כותרות אחרונות
Search

סוגת שמחה להגיש לכם שפע של מתכונים לראש השנה וחגי תשרי

צילום: PIXADAY

 

"סוגת" שמחה להגיש לכם שפע של מתכונים לראש השנה וחגי תשרי.

המאכלים טעימים, קלאסיים, מקוריים, פשוטים וגם מורכבים ומרשימים, צבעוניים, מעניינים, במגוון טעמים נפלאים, המותאמים באופן מיוחד לארוחות החג עם כל האהובים. בברכת שנה טובה ומתוקה, בריאות ושמחת חיים!

 

אורז בסמטי עם במיה ופירות מיובשים בסילאן

קדרה מפוארת של אורז מבושם עם במיה ופירות מיובשים בסירופ מתובל של ראש השנה.

 

מצרכים:

1 שקית קטנה (500 גרם, 2 כוסות)  אורז בסמטי קלאסי של סוגת

1 כפית מלח

2 עלי דפנה

1 מקל קינמון

2 כוסות במיה

1/4 כוס שמן לטיגון

1 בצל קצוץ

2 שיני שום פרוסות

1 גזר מגורר גס

1 כוס תערובת פירות יבשים

1/2 כוס אגוזים

3 כפות סילאן

1 כפית קינמון

מעט אגוז מוסקט מגורר טרי

אופן ההכנה:

מכינים את האורז לפי הוראות היצרן: שוטפים במים, משרים ומסננים.

מביאים לרתיחה את האורז עם 3 כוסות מים רותחים, מלח, עלי דפנה ומקל קינמון. מבשלים 15 דקות. מכבים את האש ומשאירים את המכסה סגור עוד 10 דקות.

מחממים שמן לטיגון בסיר ומטגנים את הבמיה עד שהפסים נעשים זהובים. מוציאים לנייר סופג.

באותו סיר מטגנים בצל, שום וגזר עד להזהבה. מוסיפים פירות מיובשים ואגוזים ומשחימים מעט עם סילאן ותבלינים. מוסיפים 1/4 כוס מים, מחזירים את הבמיה ומבשלים עד שהתרמילים מזוגגים.

מערבבים את תערובת הפירות והבמיה עם האורז או מניחים בערמה על האורז.

 

 

קוגל תפוחים בדבש:

 

צילום: PIXADAY

 

מנה מסורתית הכוללת הן תפוח והן דבש –  מושלמת לראש השנה. מנה משביעה וטעימה ביותר.

מצרכים:

חבילה (250 גרם)  אטריות ביצים בינוניות של סוגת

100 גרם חמאה, מומסת

4 תפוחים, מקולפים וחתוכים לריבועים

3\4 כוס צימוקים

1/4 כוס דבש

1/2 1 כפית קינמון

2 ביצים גדולות

מלח

 

אופן ההכנה:

שמנו תבנית זכוכית גדולה.

בשלו את האטריות על פי הוראות היצרן. סננו והניחו בצד להתקרר.

הכניסו את האטריות חזרה לסיר והוסיפו את החמאה. ערבבו היטב. הוסיפו את התפוחים, צימוקים, קינמון, סוכר ודבש. ערבבו היטב.

ערבלו את הביצים ביחד והוסיפו אותם לתערובת האטריות. שיפכו לתבנית וכסו בנייר אלומיניום.

אפו ב- 180 מעלות צלזיוס למשך 30 דקות, הסירו את נייר האלומיניום והמשיכו לאפות עוד 20 דקות. תנו לקוגל לעמוד 20 דקות לפני ההגשה.

 

 

חלה עם דבש וקמח מלא:

צילום וסטיילינג: נטלי לוין

 

חלה מוגשת בדרך כלל בערב יום השבת וחלה מיוחדת זו מתאימה מאוד לערב ראש השנה בשל הדבש שבה.

