כותרות אחרונות
Search

מתכונים להמבורגרים טעימים ומיוחדים של רשת "ארקפה"

תמונת ארכיון – הסניף ביקום – צילום: אביתר הרשטיק

 

רשת בתי הקפה מציעה לכם מתכונים להמבורגרים טעימים ומיוחדים !

 

מתכון להמבורגר סלופי גו (בקר מפורק)

מרכיבים:

*לבשר:

1 קילו אסאדו

5 יחידות בצלי שאלוט חתוך לקוביות

3 גבעולי סלרי חתוך לקוביות

חופן טימין טרי קצוץ

4 עלי מרווה

2 גזרים

2 כפות חרדל חלק

1 כוס יין אדום (מה שאוהבים לשתות)

1 כוס ציר בקר או עוף או מים

4 כפות סויה

3 כפות שמן זית

3 כפות סילאן

מלח ופלפל גרוס

*לממרח אבוקדו:

1 אבוקדו בשל

חופן כוסברה טרייה

1 בצל שאלוט קצוץ

פלפל צ'ילי חריף לפי הטעם

כף שמן זית

כף מיץ לימון

מלח ופלפל

 

*לספייסי מיונז:

3 כפות מיונז איכותי

1 כף רוטב סרירצ'ה

לימון וגרדת לימון מחצי לימון

מלח ופלפל

 

*להמבורגר:

לחמניות המבורגר

חסה פריכה

פרוסות דקות של עגבנייה

מלפפון חמוץ

 

*אופן הכנת הבשר:

מוציאים את הבשר מהמקרר לפחות שעה לפני תחילת העבודה, מחממים מחבת כבדה יוצקים 2 כפות שמן זית וצורבים את הבצלי שאלוט הסלרי והגזר עד שהם מתקרמלים מעט מוציאים מהמחבת ושמים בצד.

לאותה מחבת מוסיפים כף שמן זית וצורבים את הבשר מכל הצדדים בערך דקה שתיים מכל צד. לאחר מכן מוציאים את הבשר ומניחים בתבנית אפיה.

  לתוך המחבת מחזירים את הירקות שצרבנו ומוסיפים את הטימין, המרווה, החרדל, הסילאן ואת הסויה מערבבים את הכל במחבת ומוסיפים את היין מביאים לרתיחה מבשלים כחמש דקות עד שהאלכוהול מתאדה.

מוסיפים כוס ציר או מים ומביאים לרתיחה יוצקים את  על הבשר מכסים את התבנית בנייר אפיה ונייר אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות ל3 שעות

מוציאים את הבשר מהתנור ונותנים לו לנוח לפחות שעה.

מוציאים את הבשר מהתבנית ומפוררים אותו בעזרת מזלג או סכין מעבירים לקערה ויוצקים מהרוטב שנשאר בתבנית יחד עם הירקות מערבבים הכל ביחד.

 

*להכנת האבוקדו:

קולפים את האבוקדו וחותכים לבוקיות קטנות מעבירים לקערה מוסיפים את שאר המרכיבים מערבבים הכל ביחד.

*להכנת ספייסי מיונז:

מערבבים את כל המרכיבים ביחד.

 

*להרכבת המנה:

חותכים כל לחמנייה באמצע עד הסוף וקולים מעט בתנור.

מורחים על כל לחמנייה ממרח מיונז ומעל מניחים מתערובת הבשר.

מעל הבשר מניחים את הממרח אבוקדו מוסיפים כל אחד לי בחירתו חסה עגבנייה ומלפפון חמוץ סוגרים את הלחמנייה ובתיאבון!

 

 

מתכון להמבורגר צ'יקן בורגר

ציקן בורגר. צילום ירון ברנר

 

מרכיבים:

*לעוף

150 גרם חזה עוף נקי מעור ועצמות

5 יחידות בצלי שאלוט חתוך לקוביות

3 גבעולי סלרי חתוך לקוביות

חופן טימין טרי קצוץ

4 עלי מרווה

2 גזרים

2 כפות חרדל חלק

1 כוס יין אדום (מה שאוהבים לשתות)

1 כוס ציר בקר או עוף או מים

4 כפות סויה

3 כפות שמן זית

3 כפות סילאן

מלח ופלפל גרוס

 

*לממרח אבוקדו:

1 אבוקדו בשל

חופן כוסברה טרייה

1 בצל שאלוט קצוץ

פלפל צ'ילי חריף לפי הטעם

כף שמן זית

כף מיץ לימון

מלח ופלפל

 

*לספייסי מיונז:

3 כפות מיונז איכותי

1 כף רוטב סרירצ'ה

לימון וגרדת לימון מחצי לימון

מלח ופלפל

*להמבורגר:

לחמניות המבורגר

חסה פריכה

פרוסות דקות של עגבנייה

מלפפון חמוץ

 

*אופן הכנת העוף

לצרוב במחבט בשני הצדדים דקה מכל צד ולהכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-15-20 דקות.

*להכנת האבוקדו:

קולפים את האבוקדו וחותכים לבוקיות קטנות מעבירים לקערה מוסיפים את שאר המרכיבים מערבבים הכל ביחד.

 

*להכנת ספייסי מיונז:

מערבבים את כל המרכיבים ביחד.

 

*להרכבת המנה:

חותכים כל לחמנייה באמצע עד הסוף וקולים מעט בתנור.

מורחים על כל לחמנייה ממרח מיונז ומעל מניחים את העוף

מעל העוף מניחים את הממרח אבוקדו מוסיפים כל אחד לי בחירתו חסה עגבנייה ומלפפון חמוץ סוגרים את הלחמנייה ובתיאבון!

לצרוב דקה מכל צד 10 דקות בתנור שחומם בחום של 180 מעלות – פילה סלמון

 

מתכון להמבורגר פילה סלמון

סלמון בורגר. צילום ירון ברנר

מרכיבים:

*לפילה

150 גרם חזה פילה סלמון ללא עצמות

5 יחידות בצלי שאלוט חתוך לקוביות

3 גבעולי סלרי חתוך לקוביות

חופן טימין טרי קצוץ

4 עלי מרווה

2 גזרים

2 כפות חרדל חלק

1 כוס יין אדום (מה שאוהבים לשתות)

1 כוס ציר בקר או עוף או מים

4 כפות סויה

3 כפות שמן זית

3 כפות סילאן

מלח ופלפל גרוס

*לממרח אבוקדו:

1 אבוקדו בשל

חופן כוסברה טרייה

1 בצל שאלוט קצוץ

פלפל צ'ילי חריף לפי הטעם

כף שמן זית

כף מיץ לימון

מלח ופלפל

 

*לספייסי מיונז:

3 כפות מיונז איכותי

1 כף רוטב סרירצ'ה

לימון וגרדת לימון מחצי לימון

מלח ופלפל

 

*להמבורגר:

לחמניות המבורגר

חסה פריכה

פרוסות דקות של עגבנייה

מלפפון חמוץ

 

*אופן הכנת הפילה

לצרוב דקה מכל צד 10 דקות בתנור שחומם בחום של 180 מעלות.

*להכנת האבוקדו:

קולפים את האבוקדו וחותכים לבוקיות קטנות מעבירים לקערה מוסיפים את שאר המרכיבים מערבבים הכל ביחד.

*להכנת ספייסי מיונז:

מערבבים את כל המרכיבים ביחד.

 

*להרכבת המנה:

חותכים כל לחמנייה באמצע עד הסוף וקולים מעט בתנור.

מורחים על כל לחמנייה ממרח מיונז ומעל מניחים את הפילה

מעל העוף מניחים את הממרח אבוקדו