כותרות אחרונות
Search

מתכוני קיץ באדיבות רשת "סולתם".

 

 

 

מתכוני קיץ באדיבות רשת "סולתם"

 

סלט אבטיח וגבינת חלומי

מתכון מאיה דרין, שפית ועיתונאית אוכל, צילום גל בן זאב באדיבות "סולתם".

 

צילום גל בן זאב באדיבות "סולתם"

 

רשימת חומרים ל-4 מנות:

20 פרוסות אבטיח

20 פרוסות גבינת חלומי

2 כוסות קוביות מלון קטנות

1 פלפל חריף פרוס דק

2 מלפפונים פרוסות דק

1 בצל סגול חתוך לקוביות קטנות

שפע עליי תבלין

שמן זית לפי הטעם

מיץ לימון סחוט טרי לפי הטעם

מלח אטלנטי לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים על להבה חזקה מחבת פסים יבשה ונקייה, משמנים במעט שמן זית ומספיגים שאריות שומן.
  2. ֿצורבים עליה את פרוסות החלומי כך שיווצרו פסים של חריכה על פני הגבינה.
  3. מסדרים על צלחות הגשה רחבות את פרוסות האבטיח, עליהן את פרוסות החלומי.
  4. מסדרים מסביב ומעל את כל המרכיבים.
  5. מתבלים בשפע שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל ומגישים מיד.

 

 

סלט ירוק עם נקטרינות וקרוטונים

מתכון מאיה דרין, שפית ועיתונאית אוכל, צילום גל בן זאב באדיבות "סולתם".

 

צילום גל בן זאב באדיבות "סולתם"

 

רשימת חומרים ל-4 מנות:

1 ראש חסה סלנובה

1 ראש חסה קיסר

1 צרור ארוגולה

שפע עשבי תבלין שאוהבים

4 נקטרינות פרוסות דק

4 פרוסות לחם

שמן זית לפי הצורך

מלח ופלפל לפי הטעם

 

לקרוטונים:

4 פרוסות לחם

מעט שמן זיתֿ
מלח ופלפל לפי הטעם

 

לרוטב:

¼ כוס חומץ תפוחים

מעט מיץ לימון

¾ כוס שמן זית עדין

1 כף דבש

1 כף גדושה חרדל משובח

2 שיני שום כתושות

מלח ופלפל לפי הטעם

 

אופן ההכנה:
1. לקרוטונים: בוצעים פיסות מן הלחם, פורסים על תבנית אפייה מרופדת נייר אפייה.

 מזלפים מעל שמן זית, מתבלים במלח ופלפל ואופים בתנור, בחום בינוני, 180 מעלות במשך כ-8 דקות עד שמזהיב.

2. לרוטב: מערבבים את כלך מרכיבי הרוטב, מתקנים תיבול.

3. הרכבת הסלט: מערבבים את כל מרכיבי הסלט, מתבלים ברוטב ומפזרים מעל קרוטונים.