גספצ'ו עגבניות עשיר של "פרימור" – צילום: הדס ניצן
חוזרים לשגרה עם "פרימור" –
"פרימור" מגישה לרגל החזרה לשגרה מתכון קליל, מזין ועשיר בערכים תזונתיים: גספצ'ו עגבניות עשיר.
יצרנית המיצים הסחוטים הטבעיים המובילה בישראל פרימור, מגישה לרגל החזרה לשגרה מתכון למנה קלילה וטעימה, המתאימה לתפריט מאזן לאחר החגים: גספצ'ו עגבניות עשיר. מרק עגבניות קר, עשיר ורענן, המבוסס על מיץ עגבניות פרימור, המוגש בכוס מרטיני עם גבינת פטה, ירקות קצוצים וגריסיני פריך. דרך נפלאה לחזור לשגרה וליהנות מערכים תזונתיים מטיבים במתכון פשוט וקל להכנה.
מצרכים (ל-4 מנות):
3 כוסות מיץ עגבניות "פרימור" קר (750 מ"ל)
1 פלפל אדום מתוק, קצוץ גס
1/2 מלפפון עם הקליפה, קצוץ
1 בצל סגול קטן
1 שן שום קלופה
2 כפות חומץ בן יין אדום או חומץ שרי
3 כפות שמן זית איכותי
מלח ים ופלפל שחור לפי הטעם
לקישוט:
50 גרם גבינת פטה או בולגרית מפוררת
2 עגבניות קצוצות דק
1 פלפל ירוק חריף או גמבה ירוקה קצוצה
4 מקלות גריסיני מצופי שומשום/קצח
נגיעת שמן זית / רוטב טבסקו
אופן ההכנה:
- לבלנדר חזק מכניסים את כל רכיבי המרק: פלפל, מלפפון, בצל, שום, חומץ, שמן זית, תיבול ומיץ העגבניות. טוחנים עד שמתקבלת תערובת חלקה מאוד. טועמים ומדייקים טעמים – מוסיפים מלח, פלפל או חומץ לפי הצורך. לגרסה מתובלת יותר ניתן להוסיף מעט רוטב טבסקו.
- מכניסים לקירור למשך שעתיים לפחות, עד שהמרק קר מאוד.
- להגשה אלגנטית: מוזגים לכוסות מרטיני או לכוסות יין ומפזרים מעל את הקישוטים – גבינה, עגבנייה ופלפל קצוצים ונגיעת שמן זית.
- מניחים על שפת הכוס מקל גריסיני פריך, מגישים ונהנים.