סירות קישואים עם קבב דג ברוטב יוגורט וטחינה של טורקיז – צילום: הדס ניצן
חוגגים את ט"ו באב עם טחינה טורקיז.
"טורקיז" מגישה לרגל ט"ו באב מתכון רומנטי ומפנק לאוהבים: סירות קישואים עם קבב דג ברוטב יוגורט וטחינה.
אוכל טוב הוא תמיד דרך נפלאה לציין את האהבה. לרגל ט"ו באב מגישה טחינה "טורקיז" מתכון חלומי המתאים לחגיגה רומנטית ומיוחדת: סירות קישואים עם קבב דג ברוטב יוגורט וטחינה. מנה עשירה בטעמים, קלה להכנה ומתאימה באופן מושלם לחגיגה זוגית מענגת וטעימה.
ט"ו באב שמח!
מצרכים (לכ-4 מנות):
8 קישואים בגודל בינוני-קטן
2 יחידות דג לברק מפולט ונקי ללא עור
1 בצל קטן
1 שן שום כתושה
חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
1/2 כפית סומק
1 קליפת לימון מגורדת
קורט מלח ופלפל
לטחינת יוגורט:
3/4 כוס טחינה גולמית "טורקיז"
1 גביע יוגורט (200 גרם)
קורט מלח
להגשה:
1/4 כפית סומק
1 כפית שמן זית
1 עגבנייה
אופן ההכנה:
- חוצים את הקישואים לאורך ובעזרת כפית מרוקנים את הגרעינים.
- קוצצים את פילה הדג ואת הבצל.
- מערבבים יחד את כל חומרי הגלם – דג, בצל, שום, פטרוזיליה, לימון מגורד ואת התבלינים – ולשים מעט לקבלת תערובת אחידה.
- ממלאים את הקישואים בתערובת הדג ומניחים בתבנית המתאימה לתנור.
- צולים בתנור במצב גריל בחום גבוה מאוד, כ-250 מעלות, עד להשחמה קלה של הקישואים.
- מכינים את טחינת היוגורט: מערבבים את כל חומרי הגלם עד לקבלת מסה אחידה (ניתן להוסיף מיץ לימון לקבלת טעם חמוץ יותר).
- בצלחת הגשה יוצקים את רוטב הטחינה יוגורט ומניחים מעל את הקישואים הממולאים.
- מפזרים מעל המנה מעט סומק, כמה נגיעות של עגבנייה סחוטה, מטפטפים כמה טיפות שמן זית ומגישים.