סדרת טפטפים + – צילום: אפרת אשל
כצט משיקה את "טפטפים +" סדרת תוספי תזונה המותאמת לילדים מגיל 4 ומעלה, המשלבת ויטמינים ותמציות צמחים.
הסדרה שתקרא טפטפים+ תכיל 6 תוספי תזונה לילדים והיא נועדה לתת תמיכה יומיומית, או על פי התאמה, לצרכים בריאותיים נפוצים אצל ילדים: במערכת החיסון, מערכת העיכול, רוגע, שלווה, איזון, גדילה והתפתחות תקינה.
כצט, אחת מחברות התרופות המובילות בישראל עם מעל 100 שנות ניסיון, משיקה לראשונה סדרה חדשה של תוספי תזונה לילדים: טפטפים +. הסדרה תשלים את המותג טיפטיפות – מותג תרופות ישראלי מוביל ומוכר בכל בית לטיפול בתינוקות וילדים, המציע פתרונות בריאותיים מותאמים ומבוססי מדע.
"סדרת תוספי התזונה לילדים 'טפטפים+' היא תוצר פיתוח מורכב המתבסס על מחקרים רבים ותוך הקפדה על הסטנדרטים המחמירים של כצט כחברת תרופות. היא נשענת על המומחיות והניסיון של כצט בפיתוח תרופות לתינוקות ולילדים" אומרת עדי שור, דיאטנית קלינית BSC ומנהלת פיתוח עסקי בחברת כצט. "המטרה הייתה לדייק את תרומתם של תוספי התזונה לבריאות היומיומית של ילדי ישראל, תוך שילוב בין מדע עדכני, רכיבים איכותיים ונוחות שימוש. הסדרה כוללת שילוב ייחודי של ויטמינים, תמציות פרחים ורכיבי פרוביוטיקה, ומותאמת לצרכים הבריאותיים המגוונים של ילדים בישראל."
כל המוצרים בסדרה עומדים בסטנדרטים הגבוהים של חברת התרופות כצט, מיוצרים מחומרי גלם נבחרים ובאיכות בלתי מתפשרת. הם עומדים בתקני איכות ובטיחות בינלאומיים מחמירים – לרבות GMP, ISO 9001 ו־22000, וכוללים גם תקן UL האמריקאי לבטיחות מוצרים.
המוצרים בסדרת:
טאמי
"טפטפים + טאמי" בטעם תות, מכיל סיבים תזונתיים, תמצית אורגנו ומיצוי פרחי בבונג – קמומיל. טאמי הוא vegan-friendly וכשר פרווה בהשגחת הרבנות הראשית לישראל.
סיבים תזונתיים הם רכיב חשוב בתפריט היומי, הידוע כתורם לשמירה על פעילות תקינה של מערכת העיכול ויכולים לסייע בתחושת השובע. [1] [2] [3].
אורגנו וקמומיל הם צמחים בעלי מסורת שימוש תזונתית התומכת בתחושת נינוחות בבטן, ותמיכה בעיכול תקין באופן טבעי.
חיזוקית פרו
"טפטפים + חיזוקית פרו" בטעם תות, מכיל תמציות של אלדרברי, אכינצאה ופרופוליס, ויטמינים C וD3 ואבץ. חיזוקית פרו הוא כשר פרווה, בהשגחת הרבנות הראשית לישראל.
אלדרברי, אכינצאה ופרופוליס הם רכיבים טבעיים לתמיכה במערכת החיסון. הם צמחים עשירים בנוגדי חמצון, בעלי תכונות אנטי-ויראליות ואנטי-בקטריאליות, וידועים בשימושם המסורתי ובתרומתם לתמיכה בתפקוד תקין של מערכת החיסון. מתאים לשימוש יומיומי במיוחד בתקופות מעבר ועונות חורף. [8] [9] [10]
"טפטפים + פוסט ביוטיקה" בטעם לימון תפוז, מכיל שמרי פרוביוטיקה rhamnosus .L. פוסט ביוטיקה הוא vegan-friendly וכשר פרווה בהשגחת הרבנות הראשית לישראל.
פוסט-ביוטיקה היא רכיב חדשני שמקורו בתהליכי תסיסה של פרוביוטיקה, ונמצא במחקרים שעשוי לתמוך באיזון הטבעי של מערכת העיכול ולתפקוד תקין של מערכת החיסון [4].
