כותרות אחרונות
Search

'יקבי כרמל' משיקים לקראת חג השבועות 2024 יינות חדשים תחת מותג הפרימיום Carmel Signature.

 

 

'יקבי כרמל' משיקים לקראת חג השבועות 2024  יינות חדשים תחת מותג הפרימיום Carmel Signature.

מותג יינות היוקרה של "יקבי כרמל" "Carmel Signature" מתרחב, ובמסגרתו משיקים "יקבי כרמל" יינות חדשים ומסקרנים בסדרת   "Vineyards" וסדרת "Single Vineyards".

 

באירוע חגיגי ומרגש שנערך בתל אביב, השיקו ביקבי כרמל לקראת חג השבועות הבא עלינו לטובה, יינות חדשים ומסקרנים. נכחו באירוע ונשאו דברים: נדב ארנס – ארד מנכ"ל יקבי כרמל   יפתח פרץ היינן הראשי של היקב,  רן אסא מנהל השיווק של יקבי כרמל.

 

 נדב ארנס – ארד מנכ"ל יקבי כרמל – צילום: אבי בר

יפתח פרץ היינן הראשי של יקבי כרמל – צילום: אבי בר

 

רן אסא מנהל שיווק ביקבי כרמל – יקב כרמל – צילום: אבי בר

 

סדרת Vineyards
יינות בסדרת Vineyards מופקים מחלקות כרמים איכותיים המאופיינים בטרואר דומה וממוקמים באותו אזור גידול. הכרמים השייכים לסדרה זו מטופלים במסירות ובקפדנות על מנת להפיק יין מצוין המייצג נאמנה את אופי ואיכות הכרמים, הטרואר והאזור.

 

היינות החדשים בסדרת Vineyards:

 

ויניארדס Shani – מרום הגליל בציר 2021

ויניארדס שני 2021. צילום: אייל קרן

צילום: אייל קרן

 

יין אדום יבש המורכב מ 70% קברנה סוביניון 23% מלבק ו 7% מרלו ממרום הגליל שבגליל העליון. הכרמים נטועים באזור גבוה וקר, בגבהים שבין 780 ל–850 מטר מעל פני הים ושלג במהלך החורף אינו נדיר. הטמפרטורה והלחות נמוכים יחסית במהלך הקיץ ומתאימים ביותר לגידול ענבי איכות.

היין התבגר בחביות עץ אלון במשך 14 חודשים. עשיר בטעמי פירות אדומים בשלים, פטל, שזיף, דובדבן וקליפת אקליפטוס. בעל מרקם יבש, טאנין קצר ונוכח אך עדין, המתנקזים לכדי לגימה מהנה עם הלימה בין ארומות לתחושת פה עם סיומת בינונית ונעימה.

המלצת הגשה: מתאים למנות צלויות, תבשילי קדירה, גבינות מיושנות ופסטות ברוטב עגבניות. להגיש בטמפרטורה שבין 16-20 מעלות.

 

ויניארדס סירה גרנאש, הרי ירושלים בציר 2021

ויניארדס סירה גרנאש 2021. צילום: אייל קרן

צילום: אייל קרן

 

יין אדום יבש שענביו נבצרו מכרם שורש וכרם מבוא ביתר הממוקמים בנוף שופע המעיינות של הרי ירושלים. היין מורכב מ 80% סירה  ו- 20% גרנאש, שעבר תסיסה וסחיטה עדינה במיכלי נירוסטה, והתבגר בחביות עץ אלון במשך 14 חודשים. היין מאופיין בטעמי פרי אדום חמצמץ, פטל, דומדמניות ושזיף, עם ארומות מתובלות של ליקריץ ופטל שחור, בעל טאנינים עדינים וסיומת ארוכה, וימשיך להתבגר ולהשתבח ב-7 השנים הבאות.

המלצת הגשה: מתאים למאכלי עוף וקדרות בשר. להגיש בטמפרטורה של 13 מעלות.

 

ויניארדס Rose בציר 2023

ויניארדס רוזה 2023. צילום: אייל קרן

צילום: אייל קרן

 

יין רוזה יבש שענביו נבצרו מכרמי עמק איילון הממוקמים למרגלות הרי יהודה ובנימין. היין מורכב מ- 67% מרסלן ו-33% גרנאש נואר, אשר נבצרו בשעת בוקר מוקדמת והגיעו ליקב בזיכרון יעקב. לאחר השרייה קצרה על הקליפות נכנסו לסחיטה עדינה והתירוש העדין ביותר והנקי ביותר הותסס בחביות עץ ישנות, היין התבגר על שמריו במשך כחצי שנה.

היין עשיר בארומות של פירות כתומים (משמש, שסק) ותותי עץ. ליין גוף מלא יחסית ליינות רוזה, טעמים עדינים של פירות קיץ עדינים ועם חומצה עדינה המובילה לסיומת נעימה.

המלצת הגשה: מתאים לליווי פלטת פירות, אבטיח בולגרית, מאפים מלוחים, דגים בתנור ופסטות.
 מומלץ להגיש בטמפרטורה בין 6-10 מעלות.

 

מחיר מומלץ לצרכן: ליינות מסדרת : Vineyards 80 ₪

 

סדרת Single Vineyards –

יינות "הכרם היחידני" מופקים מכרמים המניבים באופן עקבי ענבים באיכות גבוהה במיוחד ומבטאים את האופי הייחודי המזוהה עם הטרואר יוצא הדופן של הכרם. הכרמים זוכים לטיפוח ומעקב צמוד התורם למימוש הפוטנציאל הגלום בהם. ביקב, תהליך הפקת יינות "הכרם היחידני" הוא תהליך מוקפד מאוד, המשלב את הסטנדרטים הגבוהים ביותר ביצור היין תוך שמירה על זהות חלקות הכרם.

 

היין החדש בסדרת Single Vineyards:

 

ריזלינג, כרם הר אביטל בציר 2022

סינגל ויניארדס ריזלינג הר אביטל 2022. צילום: אייל קרן

צילום: אייל קרן

 

יין לבן יבש 100% ענבי ריזלינג, שענביו נבצרו מכרם הר אביטל, הממוקם במרחבי החורש הטבעי של נחלי צפון רמת הגולן. הכרם נטוע בגובה של 900 מטרים מעל פני הים, על קרקע וולקנית שנפלטה מתילי הגעש בצפון הגולן. תנאי הקרקע הייחודיים תורמים לשמירה על הטעמים והחמיצות הטבעית והרעננה של הענבים.

 

היין תסס במשך שישה חודשים בחביות עץ אלון (50%) ובחביות נירוסטה (50%).

 

היין עשיר בארומות הדרים, פרי ירוק, חד, אלגנטי ונאמן לאופי הזן. בעל חמיצות מרשימה ומינרליות מאוזנת עם בשלות מתונה. בשנה הראשונה היין מאופיין בניחוחות פרי הדר טרי כאשכולית, ליים, תפוח ירוק ופרחים לבנים. בהמשך צפויות להתפתח ארומות נוספות האופייניות לזן, כדבש, פרחוניות עזה ופרחים לבנים.

המלצת הגשה: יין גסטרונומי אולטימטיבי המתאים למגוון רחב של מנות וטעמים. החל מדגים טריים ועד עוף צלוי ובשרים. מומלץ להגיש בטמפרטורה בין 4-6 מעלות.

 

מחיר מומלץ לצרכן: לריזלינג הר אביטל מסדרת Single Vineyards:100 ₪