כדורי כרישה – צילום: יונה ברודר
עושים כבוד לכרישה.
מנות חורפיות חדשות בתפריט מסעדת "KING'S COURT" במלון "וולדורף אסטוריה" ירושלים.
מנות חורפיות חדשות נוספו לתפריט העשיר והמגוון של מסעדת "KING'S COURT" במלון "וולדורף אסטוריה", פרי יצירתו של השף איציק ברק מזרחי. בכל המנות החדשות, ראשונות ועיקריות מככבת הכרישה – ירק חורפי אהוב ומיוחד.
בגזרת המנות הראשונות:
- קונפי כרישה בשמן זית כתית מעולה, קרם כרישה, עלי טימין וגבינת מנצ'גו ( 58 ₪)
- קציצות כרישה עם גבינת פטה ופרמזן במעטפת פירורי לחם ועשבי תיבול עם רוטב כרישה קטיפתי (66 ₪ )
- מרק כרישה וירקות שורש עם קרוטוני שום ועירית (64 ₪)
ובגזרת המנות העיקריות:
- כרישה במילוי פילה בר ים אפוי בתנור ברוטב חמאת הדרים ויין לבן (122 ₪)
- פסטה פטוציני עם כרישה, פטריות וערמונים מוקפצים ברוטב כרישה ( 88 ₪)
שף איציק מזרחי ברק מסר: "חיפשתי לעשות משהו מיוחד שיחבר בין החורף והאביב והחלטתי לתת כבוד לכרישה שהוא ירק חורפי ממשפחת הבצלים, אבל שאוהבים מאד לאכול אותו גם באביב שכן מתאים לפסח ונותן לי אפשרויות ליצירת מנות מיוחדות. כמה שהוא פשוט אבל עם הרבה יצירתיות הצלחתי להוציא מנות מנצחות. אני מזמין את כולם לבוא ולטעום מנות שמשלבות טכניקות בישול מיוחדות שאפשר למצוא רק אצלנו במסעדת קינגס קורט במלון וולדורף אסטוריה".
מסעדת ה KING'S COURT במלון וולדורף אסטוריה היא שילוב של יוקרה קלאסית וגורמה מודרני ים תיכוני. המסעדה מעוצבת בסגנון קלאסי, ומתפארת בעיטורי פרסקו בתקרות, רהיטים המיובאים באופן אישי מאיטליה, שטיחים תורכיים מרשימים ויצירות אומנות מקומיות, עיצוב המעניק אווירה אלגנטית וקסומה להנאת הסועדים. במסעדה מוגש תפריט מגוון ואנין לצד תפריט בר וקוקטיילים אקסקלוסיביים שנרקחו בידי הברמנים והמיקסולוגים של הרשת.
בתפריט המסעדה:
מנות ראשונות: מרק היום (64 ₪). פרחי כרובית בטמפורה עם ציזיקי יוגורט, סלסת עגבניות ופלחי פרמז'ן
(72₪). פטריות ממולאות אפויות בתנור עם גבינת ריקוטה, עלי תרד, רוטב שמנת ופרמז'ן, קולי פלפלים ( 76 ₪ ), בנדיקט – ביצה עלומה, סלמון מעושן, תרד, טוסט בריוש, רוטב הולנדיז ( 78 ₪ ), ברבוניות בטמפורה עם 'ציפס, סלט שומר וצנוניות, איולי לימון ( 84 ₪ ). קבב דגים- קרם חציל שרוף, עגבניות שרי, צנונית ויוגורט ( 86 ₪ ).
מגוון כריכים שמוגשים בליווי סלט או צ'יפס: סלמון מעושן שכולל חסה, עגבנייה, מלפפון, גבינת שמנת וסלמון מעושן (90 ₪). כריך גבינת פטה שכולל זוקיני, חציל, חסה, עלי ריחן (82 ₪), בריאות- ( עונתי) עם מלפפון, עגבניות, אבוקדו ועלי חסה ( 74 ₪ )
מבחר סלטים: סלט ירקות ישראלי – מלפפון ועגבניה קצוצים, נענע, שמן זית ולימון ( 80 ₪ ) סלט ים תיכוני גבינת פטה, חסה, בצל סגול, צנונית, מלפפון, עגבניות שרי, זיתי קלמטה, עלי ריחן ושמן זית ( 84 ₪ ). סלט קיסר וסלמון נתחי סלמון, עלי חסה, פרמז'ן ורוטב קיסר (92 ₪). סלט חלומי גבינת חלומי במעטפת פנקו, (אבוקדו בעונה), מלפפון, עלי חסה, עגבניות שרי, פלפל אדום, וויניגרט ועשבי תיבול (96 ₪).
פסטות ( אפשרות לפסטה ללא גלוטן) : פטוצ'יני עגבניות בליווי רוטב עגבניות, קונפי שום, גבינת פרמז'ן (82 ₪). ניוקי רוזה רוטב רוזה, גבינת פרמז'ן (86 ₪) רביולי ריקוטה ברוטב שמנת פטריות, גבינת פרמז'ן (88 ₪).
פיצות: פיצה מוצרלה טרייה גבינת מוצרלה, רוטב עגבניות, עגבניות שרי ועלי ריחן (94 ₪). פיצה ים תיכונית גבינת פטה, חציל, זוקיני ועלי ריחן (98 ₪). פיצה שלוש גבינות גבינת מוצרלה, גבינת פטה, גבינת פרמז'ן, עלי ריחן (98 ₪).
דגים: פילה דניס אפוי בתנור קרם חציל, רטטוי, רוטב פלפלים קלויים (145 ₪). פילה סלמון צרוב על מחבת לוהט, כרישה, תפוחי אדמה, רוטב יין אדום (155 ₪) פיש אנד צ'יפס – פילה דג ים בטמפורה, איולי שום, צ'יפס, סלט ירקות, כרובית כבושה, לימון ( 140 ₪). פילה בר ים קרם כרובית, עגבניות שרי צלויות, תרד, תפוח אדמה ( 155 ₪ )
מגוון קינוחים: עוגת גבינה גן עדן בצק פריך שקדים, גבינה אפויה, שמנת חמוצה (52 ₪). פלמירה – פיסטוק תחתית בצק פריך, ביסקווי רבוך, קראנץ' פיסטוק, פיסטוקים מקורמלים, מוס פיסטוק, שנטי שוקולד לבן (56 ₪). רושר אגוזי לוז קראנץ' אגוזי לוז, מוס אגוזים, שוקולד חלב (56 ₪). טארט לימון בצק פריך, קרם לימון, מרנג איטלקי (56 ₪). סנט אונורה פחזניות קרם וניל בקרמל, שנטי שוקולד לבן, סבלה שקדים (56 ₪). סלט פירות העונה סורבה קוקוס, סירופ נענע (50 ₪)
המסעדה בכשרות רבנות ירושלים וכלל המוצרים ברמת מהדרין.
המסעדה פתוחה גם לאורחים שאינם אורחי המלון
בימי ראשון עד חמישי בין השעות 12:00 – 22:00
שישי מ 12 – שעה לפני כניסת השבת.
מוצ"ש – שעה לאחר יציאת השבת ולאורחי המלון בלבד.
טלפונים להזמנות: 054-9509092 / 02-5423333.