כותרות אחרונות
Search

לכבוד ראש השנה 'עוף טוב' מציעה מתכונים נפלאים:

עוף טוב עוף בזיתים – צילום: נמרוד סונדרס

 

 

לכבוד ראש השנה 'עוף טוב' מציעה מתכונים נפלאים:

* מתכון מסורתי וחגיגי של תבשיל עוף בזיתים

* מתכון לפרגיות ביין וקראסט של פיצוחים

* מעטפות פילו במילוי כבדים ופרגיות

* סלט עוף, מנגולד וצימוקים

* אגרול אפוי עם עוף וירקות

 

 

לכבוד ראש השנה מתכון מסורתי וחגיגי של תבשיל עוף בזיתים

באדיבות FOODY  | מתכון: מירי כהן מתוך התוכנית "מירי ויונתן עושים לכם חג"

 

עוף טוב עוף בזיתים – צילום: נמרוד סונדרס

 

  • העופות של 'עוף טוב' גדלו ללא אנטיביוטיקה, ומוצריה הם היחידים עם הסימון הירוק של משרד הבריאות

לכבוד ראש השנה, 'עוף טוב' מציעה את המתכון של מירי כהן לעוף בזיתים. מדובר בתבשיל עשיר וטעים של סבתא אסתר, הסבתא המרוקאית של מירי כהן. מירי מספרת שזו המנה שכל המשפחה הייתה מחכה לאכול אצלה בכל שישי.

עוף בזיתים

12 מנות | באדיבות FOODY  | מתכון: מירי כהן מתוך התוכנית "מירי ויונתן עושים לכם חג"

מצרכים:

12 שוקי עוף עם עור, מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה

3 כפות שמן זית

 3כפות שמן תירס או כל שמן צמחי אחר

 1כפית מלח דק,  1כפית פלפל שחור טחון

להרתחת הזיתים: 2 ק"ג זיתים סורים דפוקים,  1כפית כורכום, מים

לתבשיל:

2 כפות שמן זית

2 כפות שמן חמניות או כל שמן צמחי אחר

 2פלפלים אדומים גדולים או פלפלים בכל צבע שרוצים

 10שיני שום פרוסות

 1 פלפל אדום חריף בינוני פרוס

2 כפיות פפריקה מתוקה

 1כפית כורכום

1/4 כפית כמון טחון

 1כפית מלח דק

 1/2כפית פלפל שחור טחון

6 פרוסות לימון כבוש

 1חופן כוסברה קצוצה

 

אופן הכנה:

  1. מוציאים את המרירות מהזיתים: מרתיחים מים בסיר גדול, מוסיפים את הכורכום ואת הזיתים. מבשלים ברתיחה עדינה 40 דקות ואז מסננים את המים, שוטפים את הזיתים ומגלענים אותם.
  2. מרתיחים את הזיתים שוב: מרתיחים מים, מוסיפים את הזיתים המגולענים. מבשלים ברתיחה עדינה 40 דקות ואז מסננים ושוטפים.
  3. חוזרים על הפעולה שוב, בפעם האחרונה. מבשלים את הזיתים במים רותחים 30 דקות ומסננים. בשלב הזה אין צורך לשטוף. הזיתים איבדו את מרירותם והם מוכנים להיכנס לתבשיל.
  4. סוגרים את העוף:מחממים בסיר גדול מחממים את שני סוגי השמן ומכניסים את העופות. מוסיפים מלח ופלפל ומטגנים מכל הצדדים עד להזהבה. מוציאים מהסיר.
  5. מוסיפים לסיר 2 כפות שמן זית ו־2 כפות שמן צמחי ומטגנים את הפלפלים. מוסיפים את הפלפל החריף והשום לעוד דקת טיגון, ומערבבים.
  6. מוסיפים את התבלינים: הכורכום, הכמון, הפפריקה, המלח והפלפל. מכניסים את העופות והזיתים לסיר, מוסיפים מים עד לחצי מגובה התבשיל ומביאים לרתיחה.
  7. מכסים את הסיר ומבשלים 40 דקות על אש נמוכה-בינונית. מסירים את המכסה, מקשטים את התבשיל בפרוסות לימון כבוש וכוסברה קצוצה ומגבירים את האש לעוד 20 דקות, כדי שהרוטב יצטמצם. אפשר להעביר לטאג’ין להגשה מרשימה.

