כותרות אחרונות
Search

מותג "יד מרדכי" משיק לראשונה מהדורת פרימיום של שמן זית מזנים מיוחדים.

שמן זית מזנים מיוחדים צילום: באדיבות סטודיו שטראוס

 

טוב שם טוב וגם שמן זית טוב !

מותג "יד מרדכי" משיק לראשונה מהדורת פרימיום של שמן זית מזנים מיוחדים.

סדרת שמני הזית של "יד מרדכי" כוללת שלושה זני זיתים ייחודים בגידול מקומי ישראלי: זן סורי, זן קורנייקי וזן ארבוסנה.

 

 

שמן זית מזנים מיוחדים צילום: באדיבות סטודיו שטראוס

 

יד מרדכי, המותג המוביל בקטגוריית שמני הזית, משיק לראשונה סדרת פרימיום, במהדורה מוגבלת ומיוחדת של שמני זית איכותיים העשויים משלושה זני זיתים מיוחדים שגדלו בכרמים ישראלים. הסדרה החדשה, שתימכר באריזות פח מעוצבות, יוצרה במיוחד עבור חובבי הקולינריה. כל סוג שמן מעניק חוויית טעם ייחודית ועוצמתית:

 

מוס שוקולד מריר ושמן זית מזן "קורנייקי" – צילום: יניב גור אריה

 

 

  • שמן זית מזן סורי – בולט בחריפות ובמרירות גבוהה ובארומה פירותית מובהקת, לאוהבי שמן זית בטעם אותנטי, מודגש וחזק. מתאים לחומוס, לאבנה, סלטים בטעם שמן מודגש ולמאכלים בבישול ארוך.
  • שמן זית מזן קורנייקי – מאופיין במרירות וחריפות בינונית ומאוזנת, ניחוח עשבוני ירקרק מודגש וארומה מתקתקה. מתאים לסלטים ומנות על בסיס ירקות ירוקים ומדגיש טעמים של בשר ודגים.
  • שמן זית מזן ארבוסנה – מאופיין בטעם עדין בעל גוון אגוזי המשלב פירותיות מתקתקה עם ניחוח ירוק רענן וסיומת חריפות קלה. מתאים לתיבול עדין, אפיית מאפים מתוקים.
  •  

סלק צלוי עם גבינת פטה, פקאנים ושמן זית "מזן סורי" צילום: יניב גור אריה

 

כל שמני הזית בסדרה הינם שמני זית מסוג "כתית מעולה" שנוצרו בכבישה קרה והם 100% תוצרת מקומית ישראלית ובעלי חמיצות מירבית בדרגת  0.5%.

 

בהתאם לערכי המותג 'יד מרדכי', שמני זית אלו איכותיים, מיוצרים בסטנדרטים הגבוהים ביותר, ללא גלוטן ובעלי סימון "ויגן פרנדלי".

 

לפי נתוני סטורנקסט (2022), שווי שוק שמני הזית עומד על  כ-346 מיליון ₪, ובגידול של כ-1.5% בהשוואה לשנת 2021. כאמור, יד מרדכי מובילה את הקטגוריה עם נתח שוק של כ- 18%.

 

ספגטי אליו אוליו ושמן זית מזן "ארבוסנה" צילום: יניב גור אריה

 

  • כשרות: רבנות אשקלון, על פי היתר מכירה. כשר לפסח פרווה.
  • תוקף: שנה מתאריך היצור
  • אלרגנים: ללא אלרגנים
  • משקל: 750 מ"ל.
  •  

זמין לרכישה במגוון רשתות שיווק וחנויות ברחבי הארץ.