 

מצרכים:

חומרים ל- 2 חלות:

4 כוסות  קמח רב תכליתי (קמח לבן) ללא צורך בניפוי של סוגת

4 כוסות  קמח מלא של סוגת

2 שקיות שמרים לעוגה

1/2 1 כפיות מלח

2 כוסות מים חמים

1/2 כוס דבש

1/4 כוס חמאה מרוככת

2 ביצים, טרופות

1 חלמון ביצה

1 כפית מים

 

אופן ההכנה:

שלבו ביחד את שני סוגי הקמחים בקערה גדולה והוציאו כוס אחת מכמות זו הצידה.

הוסיפו לקערה שמרים, מים חמים, דבש וחמאה.

ערבבו עד שהחמאה השתלבה היטב עם העיסה.

לושו את הבצק בערך 10 דקות. אם אתם זקוקים לעוד קמח, הוסיפו מהכוס השמורה. כסו את הבצק והניחו לו לתפוח בערך 10 דקות.

צרו 2 כיכרות והניחו לתפוח בשנית במקום חמים במשך כ- 1 שעה. חממו התנור לחום בינוני.

ערבבו את חלמון הביצה עם כפית המים ומרחו על הכיכרות. פזרו זרעי שומשום ואפו בתנור כחצי שעה, או עד שצבען של הכיכרות חום-זהוב.

 

חלת חלבה עם דבש לראש השנה:

 

צילום: PIXADAY

 

נטלי לוין מלמדת איך מכינים חלה חגיגית וטעימה במיוחד לראש השנה עם טחינה ודבש, שיחד יוצרים טעם של חלבה מתוקה. אפשר להכין בצורת כדורים או קלועה

ראו למטה טיפים איך להפוך את החלה לטבעונית

אפשר גם להכין חלה במילוי קרם שקדים

חומרים ל-2 חלות עגולות או קלועות.

קוטר התבנית לחלה – 24 ס"מ.

 

מצרכים:

לבצק:

1 קילו  קמח חלה של סוגת

20 גרם (1/2 2 כפות)  שמרים יבשים בפחית

80 גרם (כ-5 כפות) טחינה גולמית, אפשר מלאה

120 גרם (1/3 כוס) דבש

20 גרם (1 כף) מלח

15 מ"ל (1 כף) שמן

530 מ"ל (1/4 2 כוסות פחות כף) מים

להברשה ולקישוט:

1 ביצה טרופה

  שומשום

לזיגוג:

60 גרם (3 כפות) דבש

60 מ"ל (4 כפות) מים

 

אופן ההכנה:

מתחילים בהכנת הבצק: מניחים בקערת מיקסר קמח, שמרים, טחינה, דבש, מלח, שמן ומים ולשים באמצעות וו לישה 10-12 דקות עד שמתקבל בצק רך וגמיש.

מעבירים את הבצק המוכן לקערה נוספת, מכסים בניילון או במגבת נקייה ומשהים לתפיחה עד שנפח הבצק מוכפל.

מעבירים את הבצק למשטח עבודה (לא מקמחים!) ומחלקים ל-2 חלקים שווים. מכסים שוב ומניחים לתפוח עוד 30-40 דקות.

מעצבים את החלה: מחלקים כל מחצית בצק ל-10 חתיכות שוות במשקל 80 גרם (מומלץ לשקול) ומכדררים. משמנים תבנית עגולה ומניחים בתוכה את הכדורים בצורה מרווחת. מכסים ומניחים לתפיחה אחרונה עד שהכדורים מכפילים את נפחם והתבנית מלאה בצק. אם מעדיפים, אפשר להכין מהבצק חלה קלועה.

מחממים תנור ל-170 מעלות.

מברישים את החלה התפוחה בעדינות בביצה טרופה ומפזרים שומשום. אופים בתנור החם במשך 20-25 דקות, עד שהחלה מתייצבת ומזהיבה.

מוציאים מהתנור ומכסים את החלה מיד במגבת לחה, עד שהיא מתקררת לחלוטין.

מכינים זיגוג: מרתיחים בסיר קטן דבש ומים וממשיכים לבשל עוד 2-3 דקות. מברישים את החלה ומגישים.