Search

"יקב היוצר" מציג סדרת יינות פרימיום חדשה המבוססת על שלושה זנים אדומים מובילים

"יקב היוצר" משיק סדרת פרימיום חדשה: לגאטו (Legato)

הסדרה מבוססת על שלושה זנים אדומים, זן אחד לבן ורוזה.

 ייחודה של הסדרה הוא בשילוב יוצא דופן של שני בצירים שונים, היוצר הרמוניית טעמים רעננה ומדויקת.

 סדרת לגטו מטופלת לאורך כל השנה, באופן אישי על ידי היינן הראשי של היקב.

 

יקב היוצר  מציג את לגאטו (Legato), סדרת יינות פרימיום חדשה המבוססת על שלושה זנים אדומים מובילים: קברנה, מרלו ושיראז, זן אחד לבן: ויונייה ורוזה.

 

ייחודה של סדרת הפרימיום לגטו הינו בשילוב יוצא דופן של שני בצירים נפרדים, היוצר הרמוניה רעננה ומדויקת של טעמים המאפיינים את חזונו של היוצר.

 

לגאטו – סדרת הפרימיום המיוחדת של יקב היוצר, מטופלת באופן אישי ולאורך כל השנה על ידי היינן הראשי של היקב פיליפ ליכטנשטיין. ליכטנשטיין שאב את השראתו בסדרה זו מעולם המוסיקה. השראה זו באה לידי ביטוי הן בשם הסדרה והן בעיצוב הבקבוקים המשלב מוטיבים המדמים כלי נגינה.

 

היינות בסדרה התיישנו במשך 12 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי.

 

דפי יינן -סדרת לגאטו:

 

  • קברנה סוביניון. יין בעל טעם חזק ועוצמתי המכיל 13% כהל. בלנד ייחודי שנרקח על ידי היוצר ומשלב קברנה סוביניון עצמתי מכרמי מושב דישון שבגליל העליון, אשר התיישן בחביות.

 

צילום: אייל קרן

תעודת זהות:

  • שם: קברנה סוביניון , סדרה: לגאטו, יקב: היוצר, סוג היין: אדום יבש.

  • נתונים: 13% אלכוהול, חומצה 5.4 (גר'/ל')

  • אדמה: טרה רוסה

  • שילוב עם אוכל: מתאים לצלי בשר, לבקר עסיסי וגם לבשר כבש, מלווה היטב כדרות בשר אדום

  • מחיר מומלץ: 60 ₪. להשיג בחנויות היין המובחרות.

 

  • מרלו. יין מלא עם רעננות מיוחדת המכיל 13.6% כהל. בלנד עוצמתי המשלב בין מרלו מכרם הנטוע בקרבת צומת ישע שבגליל העליון אשר התיישן בחביות יחד עם 9% של מרלו רענן מהגליל התחתון.

צילום: אייל קרן

תעודת זהות:

  • שם: מרלו , סדרה: לגאטו, יקב: היוצר, סוג היין: אדום יבש.

  • נתונים: 13.6% אלכוהול, חומצה 5.9 (גר'/ל')

  • אדמה: טרה רוסה

  • שילוב עם אוכל: מלווה היטב טלה, ברווז, מרינדות בשרים, פסטה בולוניאז.

  • מחיר מומלץ: 60 ₪. להשיג בחנויות היין המובחרות.

 

  • שיראז. יין רך ועוצמתי המכיל 13.6% כהל. בלנד המשלב בין שיראז עצמתי מכרמי כפר תבור, שהתיישן בחביות יחד עם 11% של שיראז רענן מכרמי כפר קיש.

    צילום: אייל קרן

  •  

תעודת זהות:

  • שם: שיראז , סדרה: לגאטו, יקב: היוצר, סוג היין: אדום יבש

  • נתונים: 13.6% אלכוהול, חומצה 5.5 (גר'/ל')

  • אדמה: טרה רוסה

  • התאמה לאוכל: תבשילי בקר ומרינדות עשירות בשומן, עופות: ברוז וסלו, פסטות.

  • מחיר מומלץ: 60 ₪. להשיג בחנויות היין המובחרות.

 

  • ויונייה. יין לבן בעל גוף ועוצמה המכיל 13% כהל. כרם ויונייה נטוע משנת 2013 בהר ברכה בשומרון בגובה 780 מטר מעל פני הים.

צילום: אייל קרן

תעודת זהות:

  • שם: ויונייה , סדרה: לגאטו, יקב: היוצר, סוג היין: לבן יבש

  • נתונים: 13% אלכוהול, חומצה 7.4 (גר'/ל'). 

  • אדמה: גירית.

  • שילוב עם אוכל: מתאים במיוחד לתבשילי דגים, לעוף צלוי ולגבינות עתירות שומן

  • מחיר מומלץ: 60 ₪. להשיג בחנויות היין המובחרות.

 

  • רוזה. יין רוזה רענן ופירותי המכיל 12.5% כל. כרם גרנאש בפר קיש מול הר תבור.

צילום: אייל קרן

תעודת זהות:

  • שם:רוזה, סדרה לגאטו, סוג ין: רוזה יבש.

  • נתונים: כהל: 12.5% חומציות : 6.7 (גר'/ל').

  • אדמה: טרה רוסה

  • שילוב עם אוכל: רב תכליתי, מתאים למנות דגים, עופות, גבינות.

  • מחיר מומלץ: 60 ₪. להשיג בחנויות היין המובחרות.

 

יקב היוצר הוא יקב משפחתי שנוצר משיתוף פעולה בין משפחת שור, משפחת הייננים הוותיקה בארץ, המייצרת יין החל משנת 1847, לבין פיליפ ליכטנשטיין, יינן צרפתי בעל שם עולמי שעלה לישראל עם החלום לייצר כאן יין איכותי. היקב מאמין שיין הוא יצירת אומנות והיינן הוא זה שיוצר אותה. המשפחה נטעה כרמים בכל אזורי היין המובחרים בארץ החל מהגליל העליון בצפון ועד רמת הנגב בדרום מתוך הבנה כי בכל חלקה מתקיימים תנאי גידול עם מאפייני פרי שונים, המתאימים לסוגי יין מגוונים. כל כרמי היקב עומדים תחת פיקוח קפדני של צוות היקב בכדי לוודא תנאי גידול מיטביים לכל גפן וגפן.

 

יין היוצר מופץ ונמכר ברחבי העולם ומהווה עדות וחותם איכות לתעשיית היין הישראלית. טעמו הנגיש של היין ומגוון הזנים קולעים לטווח רחב של קהלים ואוהבי יין מכל העולם משבחים אותו.