צילום: שי אפגין
לכבוד חג שבועות!
אלה ברוש ואגי קרטס, דיירות בבית הדיור המוגן 'עד 120' בתל אביב, מגישות מתכוני חג מהמסורת ההונגרית.
המתכון של אלה ברוש: טורו גומבוץ – כדורי גבינה הונגרים
מצרכים:
2 חבילות גבינה רזה
2 כפות חמאה
3 ביצים
3 כפות סולת
6 כפות פירורי לחם
קורט מלח
2 כפות סוכר
אופן ההכנה
- טורפים את 3 הביצים ומוסיפים 3 כפות סולת.
- מוסיפים לבלילה 3 כפות פירורי לחם ומערבבים.
- מוסיפים את הגבינה ומערבבים היטב עד קבלת בלילה חלקה ואחידה.
- נותנים לתרכובת שהתקבלה לעמוד מינימום שעה.
- לאחר כשעה, לוקחים את העיסה שהתקבלה ויוצרים ממנה כדורים בגודל פינג פונג ומבשלים אותם במים רותחים עד שהם צפים.
- מטגנים את פירורי הלחם שנשארו עם חמאה, מוסיפים קצת סוכר ומערבבים .
- את הכדורים לאחר שסוננו מהמים מגלגלים בתוך פירורים הלחם המסוכרים.
המתכון של אגי קרטס: בלינצ'ס הונגרי במילוי גבינה.
המצרכים לבלילה (כ-20 מנות):
1 כוס מים
1 כוס חלב
5 כוסות קמח
3 ביצים
קורט אבקת סוכר
קורט מלח
המצרכים למילוי :
חצי קילו גבינה 9%
1 כוס אבקת סוכר
1 גביע שמנת חמוצה
50 גרם צימוקים (מושרים בקוניאק)
קליפת לימון מגורדת
אופן הכנת המילוי:
שמים בקערה את הגבינה ומוסיפים אבקת סוכר, צימוקים בקוניאק (שהוכנו מבעוד מועד) וקליפת לימון מגורדת. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
אופן הכנת הבלילה:
למעבד מזון מכניסים כוס חלב, כוס מים, קמח וקצת אבקת סוכר. מערבבים הכול במעבד מזון, מוסיפים את הביצים ונותנים ערבוב קצר כדי שלא יקציף. בעזרת מצקת יוצקים בלילה למחבת חם ויוצרים את דפי הבלינצ'ס. ממלאים במילוי הגבינה ומגלגלים. ואפשר לפזר בפנים או מעל הבלינצ'ס שקדים מקורמלים, שוקולד, תותחים, בננות ועוד. מגישים בטמפרטורת החדר.