כותרות אחרונות
Search

מסעדת "אסדו בר" בקיבוץ אלונים מציעה לכם חוויה קרניבורית עם אווירה חמה, משפחתית ומזמינה.

צילום: גלעד הר שלג.

 

די. אן. איי עם בשר

מסעדת "אסדו בר" בקיבוץ אלונים מציעה לכם חוויה קרניבורית עם אווירה חמה, משפחתית ומזמינה.

במסעדת "אסדו בר" בקיבוץ אלונים, של משפחת רויזנר האורוגוואית, תמצאו חוויה קרניבורית של גאוצ'ואים, עם נתחי אסאדו ענקיים שנצלים על שיפודים בצורת קרוס (שיטת צלייה ארגנטינאית), למשך שמונה שעות על גחלי עצי הדרים, ובעיקר אווירה חמה, משפחתית ומזמינה, שתיקח אתכם היישר לדרום אמריקה, ממש כאן ליד הבית.

 

 צילום: גלעד הר שלג.

 

סיפורה של מסעדת "אסדו בר", בקיבוץ אלונים בעמק יזרעאל, היא סיפורה של משפחה אחת, שעלתה לארץ לפני כ – 25  שנה מאורוגוואי, ומביאה אלינו מסורת רבת שנים, של אהבה, חדווה לבשר, ואירוח חם ולבבי.

 

הכול התחיל כשאמא ריינה רויזנר חלמה על מסעדה קטנה שתביא את הניחוחות של הבית שבו חיו עד שעלו ארצה. בעלה מיגל שעסק בייבוא מוצרי אופטיקה, הגשים את חלומה ולפני 20 שנה, כשכול המשפחה נרתמת לעזרתה, נפתחה מסעדת "אסדו בר", תחילה כצריף קטן בפאתי הקיבוץ, שתארח רק בימי שבת, בקונספט של שירות עצמי, המציע בופה סלטים טריים, ובשר איכותי שנצלה על המנגל, ובעיקר אווירה חמה ומשפחתית שתעביר לסועדים את אורוחות חייהם בדרום אמריקה.

 

 צילום: גלעד הר שלג.

 

שמונה שנים הקונספט הזה החזיק עד שהחליטו להעתיק את מקומה אל לב הקיבוץ, ולפתוח מסעדה של ממש. בינתיים ריינה ומיגל פרשו מניהולה, והשאירו את המסעדה לשני בניהם דמיאן וסבסטיאן שמנצחים על הכול במסירות ואהבה.

 

המסעדה פתוחה רק שלושה ימים בשבוע: חמישי, שישי ושבת, והיא מציעה לסועד חוויה קרניבורית דרום אמריקאית הכי מסורתית שיש, עם נתחי בשר שלמים ומובחרים,  כשגולת הכותרת של המסעדה הם נתחי האסאדו הענקיים, שמונחים על שיפודים ענקים, (אסאדו על הצלב – שיטת צלייה ארגנטינאית), לצלייה איטית, שנמשכת שמונה שעות, מעל גחלים העשויים שבבי עצי הדרים, שמעניקים טעם וארומת עישון שמשבחת את הבשר, ולאחר מכן מונחים על Parilla (המנגל המסורתי). הצלייה האיטית משווה לבשר את הרכות והנימוחות כשנותנים לשומן שלו להישרף ולהגיר את נוזליו על הנתח.

 

 צילום: גלעד הר שלג.

 

נתחי הבשר השלמים המוצעים הם מזן אנגוס ועגלות מעורבות כמו: אנטריקוט, פיקניה, שייטל, פילה, סינטה, וטלה  המגיעים מרמת הגולן, ומעת לעת מוצעים גם מנות ספיישל מפרה מבכירה (טיבון עגל). למנות ראשונות מציעים שם: שקדי עגל (52 ₪); קרואסון  עם בשר קורנביף (48 ₪); פרובולונה – גבינה איטלקית מותכת על האש עם אורגנו, ומוגשת בפרובולונרה – צלחת שרינג מיוחדת, בליווי פיתה קראנץ', (49 ₪); וצ'וריסוס במתכון מסורתי של אבא מיגל (39 ₪). בעיקריות נתחי בשר כמו: אסאדו עגל 400 גר' בצלייה מסורתית, (129 ₪); נתח אנטריקוט פרימיום 300 גר' (129 ₪); נתח פילה בקר 250 גר' (144 ₪). כל המנות העיקריות מוגשות עם סלטי פתיחה טריים המוכנים במקום, ותפו"א על האש.

 

צילום: גלעד הר שלג.

 

בגזרה הקרניבורית המסורתית מוצעות המנות המעורבות המתאימות לזוג או ארבעה סועדים, ומוגשות על מנגל אישי אל השולחן, ומלוות בסלטי פתיחה, ותפו"א על האש. מעורב דה לה קאסה 900 גר' כולל: שתי נקניקיות צ'וריסוס, סטייק אנטריקוט, ואסאדו בליווי מתבל צ'ימיצ'ורי; מעורב קרניבורי 1200 גרם כולל: נקניקיות צ'וריסוס, סטייק אנטריקוט,  סטייק סינטה, ואסאדו. על הקינוחים אחראית אמא ריינה ואפשר למצוא שם את הפלאן (פודינג על בסיס קרמל מוגש עם ריבת חלב). (34 ₪); קרם ברולה (39 ₪); אלפחורס קליינטה מצופה שוקולד מוגש עם גלידת וניל  (44 ₪); ופרפה חלווה  (פרווה), עם פיסטוק ושומשום (36 ₪). לצד הבשר ניתן יהיה לשתות יין ארגנטינאי משובח מזן ענבי מלבק וקברנה סוביניון.

 

המסעדה מעוצבת בסגנון כפרי עם נגיעות עץ, גינה רחבת ידיים, וברקע מתנגנת לה מוזיקה דרום אמריקאית מקפיצה שעושה נעים בלב, ושלוקחת את הסועד אל ערבות דרום אמריקה היפה. במקום ניתן לערוך אירועים אינטימיים עד 120  איש עם תפריט המותאם ללקוח.

 

מסעדת "אסדו בר", קיבוץ אלונים, שעות פתיחה: ה', ו': 12:00-22:00; שבתות וחגים: 12:00 עד שנגמר הבשר, טל' להזמנות: 0544200291; www.asadobar.co.il