטורת לילה קרירה התורמת לאיכות ענבים ייחודית הבאה לביטוי בריכוז גבוה של טעמים וארומות .

הבציר: מכני בשעות הלילה המאוחרות

נתוני בציר ממוצעים:

בריקס

24.8

חומצה [ג/ל]

5.9

pH

3.71

 

תהליך ייצור היין: ענבי הקברנה סוביניון נבצרו מכל כרם בנפרד בזמן ההבשלה האופטימאלית של הענבים ובשעות הבוקר המוקדמות הגיעו הענבים ליקב.

לאחר ריסוק עדין הועברו ענבי הקברנה סוביניון למיכל נירוסטה מקורר למשך יומיים להשריה קרה לפני תחילת התסיסה האלכוהולית . עם סיום ה- cold soaking החלה התסיסה האלכוהולית של ענבי הקברנה סוביניון בטמפרטורה של 28 מעלות תוך הפעלת משטרי המטרה שונים לצורך מצוי טעמים, ארומות וצבע מזגי הענבים.

בסיום התסיסה האלכוהולית היין עבר השרייה על הקליפות למשך שישה ימים . עם סיום ההשריה -extended maceration , סחטנו את הענבים בסחיטה איטית ובלחצים נמוכים למיכל נירוסטה לתסיסה המאלולאקטית על מנת לייצב ולרכך את היין.

לאחר סיום התסיסה המאלולאקטית היין החל את תהליכי ההתבגרות בחביות עץ אלון צרפתיות חדשות למשך 18 חודשים. תהליך זה נעשה לכל כרם בנפרד.

לאורך התבגרות היין בחביות נטעמו כל החביות והורכב הבלנד הסופי של היין אשר נתן את המשקל היחסי של כל כרם ביין הסופי.

לאחר סיום התבגרות היין בחביות , היין בוקבק ואף המשיך להתבגר בתוך הבקבוק לפני שחרורו לשוק.

תיאור היין: צבע היין אדום עד שחור, באף עולות ארומות עשירות של פירות יער אדומים ושחורים ,נגיעות של טבק, מנטה, ומעט אדמה עם עץ אלון אלגנטי. בפה היין מאוזן ,עגול עשיר מאוד ובעל מבנה מלא ,הטאנינים רחבים והסיומת ארוכה וחלקה… היין בעל איזון בטעמי הפרי והעץ. יין מורכב,

אנליזת היין:

סוכר

יבש

כהל  [ב-%]

14.0

pH

3.74

חומציות [ג/ל]

6.2

 

לשתייה החל מ: הוצאתו לשוק אך התבגרות נוספת רק תיטיב עמו

הצעת הגשה: בטמפרטורה של 18 מעלות עם מאכלי בשר עשירים או תבשילי קדרה מבושלים על אש קטנה.

 

 

שרדונה אסנס

 

שרדונה אסנס – צילום: יח"צ

 

שרדונה אסנס  2023

שם היין: שרדונה אסנס  2023

הרכב זני: 100% ענבי שרדונה

מקור הענבים: היין גדל בשני כרמי איכות האחד בהרי יהודה והשני במורדות יהודה.

נתוני בציר:

בריקס

25.2

חומצה [ג/ל]

5.8

pH

3.41

 

שנת בציר 2023 התאפיינה כעונה חמה באופן יחסי לעומת הבציר הקודם ולעומת הממוצע הרב שנתי. מתוך מטרה לצמצם את חשיפת האשכולות לקרני השמש החמות, הכרמים גודלו עם מעטה עלוותי אשר הגן על האשכולות מפני חשיפה ישירה לשמש ואשר יצרו  תנאי מיקרו-אקלים טובים ובציר ענבים איכותיים ליין זה.

תהליך ייצור היין: בציר הענבים מכל כרם נעשה באופטימום ההבשלה של הענבים. מכל כרם הענבים הגיעו ליקב לאחר בציר ידני והוכנסו למכולת קירור. בבוקר שלאחריו הוכנסו הענבים, לאחר תהליך מיון, לסחיטה עדינה ומהירה על מנת לקבל תירוש ענבים לבן איכותי.

הסחיטה נעשתה בפרס פנאומטי אינרטי עם מעטה של גז חנקן – לצורך שמירה על מגוון הארומות של הענב . המיץ שנסחט הועבר למיכל נירוסטה בו בוצעה הפרדה בין המשקעים למיץ באמצעות טכנולוגיה הקרויה הרחפה – FLOTATION . בטכניקה זו מרחפים את המשקעים לחלקו העליון של המיכל באמצעות פעפוע של גז חנקן ,המאפשר להעביר את המיץ הנקי – המצוי מתחת למשקעים למיכל התסיסה.

לאחר יומיים תסיסה במיכל נירוסטה מקורר, הועבר היין הלבן התוסס לחביות עץ אלון צרפתיות חדשות להמשך התסיסה האלכוהולית עד תומה, ולהתבגרות בחביות אלו. תהליך זה נעשה לכל כרם בנפרד.

לאחר סיום התסיסות הכוהלית , היין התבגר על שמריו בשיטת ה- "sur lie"  למשך כ- 8 חודשים. במהלך חמשת החודשים הראשוניים היין עבר אחת לשבוע,  ערבוב של משקעיו בתהליך ה- battonage.

 

* לקראת הבקבוק הוחלט על הבלנד הסופי של שני הכרמים.

* לאחר הבקבוק, היין התבגר בבקבוק לפני שיווקו לשוק.

תיאור היין: נצבע היין צהבהב עדין וצלול , ליין בוקה עשיר המלווה בארומות של פרי אפרסק ומשמש, בשילוב עם פופקורן חמאה ועץ אלון אלגנטי של וניל וקרמל בנגיעות של שקדים ודבש. בפה היין פירותי,מאוזן ,בעל חמיצות עדינה וגוף בינוני עם סיומת עגולה , מהנה וארוכה היין: היין בעל איזון בטעמי הפרי והעץ. יין מורכב, בעל

אנליזת היין:

סוכר

יבש

כהל  [ב-%]

14

חומציות [ג/ל]

5.6

pH

3.44

 

לשתייה החל מ: הוצאתו לשוק

הצעת הגשה: בטמפרטורה של 10-12 מעלות:.

יחד עם:

  1. ניוקי תפוחי אדמה ברוטב חמאה ומרווה
  2. ריזוטו פטריות פורצ’יני עם חמאה ופרמזן
  3. שוק אווז מקורמל עם פירה בטטה
  4. קציצות עוף עם רוטב קוקוס וליים סגנון תאילנדי עדין