לכבוד פורים!
מתכון לאוזני המן הרשי'ז וריסז שהן לבדן משלוח מנות אחד גדול.
באדיבות הקונדיטורית הבלוגרית שירן מתתיהו.
המצרכים ל-4 אוזני המן קוטר 18 ס"מ
200 גרם חמאה קרה
100 גרם אבקת סוכר
2 כוסות קמח (300 גרם)
חצי כפית מחית/תמצית וניל
ביצה L
כפית גדושה קקאו כהה
למילוי אוזני המן ריסס:
חמאת בוטנים
ממרח שוקולד
6 יחידות ריסס קאפס
למילוי אוזני המן הרשי'ז:
2 עוגיות מפוררות
ממרח עוגיות / או ממרח וניל (ניתן להשיג בסופר או בחנויות שמתמחות באפייה)
8 יח' מיני הרשי'ז
- אפשר להשתמש באיזה ממרחים שאוהבים!
אופן ההכנה:
- בקערת המיקסר עם וו גיטרה נערבל את כל המצרכים מלבד הביצה עד לתערובת פירורית. נוסיף את הביצה ונעבד ממש מעט רק עד לאיחוד.
- נחלק את הבצק ל-2. חצי לריסז חצי להרשי'ז.
לריסס- נחלק את הבצק ל-2, חצי אחד נשאיר לבן ובחצי נוסיף את הקקאו.
נאחד את 2 הצבעים לדוגמת שיש.
לבצק השני (הרשיז) נוסיף עוגיות מפוררות.
- נרדד את הבצק בין 2 ניירות אפייה ונכניס למקפיא לרבע שעה.
- נקרוץ עיגול בקוטר 18 ס"מ ונהפוך את הבצק (שהחלק היפה יהיה למטה , אותו בסוף יראו:)
- נמלא במילוי ונסגור למשולש. נהדק טוב את השוליים.
- נאפה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כרבע שעה.
- לאחר הקירור אפשר לקשט ולהתפרע עד לא ידע!
שומרים בטמפרטורת החדר בקופסא סגורה עד 4 ימים.
חג שמח!