* מוצר זה טרם הושק ונמצא בפיתוח לקראת השקה עתידית.
רגיעון
"טפטפים + רגיעון" בטעם פירות, מכיל תמציות פסיפלורה, מליסה וכשותנית, וויטמינים 1B ו- 6B. הרגיעון הוא vegan-friendly וכשר פרווה, בד"צ העדה החרדית.
פסיפלורה, מליסה וכשותנית הם רכיבים טבעיים שנעשה בהם שימוש מסורתי לתמיכה באורח חיים מאוזן ולסיוע בתחושת רוגע ושלווה . [5]
מולטי ויטמין
"טפטפים + מולטי ויטמין" בטעם דובדבן , מכיל שילוב של 10 ויטמינים ומינרלים חיוניים – B3, B5, B6, B12, C, D3, E, חומצה פולית, ביוטין ואבץ – בתוספת חומצת האמינו ליזין. מולטי ויטמין הוא כשר פרווה, בד"צ העדה החרדית.
ליזין, חומצת אמינו חיונית, תורמת לתהליכים פיזיולוגיים הקשורים בגדילה ובתמיכה בהתפתחות תקינה של ילדים. [6]
מינרל פרוביוטיקה
"טפטפים + מינרל פרוביוטיקה" בטעם תות , מכיל מלחים, תמצית פרוביוטית ייחודית מסוגSaccharomyces boulardii . מינרל פרוביוטיקה הוא vegan-friendly וכשר פרווה הרבנות הראשית לישראל.
Saccharomyces boulardiהוא זן של חיידק פרוביוטי ידידותי הידוע בתרומתו לאיזון המיקרוביום במערכת העיכול, ונחקר רבות בהקשר של תמיכה בתפקוד תקין של מערכת העיכול, במיוחד בתקופות רגישות ומאתגרות למערכת העיכול. .[7]
מחיר מומלץ לצרכן:
שם המוצר |
כמות "דובונים" |
מחיר מומלץ צרכן |
טפטפים + מולטיויטמין |
60 יחידות |
74.9 |
טפטפים + חיזוקית פרו |
60 יחידות |
74.9 |
טפטפים + רגיעון |
60 יחידות |
74.9 |
טפטפים + פוסט ביוטיק |
60 יחידות |
99.9 |
טפטפים + טאמי |
30 יחידות |
54.9 |
טפטפים + מינרלי |
20 יחידות |
54.9 |
*המחיר הסופי נקבע על ידי הרשתות.
משווק בכל רשתות הפארם, בתי מרקחת פרטיים וקופות החולים מכבי וכללית.
מקורות:
[1] Williams, C. L. (1995). Importance of dietary fiber in childhood. Journal of the American Dietetic Association, 95(10), 1140-1149.
[2] Roma, E., Adamidis, D., Nikolara, R., Constantopoulos, A., & Messaritakis, J. (1999). Diet and chronic constipation in children: the role of fiber. Journal of pediatric gastroenterology and nutrition, 28(2), 169-174.
[3] Clark, M. J., & Slavin, J. L. (2013). The effect of fiber on satiety and food intake: a systematic review. Journal of the American College of Nutrition, 32(3), 200-211.
[4]
- Salva, S., Tiscornia, I., Gutiérrez, F., Alvarez, S., & Bollati-Fogolín, M. (2021). Lactobacillus rhamnosus postbiotic-induced immunomodulation as safer alternative to the use of live bacteria. Cytokine, 146, 155631.
- Sabahi, S., Homayouni Rad, A., Aghebati-Maleki, L., Sangtarash, N., Ozma, M. A., Karimi, A., … & Abbasi, A. (2023). Postbiotics as the new frontier in food and pharmaceutical research. Critical reviews in food science and nutrition, 63(26), 8375-8402.
[5]
- Shakeri, A., Sahebkar, A., & Javadi, B. (2016). Melissa officinalis L.–A review of its traditional uses, phytochemistry and pharmacology. Journal of ethnopharmacology, 188, 204-228.
- Zam, W., Quispe, C., Sharifi-Rad, J., López, M. D., Schoebitz, M., Martorell, M., … & Pezzani, R. (2022). An updated review on the properties of Melissa officinalis L.: Not exclusively anti-anxiety. Frontiers in Bioscience-Scholar, 14(2), 16.
