כותרות אחרונות
Search

הטעמים של הקיץ הגיעו למסעדת "פטרה" – תפריט חדש, מרענן ומפתיע במסעדת "פטרה" על הים באשדוד.

טרטר פילה בקר, אנשובי צלפים וביצת שליו, על בריוש – צילום: ליאור אשכנזי

 

הטעמים של הקיץ הגיעו למסעדת "פטרה"

תפריט חדש, מרענן ומפתיע במסעדת "פטרה" על הים באשדוד.

הקיץ כבר בשיאו, ועכשיו גם מסעדת פטרה מצטרפת לחגיגה עם תפריט קיץ חדש, צבעוני ומפתיע, שמתכתב עם העונה החמה ומביא עמו בשורה מרעננת לסועדים. מדובר בתפריט עשיר ומקורי, פרי יצירתם של בעל המסעדה סימו בן חובל והשף הראשי והיועץ הקולינרי בל מילר, ששקדו על התאמתו המושלמת לאווירת הקיץ ולחיך הישראלי.

 

המסעדה, הממוקמת בקו ראשון לים בחוף הקשתות באשדוד, ידועה בשילוב בין המטבח הגיאורגי האותנטי המסורתי כמו, אימרולי עלים, לובואני, חורציאני, חאצ'אפורי ועוד לבין מנות בשרים, פירות ים, מאפים מיוחדים ומנות בוקר מוקפדות וכעת מגיע שדרוג עונתי מרגש עם מנות חדשות שממש לא כדאי לפספס.!

 

פריטטה אגוזים ניגזוויאני – פשטידת ירק, שום ואגוזים בתנור אבן – צילום: ליאור אשכנזי

 

בין המנות החדשות בתפריט:

ברי בתנור – גבינה אישית אפויה עם ריבת שרי, אגוזי מלך וטימין (69 ₪)

שיפוד פילה בקר – כ-200 גרם פילה עם ציר בקר וטוסקנה (129 ₪)

טרטר פילה בקר – עם אנשובי, צלפים וביצת שליו על בריוש (109 ₪)

מרק כיסוני ים – סרטן חצוי, מולים וכיסונים ממולאים בפירות ים (88 ₪)

פילה בקר עם קרם חמאת בוטנים – 220 גרם פילה סגור בתנור (168 ₪)

בריוש אסאדו – נתח קשתית מפורק על לחם בריוש עם איולי שיפקה חריף (116 ₪)

פאי רועים – שכבות בשר קצוץ, פירה וגבינה מוקרמת (102 ₪)

כיסוני ים ברוטב שום ויין – 7 יחידות (82 ₪)

סלט אנדיב – עם רוקפור, גרעיני רימון וויניגרט הדרים (78 ₪)

פסטה עלומה – עם פטריות יער, ביצה עלומה וטוסקנה (82 ₪)

פסטה קארי וקרם קוקוס – עליו מונח פילה לברק משופד  (118 ₪)

 

סלט אנדיב רוקפור רימון וויניגרט מתפריט הקיץ החדש של מסעדת "פטרה" אשדוד צילום: ליאור אשכנזי

 

וגם בגזרת הבוקר, המוגשת בימים א'-ה' בין 09:00-17:00 בשישי עד 12:30, שבת עד השעה 11:30, קיימות מנות חדשות:

בוקר בשרי – מקושקשת על בריוש, רוטב הולנדז, נקניקיית אנגוס וחרדל (89 ₪)

פריטטה אגוזים ניגזוויאני – פשטידת ירק, שום ואגוזים בתנור אבן (74 ₪)

 

כל המנות במסעדה מיוצרות במקום על ידי צוות מיומן המתמחה במטבח הגיאורגי, בהובלת השף הראשי והיועץ הקולינרי בל מילר. הבצקים מיוצרים במקום ונאפים בתוך תנור אבן כנהוג בגיאורגיה והמרקמים, התבשילים והמילויים מקורם במתכונים עתיקים. הטריות מורגשת בכל מנה ומנה. הריחות והטעמים פשוט מדויקים.

 

תפריט קיץ חדש במסעדת "פטרה" באשדוד – צילום: ליאור אשכנזי

 

המסעדה עברה בשנה האחרונה שיפוץ מקיף, כולל הכפלת שטחה והקמת מטבח פרונטלי מרווח המאפשר שירות איכותי ליותר מ-350 סועדים בו זמנית. עכשיו, עם תפריט הקיץ החדש זה הזמן הכי טוב להגיע.

 

כתובת: רחוב מפקורה 1, אשדוד

שעות פתיחה: ימים א-ש, בין השעות 09:00 בבוקר עד 01:00 בלילה

טל' להזמנת מקום, אירועים ומשלוחים: 08-8651610