צילום: אייל קרן
"ביכורים מזון ומאפה"!
בעקבות הקורונה: עלייה במכירות לחם פשתן דל פחמימה.
מגפת הקורונה הביאה עמה מצד אחד עלייה באכילה רגשית ובכלל ומצד שני, חישוב מסלול מחדש בכל הקשור לתזונה ולבריאות.
מגפת הקורונה הביאה עמה מצד אחד עלייה באכילה רגשית ובכלל ומצד שני, חישוב מסלול מחדש בכל הקשור לתזונה ולבריאות. כתוצאה, רבים מבקשים להפחית בצריכת פחמימות בתזונה היומית – מה שהביא לביקוש גבוה ל"לחם פשתן", שהוא דל מאוד בפחמימות (כ-1 גרם פחמימה בפרוסה).
משבר הקורונה שתקף את העולם בתחילת 2020 ולמרבה הצער עדיין איתנו, הסגרים והלחצים – כולל הנפשיים – גרמו לרבים לאכול ולנשנש (גם אכילה רגשית) ללא הפסקה וכתוצאה, להעלות במשקל ולפגוע בבריאותם. מנגד, התפתחה תופעה הפוכה של מי שעלו (או לא) במשקל, אבל החליטו להקפיד על התזונה היומית, תוך שהם מחפשים דרכים להפחית בצריכת פחמימות. אחת הנישות התזונתיות שהפכה לפופולארית בשל כך היא צריכת "לחם פשתן" – ש"ביכורים מזון ומאפה" היא המאפייה היחידה בארץ המייצרת אותו.
אומר יעקב לבין, מנכ"ל ביכורים: "מאז החלה הקורונה יש עלייה של עשרות אחוזים בביקוש ללחם. נכון לינואר 2021 ייצרנו כ-50,000 לחמים בחודש. לפני כ-4 שנים, כשהתחלנו בייצור הלחם המיוחד, מכרנו עשרות בודדות בחודש וגם זאת, בחנויות טבע בלבד. כיום הלחם נמכר בכ-2,000 נקודות מכירה, כולל רשתות שיווק ומכולות שכונתיות. הלחם נמכר טרי ופרוס – באריזה שומרת טריות המאפשרת חיי מדף של למעלה מחצי שנה, או כלחם קפוא. ניתן גם להשיג לחמניות פשתן".
"ביכורים מזון ומאפה" מתמחה בייצור מגוון לחמים, חלות, עוגות ומאפים מיוחדים, ומחלקה מיוחדת ללחם ולחמניות פשתן. מערכת הייצור מאושרת ע"י משרד הבריאות ועומדת בתקנים המחמירים ISO 9001, ISO 22000 ו-HACCP.