כותרות אחרונות
Search

"L'OCCITANE" ומכללת "שנקר" בפרויקט משותף למען איכות הסביבה ועולם טוב יותר.

תערוכה משותפת לשנקר ולאוקסיטן – צילום: יח"צ

 

 

"L'OCCITANE" ומכללת "שנקר" בפרויקט משותף למען איכות הסביבה ועולם טוב יותר.

  • תלמידי התקשורת החזותית שנה ג' של שנקר, יצרו מייצבים העשויים מחומרי הגלם של מארזים ומוצרים למיחזור של חברת ל'אוקסיטן
  • המייצבים ייחשפו בתערוכה שתנדוד בין הקניונים. התערוכה הראשונה תושק בקניון רמת אביב תל אביב,  בתאריך 14-22 באוקטובר 21.

 

אחת המטרות הגלובליות החשובות ביותר איתן מתמודדת האנושות, היא הצלת כדור הארץ ומניעת זיהום סביבתי. על כולנו מוטלת האחריות להפחית את השימוש בפסולת ולנהל אורח חיים "ירוק יותר". חברת ל'אוקסיטן מתמקדת במשך שנים רבות במציאת דרכים להפחתת הפסולת, שימוש חוזר ומיחזור של אריזות.

 

לדוגמא, מוצרים רבים של החברה זמינים גם באריזות מילוי אקולוגיות המיוצרות מ-65%-90% פחות פלסטיק מאשר בבקבוקים רגילים, עובי האריזה של המוצרים צומצם ובכך חסכה החברה כ- 28 טון של פלסטיק. גם סדרת ארומקולוג'י הינה סדרה שכולה בצבע ירוק ועשויה מסוג פולימר הניתן למיחזור. ל'אוקסיטן מתחייבת כי עד לשנת 2025, ייוצרו כל מארזי החברה מחומר ממוחזר (נייר/פלסטיק/זכוכית). החברה אף מתחייבת להציל זנים הנמצאים במצב הכחדה לטובת תעשייה.

 

כצעד נוסף בפעילותה למען הצלת כדור הארץ ולהגברת המודעות לנושא איכות הסביבה, יזמה ל'אוקסיטן פרויקט ייחודי עם מחלקת התקשורת החזותית של מכללת שנקר (שנה ג') , ליצירת פרויקט "4 היסודות".

 

במשך תקופה של שנה יזמה ל'אוקסיטן קמפיין מיחזור, במסגרתו כל משתמש/ת שהחזירו 3 מארזים של מוצרי ל'אוקסיטן (עשויים מזכוכית, קופסאות קרטון או פלסטיק), קיבלו קרם ידיים של המותג במתנה.

 

בהמשך לפעילות זו, פנתה ל'אוקיסטן למכללת שנקר וביחד יזמו סדנת עבודה לתלמידי התקשורת החזותית. הסדנה בהשראתה של הכוהנת הגדולה ליצירת עבודות אומנות מחומרים שאין בהם שימוש, בתיה עוזיאל, נבנתה תחת השם  "4 היסודות". התלמידים התבקשו להשתמש במארזים שנאספו במבצע המיחזור של ל'אוקסיטן ולייצר מהם מייצבים חדשים בנושא: רוח, מים, אש, נחושת ואדמה.

 

תערוכה משותפת לשנקר ולאוקסיטן – צילום: יח"צ

 

דוגמא למייצבים:

אוויר בשדה (אלמנט אוויר)- מגישים: איליה סברדלוב , קרין מסטיסלבסקי, לירון לוי והדר חן.

 

כיצד אנו תופסים את המושג אוויר? כיצד זה בא לידי ביטוי בחיי היום יום? העבודה מציגה לוח השראה, מעין שדה צומח, המעביר את התחושות שהאוויר מביא עמו והשפעתו על הסביבה. הצופים הם הגורמים לתנועות האוויר בשדה.

 

קולאז׳ קולקטיבי (אלמנט אש) – מגישים: אור איינהורן, חן בכר, יובל שלו, טליה גרמוביץ׳, סתיו אשרי, תמר לזר.

 

השמש היא מקור האש הגדול ביותר ומכאן ההשראה לשמש בקלפי הטארוט. המיצב מציג קלף טארוט הבנוי על טקסטורה וצפיפות חומר מאריזות ממוחזרות.

 

אדמה שקטה (אלמנט אדמה)-  מגישים נטשה סטרוגנובה, איתמר מגיד, אוהד גורפינקל, טום גינזבורג, אמנון סיון.

 

סרטון סטופ-מושן קצר המתאר תופעת טבע – הצמיחה. הצמיחה היא על זמנית, תמיד מתקיימת, עובדת לאט, ולעיתים לא ניתנת לאבחנה מנקודת המבט שלנו. אבל היא תמיד שם, והיא אף פעם לא עושה רעש.

 

שונית האלמוגים (אלמנט מים) – מגישים ניצן יפרח, עדי לבנה, נטע דבלסטין, חן מזרחי וטל מלכא.

 

בקבוקי הפלסטיק הם המפגע הגדול ביותר בזיהום האוקיינוסים. תלמידי שנקר מבקשים לעורר תהודה ציבורית לנושא באמצעות הפיכת פסולת הפלסטיק לחומר גלם חדש. בקבוקי הפלסטיק הושרו במים רותחים ויצרו אובייקטים ייחודיים ויפיפיים. מהחומר החדש יצרו התלמידים דימוי של שונית אלמוגים עם המסר של שמירת הסביבה ושמירה על השוניות בקרקעית הים.

 

המייצבים המרשימים שהוגשו בסוף הסדנה, יוצגו בתערוכה נודדת, אשר תעבור בין הקניונים ובחנויות ל'אוקסיטן. התערוכה הראשונה תוצג בקומת הכניסה של קניון רמת אביב מתאריך ה- 14.10.21 ועד ה-    22.10.21

בין השעות 09:30-22:00

התערוכות תהיינה פתוחות לקהל הרחב- ללא תשלום.