מילה של מירי: אין כמו אוכל של סבתא לאחד את המשפחה סביב שולחן החג. את התהליך הוצאת המרירות מהזיתים אפשר לעשות יום-יומיים לפני הארוחה. באופן כללי, כל תבשיל של סבתא אוהב לשבת יום בסיר ולחכות לרגע המתאים.

 

לכבוד ראש השנה 'עוף טוב' מציעה מתכון חגיגי לארוחת החג סלט עוף, מנגולד וצימוקים:

באדיבות FOODY  | מתכון: יונתן רושפלד, מתוך התוכנית "מירי ויונתן עושים לכם חג"

 

עוף טוב סלט עוף, מנגולד וצימוקים – צילום: אפיק גבאי

 

  • העופות של 'עוף טוב' גדלו ללא אנטיביוטיקה, ומוצריה הם היחידים עם הסימון הירוק של משרד הבריאות

הכנתם מרק עוף גדול ונותר לכם עוף? אל תזרקו אותו!

הכינו סלט מנגולד חגיגי בהשפעה סורית, עם עוף, צימוקים וחריף שיקפיץ את ארוחת החג.

סלט עוף, מנגולד וצימוקים

6 מנות | באדיבות FOODY  | מתכון: יונתן רושפלד, מתוך התוכנית "מירי ויונתן עושים לכם חג" 

 מצרכים:

4 כרעי עוף שלמות, מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה

4 פלפלי צ'ילי אדומים בינוניים

2 פלפלי צ'ילי ירוקים בינוניים

1 צרור עלי מנגולד גדול ושטוף

5 כפות שמן זית

 1כוס מיץ רימונים

5 שיני שום קצוצות דק

1 קורט מלח דק

 1/2כוס צימוקים בהירים

 1/2כוס זיתים ירוקים (אפשר לערבב סוגים שונים)

1/2 כוס מיץ לימון משלושה לימונים

2 בצלים סגולים בינוניים

 

להגשה:

1 חופן עלי חרדל (לא חובה)

5 גבעולי בצל ירוק קצוצים

1 חופן שמיר קצוץ

 

אופן ההכנה:

  1. מסירים מהעוף המבושל את העור ומחלצים פיסות בשר נקיות מעצמות. מעבירים לקערה.
  2. חותכים את המנגולד:את החלק הלבן קוצצים לחתיכות קטנות ואת החלק הירוק פורסים לחתיכות גדולות יותר.
  3. מחממים שמן זית בסיר גדול ומעבירים אליו את המנגולד. מכניסים תחילה את החלק הלבן ואחרי כמה דקות מוסיפים את החלק הירוק. מטגנים כ־3 דקות, תוך כדי ערבוב.
  4. פורסים את הפלפלים החריפים ומוסיפים לסיר, מטגנים עוד דקה-שתיים תוך כדי ערבוב. מוסיפים את מיץ הרימונים, מיץ הלימון, המלח, הצימוקים והזיתים. מערבבים היטב וממשיכים לבשל עוד 5 דקות.
  5. מוסיפים את נתחי העוף לסיר, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים את השום, מערבבים, מנמיכים את האש ומבשלים 25 דקות.
  6. פורסים את הבצלים לטבעות דקות. מעבירים את הסלט המבושל לצלחת הגשה ומפזרים מעל טבעות בצל. את נוזל הבישול שומרים בצד.
  7. מערבבים מעט ועורמים מעל עשבי תיבול: בצל ירוק, שמיר ועלי חרדל, אם יש. יוצקים מעל הכול את נוזלי הסלט ששמרנו בצד, ממליחים מעט, מוסיפים עוד קצת בצל, מזלפים מעל מעט שמן זית וסוחטים עוד מיץ לימון טרי.

מילה של רושפלד: גם אם אתם לא אוהבים צימוקים אל תוותרו על המתיקות. פשוט החליפו את הצימוקים בתפוחים טריים או יבשים חתוכים לקוביות, זה מה שיבטיח לכם שנה מתוקה!

 

לכבוד ראש השנה 'עוף טוב' מגישה מתכון חגיגי למנה ראשונה מושלמת מעטפות פילו במילוי כבדים ופרגיות:

באדיבות: מערכת FOODY | מתכון: מלי זיידמן

 

עוף טוב מעטפות פילו במילוי כבדי עוף ופרגיות – צילום: נמרוד סונדרס

 

  • העופות של 'עוף טוב' גדלו ללא אנטיביוטיקה, ומוצריה הם היחידים עם הסימון הירוק של משרד הבריאות

את ארוחת החג של השנה החדשה מומלץ לפתוח במנה חגיגית ויפהפייה של מעטפות אישיות במילוי בצל מטוגן, כבדים ופרגיות עם רוטב יין אדום מתקתק.

