סדרת "Smart Tools" של "סולתם" מתרחבת ומציגה מגוון כלי בישול העשויים נירוסטה בשילוב סיליקון.
מצורפים שני מתכונים באדיבות מאיה דרין ו "סולתם".
המטבח הוא האזור העמוס ביותר בבית, המקום בו אנו מבלים זמן רב בהכנת אוכל לבני משפחתנו. לעיתים הבישול יכול להיות תהליך ארוך ומבולגן, אך שימוש בכלים חכמים ונכונים יכול לייעלו פלאים. רשת 'סולתם' מרחיבה את סדרת Smart Tools, ומציגה כלים חכמים, חדשים ומעוצבים בכדי לעזור לנו לנצל את זמן הבישול בתבונה, על מנת להקל על חיי היומיום שלנו במטבח ובמקביל גם לשמור על חיי המדף של הכלים לאורך זמן.
צילום: יח"צ
מגוון הכלים החדשים בסדרת smart tools משלבים סיליקון ואף תכונות ומאפיינים של מספר כלים יחד.
כלי הבישול החדשים המתווספים לסדרה, משלבים נירוסטה אל חלד וסיליקון איכותי והם בעלי יתרונות רבים:
- קצה הכלים עשוי סיליקון איכותי ובכך הם ניתנים לשימוש עם כלים בעלי ציפוי נון סטיק ואף בכלי נירוסטה להגנה ולמניעת שריטות.
- עמידים בחום גבוה עד לטמפ' של 220 מעלות.
- הכלים מתאימים לשטיפה במדיח כלים.
- חזקים במיוחד ועמידים בשימוש לאורך זמן.
צילום: יח"צ
בסדרה מגוון רחב של כלים כגון: מצקת, כף מחוררת, כף פסטה, תרווד לצד, מלקחיים, משטח חיתוך דו כיווני, סכומון נירוסטה ומועך תפוחי אדמה.
הכלים מגיעים בשני צבעים, אדום ואפור, כאשר קצה הכלי הצבעוני עשוי סיליקון עמיד ואיכותי.
טווח מחירים : 75-145 ₪.
להשיג ברשת חנויות 'סולתם' ובחנויות כלי בית ומטבח המובחרות
ובאתר האינטרנט: https://soltam.co.il/
קבלו שני מתכונים באדיבות מאיה דרין ו "סולתם".
פילה דג עם קרם עגבניות שרי ופלפל אדום קונפי
מתכון מאיה דרין, שפית ועיתונאית אוכל, צילום גל בן זאב באדיבות סולתם
מצרכים ל-4 מנות:
4 יחידות פילה לברק חתוך לחצי לרוחב
שמן זית לפי הצורך
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
לרוטב:
¼ קילו עגבניות שרי אדומות ומתוקות
2 שיני שום קלופות
¼ כוס שמן זית
2 כפות רסק עגבניות
1 כף רוטב אריסה
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
לקונפי:
12 יחידות פלפלוני סוויט בייט אדומים
8 יחידות שיני שום קלופות
½ כוס שמן זית
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה:
- לקונפי: בקלחת קטנה מבשלים את כל המרכיבים עד ששיני השום והפלפלונים מתרככים.
- לרוטב: מבשלים במחבת את כל הרכיבים, כשהעגבניות מבושלות טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון לקרם חלק מאוד. אם יש צורך, מסננים בעזרת מסננת.
- לקראת ההגשה צולחם את הדג: מחממים שמן זית בסוטאז׳, מניחים את פיסות הדג על הצד של העור, כך שהעור כלפי המחבת והבשר כלפי מעלה.
- מתבלים וצולים על להבה בינונית עד שצבע הבר מתחיל להשתנות ללבן אטום.
- מוציאים מן הסוטאז׳ ומניחים בצד.
- מוסיפים למחבת את קרם העגבניות, מביאים לסף רתיחה.
- הופכים את נתחי הדג פנימה כך שהבשר יהיה כלפי הרוטב ואילו העור הפריך כלפי מעלה.
- מפזרים בין פיסות הדג את קונפי הפלפלים ומגישים.
אורז פרסי חגיגי:
מתכון מאיה דרין, שפית ועיתונאית אוכל, צילום גל בן זאב באדיבות סולתם.
מצרכים לעוגת אורז בקוטר 24 ס״מ:
1 קילו פרסי קלאסי
3-4 תפוחי אדמה פרוסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ
¾ כוס שמן (אני משתמשת בשמן זית עדין)
10 חוטי זעפרן
2 כפות גדושות מלח
אופן ההכנה:
משרים את האורז במי ברז למשך כשעה. מסננים ושוטפים היטב.
מערבבים זעפרן בקערית עם 2 כפות מים רותחים ומשהים ל-10 דקות.
בסיר גדול מרתיחים כמות גדולה של מים עם 2 כפות מלח בסיר גדול ומבשלים את האורז כמו שמבשלים פסטה במשך 7 דקות. מסננים.
יוצקים את השמן לאותו סיר, מוסיפים מי זעפרן ומביאים לרתיחה קלה. מנענעים את הסיר כך שהשמן יצפה גם את דפנות הסיר.
מסדרים בתחתית הסיר את תפוחי האדמה ומסדרים מעליהם את האורז . מניחים לארוז להישאר כמו שהוא, לא מהדקים ולא משטחים.
בעזרת ידית של כף עץ יוצרים באורז "ארובות" לכל אורכו כדי לאפשר לאדים להשתחרר, מכסים במגבת ובמכסה ומבשלים 10 דקות מעל להבה בינונית. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 45 דקות נוספות.
טובלים את תחתית הסיר במים קרים על מנת לנתק מן התחתית את שכבת התהדיק – שכבת תפוחי האדמה והאורז השחומים שבתחתית.
מניחים מגש או צלחת הפוכה על גבי הסיר והופכים בבת אחת. מרימים בזהירות את הסיר ליצירת עוגת אורז שלמה.