 

 

מתכונים מאת השף של שטראוס יניב גור אריה

סלק צלוי עם גבינת פטה, פקאנים ושמן זית מזן סורי

 

סלק צלוי עם גבינת פטה, פקאנים ושמן זית "מזן סורי" צילום: יניב גור אריה

 

חומרים (4 מנות):

לסלק:         

2 סלקים אדומים טריים

3 כפות מלח גס

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד

1 כף דבש יד מרדכי

1 כף חומץ בלסמי יד מרדכי

2 כפות שמן זית סורי יד מרדכי

לגבינה:

200 גרם גבינת פטה

1/4 כוס שמן זית סורי יד מרדכי

להגשה:

חופן אגוזי פקאן קלויים

חופן עלי רוקט או גרגיר נחלים

אופן ההכנה:

לסלק: מפזרים מלח גס על תבנית תנור, מניחים מעל סלק בשלמותו.

צולים ב 250 מעלות למשך שעה.

מצננים לטמפרטורת החדר.

פורסים את הסלק דק לפרוסות או חותכים לקוביות (אפשר עם הקליפה).

מתבלים את הסלק בפלפל שחור, ג'ינג'ר, בלסמי, דבש ושמן זית, מוסיפים מעט מלח, מערבבים ומשהים במקרר.

לגבינה: מסננים את הגבינה מהתמלחת וחותכים לפרוסות או קוביות (לפי איך שחתכנו את הסלק).

יוצקים את השמן על הגבינה ומשהים במקרר לכמה שעות לספיגת טעמים (אפשר אפילו לכמה ימים).

להגשה: מסדרים סלק בצלחת.

מניחים מעל גבינה ומטפטפים בנדיבות מהשמן בו שהתה הגבינה.

מניחים מעל חופן עלים.

מסדרים מסביב אגוזי פקאן קלויים.

 

 

 

ספגטי אליו אוליו ושמן זית מזן ארבוסנה

 

ספגטי אליו אוליו ושמן זית מזן "ארבוסנה" צילום: יניב גור אריה

 

חומרים (5 מנות):

500 גרם ספגטי

7 שיני שום קצוצות דק מאוד

1 כפית מלח גס

1 כפית פלפל שחור גרוס

1 כף פלפל חריף אדום טרי חתוך דק (לא חובה)

4 כפות פטרוזיליה קצוצה דק מאוד

1/3 כוס שמן זית ארבוסנה יד מרדכי

1/2 כוס פקורינו איטלקית מגורדת (אפשר גם פרמג'אנו)

 

אופן ההכנה:

מבשלים את הפסטה במים רותחים מומלחים דקה פחות מהוראות היצרן.

בינתיים מכינים את הרוטב:

מחממים חצי מכמות שמן הזית על להבה נמוכה ומטגנים את השום והצ'ילי עד שהוא מתרכך ומעלה ניחוח נעים, אבל לא משחים.

מוסיפים את הפסטה המבושלת יחד עם 1/2 כוס ממי הבישול של הפסטה, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים עוד 2 דקות תוך ערבוב מתמיד.

מוסיפים פטרוזיליה וחצי מכמות הגבינה, מערבבים ומכבים את האש.

יוצקים את יתרת שמן הזית ומערבבים היטב.

מחלקים לצלחות הגשה ומפזרים מעל את יתרת הגבינה.

 

 

 

מוס שוקולד מריר ושמן זית מזן קורנייקי 

 

 מוס שוקולד מריר ושמן זית מזן "קורנייקי" – צילום: יניב גור אריה

 

חומרים (8 מנות):

מוס שוקולד:

200 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו

100 מ"ל שמן זית קורנייקי  יד מרדכי

100 מ"ל מים

1/4 כפית מלח

קמצוץ קטנטן של פלפל שחור גרוס (מעמיק מאוד את טעמי השוקולד)

2 חלמונים 

4 חלבונים

50 גרם סוכר

להגשה:

שמן זית קורנייקי

מלח גס

אופן הכנה:

​מוס:

ממיסים במיקרוגל שוקולד עם שמן זית, מים ותבלינים בפולסים של חצי דקה עד לקבלת קרם חלק. 

בוחשים פנימה חלמונים. 

במיקסר מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב. 

מקפלים את קצף החלבונים לתוך קרם השוקולד בעדינות. 

יוצקים לגביעים אישיים ומצננים. 

להגשה:

מטפטפים כפית שמן זית על כל מוס ומפזרים כמה גרגרים של מלח גס.