מעטפות פילו במילוי כבדים ופרגיות

12 מנות | מתכון: מערכת FOODY | מתכון: מלי זיידמן

מצרכים:

1 חבילת עלי פילו

1/2 חבילת כבד עוף, מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה

1/4 חבילת שווארמה פרגית, מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה

1 כף שמן זית

1 בצל גדול פרוס

חופן צימוקים בהירים

4 כפות דבש

2 כפות חומץ בלסמי

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

תרסיס שמן זית

לרוטב:

1/2 כוס יין אדום

1/2 כוס סוכר

1/4 כפית מלח

2 כפיות קורנפלור

2 כפות מים

אופן הכנה:

  1. מכינים את המילוי: ממליחים את הכבדים וצולים אותם על רשת מעל אש גלויה, עד שהם מוכנים. מעבירים למשטח עבודה וקוצצים אותם לחתיכות קטנות בעזרת סכין חדה.
  2. קוצצים גם את הפרגית לקוביות קטנות. מחממים את השמן במחבת רחבה ומטגנים בו את הבצל כ-5 דקות. מוסיפים את קוביות העוף ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים את הצימוקים והכבד, מערבבים דקה. מוסיפים את הדבש, החומץ, המלח והפלפל, מקרמלים יחד כ-2 דקות ומכבים את האש. מסננים את הנוזלים לקערית ושומרים בצד. מקררים את המלית בנפרד.
  3. מכינים את המאפה: מוציאים עלה פילו מהאריזה, ומכסים את העלים הנותרים במגבת לחה. מרססים את העלה בתרסיס שמן זית. לוקחים עלה נוסף, מניחים על העלה המשומן ומרססים גם אותו. חוזרים על הפעולה עם עלה שלישי. אם העלים נקרעים קצת, זה לא נורא. פשוט מסדרים אותם זה על גבי זה. לא יראו את הקרעים בסוף.
  4. חותכים את העלים לארבעה ריבועים שווים, ומניחים על כל ריבוע כף מהמלית שהתקררה. מרימים את השוליים ומהדקים אותם לצורת שקיק. חוזרים על הפעולה עם שלושה ריבועי בצק נוספים, ויוצרים עוד 4 שקיקי פילו באותו האופן. מעבירים את השקיקים בזהירות לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, ואופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד הזהבה.
  5. מכינים רוטב: שופכים לסיר את הנוזלים ששמרנו בשלב 2, מוסיפים את היין אדום, הסוכר והמלח. מבשלים על אש נמוכה כחצי שעה. ממיסים את הקורנפלור בשתי כפות מים ומוסיפים לסיר. בוחשים עד שנוצר רוטב סמיך. מגישים את המאפה ומזלפים מעליו רוטב.

מילה של מלי: את המלית אפשר להכין יום מראש ולהרכיב את המנה בסמוך להגשה. אגב, המלית מתאימה מאוד גם לבצק עלים וגם לבצק פריך.

 

לכבוד ראש השנה 'עוף טוב' מציעה מתכון נפלא למנת פתיחה אגרול אפוי עם עוף וירקות:

באדיבות FOODY | מתכון: רון יוחננוב

  • העופות של 'עוף טוב' גדלו ללא אנטיביוטיקה, ומוצריה הם היחידים עם הסימון הירוק של משרד הבריאות

מנה ראשונה לארוחת החג זה מאסט, אבל אגרול כמנה ראשונה זו כבר הברקה.  לפניכם מתכון לאגרול אפוי במילוי רצועות עוף וירקות, שהאפייה עושה לו רק טוב.