- Świąder, K., Startek, K., & Wijaya, C. H. (2019). The therapeutic properties of Lemon balm (Melissa officinalis L.): Reviewing novel findings and medical indications. Journal of Applied Botany & Food Quality, 92.
- Mathews, I. M., Eastwood, J., Lamport, D. J., Cozannet, R. L., Fanca-Berthon, P., & Williams, C. M. (2024). Clinical efficacy and tolerability of lemon balm (Melissa officinalis L.) in psychological well-being: A review. Nutrients, 16(20), 3545.
- Korpelainen, H., & Pietiläinen, M. (2021). Hop (Humulus lupulus L.): Traditional and present use, and future potential. Economic botany, 75(3), 302-322.
- Zanoli, P., & Zavatti, M. (2008). Pharmacognostic and pharmacological profile of Humulus lupulus L. Journal of ethnopharmacology, 116(3), 383-396.
[6]
- Azevedo, C., & Saiardi, A. (2016). Why always lysine? The ongoing tale of one of the most modified amino acids. Advances in biological regulation, 60, 144-150.
- Civitelli, R., Villareal, D. T., Agnusdei, D., Nardi, P., Avioli, L. V., & Gennari, C. (1992). Dietary L-lysine and calcium metabolism in humans. Nutrition (Burbank, Los Angeles County, Calif.), 8(6), 400-405.
- Gunarathne, R., Guan, X., Feng, T., Zhao, Y., & Lu, J. (2024). L-lysine dietary supplementation for childhood and adolescent growth: Promises and precautions. Journal of Advanced Research.
- Griffith, R. S., Walsh, D. E., Myrmel, K. H., Thompson, R. W., and Behforooz, A. Success of L-lysine therapy in frequently recurrent herpes simplex infection. Treatment and prophylaxis. Dermatologica 1987;175(4):183-190.
[7]
- CHOICE Study Group. (2001). Multicenter, randomized, double-blind clinical trial to evaluate the efficacy and safety of a reduced osmolarity oral rehydration salts solution in children with acute watery diarrhea. Pediatrics, 107(4), 613-618.
- National Research Council. (1985). Nutritional management of acute diarrhea in infants and children.
- Szajewska, H., Skorka, A., & Dylag, M. (2007). Meta‐analysis: Saccharomyces boulardii for treating acute diarrhoea in children. Alimentary pharmacology & therapeutics, 25(3), 257-264.
- Kotowska, M., Albrecht, P., & Szajewska, H. (2005). Saccharomyces boulardii in the prevention of antibiotic‐associated diarrhoea in children: a randomized double‐blind placebo‐controlled trial. Alimentary pharmacology & therapeutics, 21(5), 583-590.
- Kurugöl, Z., & Koturoğlu, G. (2005). Effects of Saccharomyces boulardii in children with acute diarrhoea. Acta Paediatrica, 94(1), 44-47.
- Erdeve, O., Tiras, U., & Dallar, Y. (2004). The probiotic effect of Saccharomyces boulardii in a pediatric age group. Journal of tropical pediatrics, 50(4), 234-238.
- Im, E., & Pothoulakis, C. (2010). Recent advances in Saccharomyces boulardii research. Gastroenterologie clinique et biologique, 34, S62-S70.
[8] Cohen, H. A., Varsano, I., Kahan, E., Sarrell, E. M., & Uziel, Y. (2004). Effectiveness of an herbal preparation containing echinacea, propolis, and vitamin C in preventing respiratory tract infections in children: a randomized, double-blind, placebo-controlled, multicenter study. Archives of pediatrics & adolescent medicine, 158(3), 217-221.
[9] Harnett, J., Oakes, K., Carè, J., Leach, M., Brown, D., Cramer, H., … & Anheyer, D. (2020). The effects of Sambucus nigra berry on acute respiratory viral infections: A rapid review of clinical studies. Advances in integrative medicine, 7(4), 240-246.
[10] Barak, V., Halperin, T., & Kalickman, I. (2001). The effect of Sambucol, a black elderberry-based, natural product, on the production of human cytokines: I. Inflammatory cytokines. Eur Cytokine Netw, 12(2), 290-296.