כותרות אחרונות
Search

"תבואות" מאחלת ל"ג בעומר שמח עם התבלינים האורגניים, הגרעינים והאגוזים של של תבואות.

תבואות – תבלינים אורגניים – צילום: אייל גרניט

 

"תבואות" מאחלת ל"ג בעומר שמח ומציעה מתכון אחד – ואינסוף גיוונים להכנת עוגיות מלוחות, או מתוקות!

איך? כמובן עם התבלינים האורגניים, הגרעינים והאגוזים של של תבואות.

 

תבואות – סדרת תבלינים אורגניים – צילום: אייל גרניט 

 

חברת "תבואות" מאחלת ל"ג בעומר שמח ומציעה מתכון אחד – ואינסוף גיוונים להכנת עוגיות מלוחות או מתוקות – אותן אפשר לקחת למדורה. איך? מכינים מתכון בסיסי של עוגיות מבצק פריך ומגוונים את טעמם עם התבלינים האורגניים של תבואות, או עם הגרעינים והאגוזים האורגניים של החברה.

 

קבלו מתכון בסיסי לעוגיות מבצק פריך, תבלו אותו באופן שונה והתוצאה תהיה משהו אחר לחלוטין. שימו בקופסה וקחו למדורה.

 

תבואות – תבלינים אורגניים – צילום: אייל גרניט

 

מתכון לעוגיות בצק פריך עם גיוונים.

המתכון באדיבות המתכונאית אריקה לוי

 

צילום – אייל גרניט

 

חומרים לתערובת בסיסית:

200 גרם חמאה רכה (לפרווה, אפשר להמיר במרגרינה/נטורינה)

1 ביצה

1/2 כוס סוכר קנים של תבואות (או סוכר רגיל)

2+1/2 כוסות קמח לבן, מנופה

1 כפית מלח הימלאיה של תבואות

 

להכנת עוגיות מתוקות מוסיפים לתערובת הבסיסית:

1 כפית תמצית וניל איכותית

1/4 כוס סוכר דמררה אורגני של תבואות

לפיזור על העוגיות: 1/3 כוס סוכר דמררה אורגני של תבואות + 1/2 כף קינמון טחון אורגני של תבואות

 

להכנת עוגיות מלוחות מוסיפים לתערובת הבסיסית:

1/2 כפית מלח הימלאיה של תבואות

1-2 כפיות פלפל קאיין אורגני של תבואות (תלוי במידת החריפות שרוצים)

או

1 כפית כמון טחון אורגני של תבואות (או תבלין אחר שאוהבים: אורגנו, זעתר…)

לשתי האופציות אפשר להוסיף:

4 כפות שומשום של תבואות או 2 כפות אגוזי מלך של תבואות, קצוצים (או אגוז אחר שאוהבים).

 

הוראות הכנה:

  • לערבב קמח, סוכר, חמאה, מלח, ביצה והתוספות או התיבולים לפי סוג העוגיות
  • לחלק לשני כדורים. לעטוף בשקית ניילון או ניילון נצמד ולשים במקרר כחצי שעה
  • לחמם תנור ל- 180 מעלות
  • להכין מכל כדור גלילים בקוטר 3 ס"מ. לחתוך לפרוסות בעובי חצי ס"מ
  • להניח את הפרוסות בתבנית מרופדת בנייר אפייה

 

עוגיות מתוקות:

מפזרים על העוגיות את תערובת סוכר הקנים והקינמון

** לפזר אגוזים

 

עוגיות מלוחות:

מפזרים מעל העוגיות שומשום / אגוזים / פרג

  • אופים 8 – 10 דקות (תלוי בעוצמת התנור), עד שהעוגיות מזהיבות. על העוגיות להישאר בהירות.
  • לצנן לחלוטין על רשת. לשמור בקופסה אטומה.