אגרול אפוי עם עוף וירקות

10 אגרולים | באדיבות FOODY | מתכון: רון יוחננוב

מצרכים:

2 כפות שמן קנולה

300 גרם חזה עוף שלם, מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה

1 פלפל ירוק

1 פלפל אדום

1 בצל

1/4 כרוב לבן

1 גזר

5 כפות רוטב סויה

2 כפות רוטב צ’ילי מתוק

2 כפות סילאן

מעט פלפל צ’ילי אדום חריף טרי, קצוץ דק

3 שיני שום כתושות

קורט שורש ג’ינג’ר כתוש

1 חבילה בצק פילו מופשר ומצונן לפי הוראות היצרן

1/4 כוס שמן קנולה לשימון עלי הפילו

לקישוט:

חופן שומשום

חופן שומשום שחור

אופן הכנה:

  1. מכינים את המילוי:פורסים את כל הירקות לרצועות דקות. מחממים שמן במחבת, מוסיפים את הבצל, השום, הג’ינג’ר ופלפל הצ’ילי החריף ומזהיבים מעט.
  2. מוסיפים את רצועות העוף ומקפיצים כמה דקות עד שהן מלבינות.
  3. מוסיפים למחבת את כל הירקות ואת כל הרטבים ומקפיצים יחד. מבשלים במשך כ-5 דקות עד שהירקות מתרככים מעט.
  4. מעבירים את תכולת המחבת לקערה לצינון.
  5. מכינים את האגרול: משטחים עלה פילו, מקפלים אותו לחצי ומשמנים מעט. מניחים מעט מהמלית ומגלגלים את הפילו לאגרול מהודק. חוזרים על הפעולה עם שאר עלי הפילו והמלית.
  6. מניחים את האגרולים בתבנית ומברישים אותם במעט שמן. מפזרים מעל שומשום בהיר ושומשום שחור.
  7. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות במשך כ-25 דקות או עד הזהבה.

מילה של רון יוחננוב: בעת ההגשה זלפו מעל לאגרולים דבש או סילאן, זה יתן טוויסט מגניב לשנה החדשה.

 

לכבוד ראש השנה 'עוף טוב' מגישה מתכון לפרגיות ביין וקראסט של פיצוחים:

מתכון: אינס ינאי שילת | צילום: אמיר מנחם

 

עוף טוב פרגיות ביין וקראסט פיצוחים – צילום: אמיר מנחם

 

  • העופות של 'עוף טוב' גדלו ללא אנטיביוטיקה, ומוצריה הם היחידים עם הסימון הירוק של משרד הבריאות

אם אתם רוצים להגיש לשולחן החג מנה חגיגית ויפה המשלבת בין טעמים ומרקמים ומשאירה רושם רב, בעוף טוב ממליצים לכם להכין את המתכון הבא – פרגיות ביין וקראסט של פיצוחים.

פרגיות ביין וקראסט פיצוחים 6 מנות | מתכון: אינס ינאי שילת

מצרכים:

לפרגיות:
8  יחידות סטייק פרגית, מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה
1/2  כפית מלח
1/2  כפית פלפל שחור
 1 כפית בהרט
3  כפות שמן זית
לרוטב:
 3 כפות שמן זית
2  בצלים חתוכים לרבעים
1  מקל קינמון
 גרידת לימון – רק החלק הצהוב מרבע לימון
1/2  כפית פלפל שחור גרוס
1/2  כפית מלח
2  כוסות יין אדום חצי יבש
2  כפות סילאן
1  כפית קורנפלור מומס ב-2 כפות מים

לקראסט פיצוחים:
 3/4 כוס שקדים קלופים גרוסים, קלויים במחבת יבשה
 1/2 כוס גרעיני דלעת קלופים
3  כפות פטרוזיליה טרייה או מיובשת, קצוצה דק
 1 שן שום כתושה
 1 כפית גרידת לימון
1  כף דבש
1  כף טחינה

אופן ההכנה:

1.      מחממים תנור ל-200 מעלות.

2.      מניחים את הפרגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מערבבים את השמן עם התבלינים ומברישים את  הפרגיות. צולים בתנור 25-30 דקות.

3.      בינתיים מכינים את הרוטב: מחממים בסיר קטן שמן זית, מוסיפים את הבצלים ואת מקל הקינמון, מערבבים ומטגנים כ- 3 דקות. מוסיפים את גרידת הלימון ומתבלים במלח ובפלפל.

4.      מוסיפים לסיר הרוטב את היין והסילאן ומבשלים כ- 10 דקות, ולבסוף מוסיפים את הקורנפלור המומס ומערבבים עד שהרוטב מתחיל להסמיך. מסירים מהאש.

5.      מערבבים היטב בקערית את כל מרכיבי הקראסט.

6.      הגשה: מסדרים את הפרגיות בצלחת הגשה גדולה ויפה, יוצקים מעל את הרוטב, ומניחים מעל כל סטייק פרגית כף גדושה מתערובת הפיצוחים.