יום המשפחה עם "אחוה" – מגישה מתכון לגרנולת טחינה משפחתית – צילום: הדס ניצן
חגיגה משפחתית עם "אחוה"- גרנולת טחינה משפחתית.
חברת "אחוה" מגישה לרגל יום המשפחה מתכון לגרנולה ביתית עשירה ומפנקת.
חברת "אחוה", יצרנית הטחינה והחלוה המובילה בישראל, מגישה לרגל יום המשפחה מתכון מפנק ומיוחד לגרנולה ביתית וטעימה: גרנולת טחינה משפחתית. גרנולה עשירה ומפנקת, קלה להכנה, עשויה משיבולת שועל ושפע של אגוזים, שקדים וגרעינים, מעורבבים עם סירופ מייפל וטחינה קטיפתית. השימוש במתכון בטחינה מסורתית חדשה של אחוה, באיכות פרמיום, המיוצרת בטחינה דקה ובמליחות מעודנת. הגרנולה נהדרת לנשנוש, כארוחת ביניים לצד יוגורט או חלב וכתוספת בארוחות בוקר או ערב משפחתיות.
יום משפחה שמח!
מצרכים (לכ-2 צנצנות גדולות):
300 גרם שיבולת שועל שלמה
1/3 כוס טחינה מסורתית של "אחוה"
1/4 כוס גרעיני חמנייה
1/4 כוס גרעיני דלעת
1/2 כוס שקדים פרוסים
1/2 כוס אגוזי קשיו
1/2 כוס פיסטוקים מקולפים
1/2 כוס אגוזי לוז
1/2 כוס זרעי צ'יה
1/2 כוס סירופ מייפל
1 וחצי כף נס קפה מגורען
1/3 כוס מים חמים (100 מ"ל)
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-160 מעלות.
- בקערה מערבבים את כל החומרים היבשים – שיבולת השועל, הגרעינים, האגוזים, השקדים וזרעי הצ'יה.
- בקערה נוספת מערבבים את הטחינה הגולמית, סירופ המייפל, נס הקפה המגורען והמים החמים.
- מוזגים את תערובת הנוזלים על החומרים היבשים ומערבבים היטב עד שכל התערובת סופגת את הנוזלים.
- מעבירים לתבנית אפייה גדולה ומפזרים את התערובת בצורה אחידה על פני התבנית.
- אופים למשך כ-45 דקות, כשבכל 10 דקות פותחים את התנור ומערבבים את התערובת. הגרנולה מוכנה כשהיא מקבלת גוון חום זהוב.
- מוציאים מהתנור ומניחים בחוץ עד שהגרנולה התקררה לגמרי.
- מאכסנים בצנצנת/קופסא אטומה ונהנים.