מתכוני קיץ באדיבות רשת "סולתם"
סלט אבטיח וגבינת חלומי
מתכון מאיה דרין, שפית ועיתונאית אוכל, צילום גל בן זאב באדיבות "סולתם".
רשימת חומרים ל-4 מנות:
20 פרוסות אבטיח
20 פרוסות גבינת חלומי
2 כוסות קוביות מלון קטנות
1 פלפל חריף פרוס דק
2 מלפפונים פרוסות דק
1 בצל סגול חתוך לקוביות קטנות
שפע עליי תבלין
שמן זית לפי הטעם
מיץ לימון סחוט טרי לפי הטעם
מלח אטלנטי לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה:
- מחממים על להבה חזקה מחבת פסים יבשה ונקייה, משמנים במעט שמן זית ומספיגים שאריות שומן.
- ֿצורבים עליה את פרוסות החלומי כך שיווצרו פסים של חריכה על פני הגבינה.
- מסדרים על צלחות הגשה רחבות את פרוסות האבטיח, עליהן את פרוסות החלומי.
- מסדרים מסביב ומעל את כל המרכיבים.
- מתבלים בשפע שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל ומגישים מיד.
סלט ירוק עם נקטרינות וקרוטונים
מתכון מאיה דרין, שפית ועיתונאית אוכל, צילום גל בן זאב באדיבות "סולתם".
רשימת חומרים ל-4 מנות:
1 ראש חסה סלנובה
1 ראש חסה קיסר
1 צרור ארוגולה
שפע עשבי תבלין שאוהבים
4 נקטרינות פרוסות דק
4 פרוסות לחם
שמן זית לפי הצורך
מלח ופלפל לפי הטעם
לקרוטונים:
4 פרוסות לחם
מעט שמן זיתֿ
מלח ופלפל לפי הטעם
לרוטב:
¼ כוס חומץ תפוחים
מעט מיץ לימון
¾ כוס שמן זית עדין
1 כף דבש
1 כף גדושה חרדל משובח
2 שיני שום כתושות
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. לקרוטונים: בוצעים פיסות מן הלחם, פורסים על תבנית אפייה מרופדת נייר אפייה.
מזלפים מעל שמן זית, מתבלים במלח ופלפל ואופים בתנור, בחום בינוני, 180 מעלות במשך כ-8 דקות עד שמזהיב.
2. לרוטב: מערבבים את כלך מרכיבי הרוטב, מתקנים תיבול.
3. הרכבת הסלט: מערבבים את כל מרכיבי הסלט, מתבלים ברוטב ומפזרים מעל קרוטונים.