כותרות אחרונות
Search

מהפכת החקלאות והתזונה – חברת "GreenOnyx" משיקה לראשונה לקהל הרחב את "Wanna Greens" – הירק הקטן ביותר בעולם.!

חברת "GreenOnyx" משיקה את  "Wanna Greens" – צילום: אסף קרלה

 

מהפכת החקלאות והתזונה.

חברת "GreenOnyx" משיקה לראשונה לקהל הרחב את "Wanna Greens".

טכנולוגיית Quantum-Farm המהפכנית מביאה את הירק הקטן ביותר בעולם למדפים בשיתוף פעולה עם רותי ברודו וקבוצת  "R2M".

לצד התחדשות והתקדמות צרכנית וטכנולוגית, בכיר בענף הקמעונאות, מצטרף לדירקטריון "GreenOnyx".

 

חברת "GreenOnyx" משיקה את  "Wanna Greens" – צילום: אסף קרלה

 

 "GreenOnyx" חברת האגרי-טק הישראלית המובילה, גאה להכריז על השקת "Wanna Greens" – הירק הירוק הקטן ביותר בעולם, המבוסס על צמח הוולפיה. מדובר במוצר חדשני העומד לחולל מהפכה בתעשיית המזון הטרי ובהרגלי התזונה של הצרכנים. במסגרת שיתוף פעולה פורץ דרך עם השפית המוערכת רותי ברודו וקבוצת "R2M". את המוצר המהפכני "wanna greens" אפשר להשיג ב"דליקטסן", בחנויות ובאתר https://www.delitlv.co.il. מדובר בתחילתו של עידן חדש בצריכת ירקות טריים. המוצר ימכר באריזה של 50 גרם במחיר של 12 ₪.

 

חברת "GreenOnyx" משיקה את  "Wanna Greens" – צילום: אסף קרלה

 

מהפכת ה- Quantum-Farmחקלאות בהשראת הטבע:

 "Wanna Greens" הוא תוצר של טכנולוגיית ה- "Quantum-Farm" המהפכנית שפותחה על ידי ד"ר ציפי שהם, ביולוגית, שותפה מייסדת ומנכ"לית החברה. ה- "Quantum-Farm" היא חווה פנים-מבנית, אנכית ומודולרית המשלבת טכנולוגיות מתקדמות של אוטומציה ובינה מלאכותית. היא מחקה את הצמיחה הקוונטית שניתן לזהות בטבע, מאפשרת גידול בר-קיימא ומהווה מהפכה אמיתית בתחום החקלאות. שיטת הגידול הייחודית מאפשרת ייצור יעיל, נקי וסטרילי של "Wanna Greens" תוך שמירה על ערכים תזונתיים גבוהים ומזעור השימוש במשאבים. החקלאות הקוונטית מפחיתה את עלויות האנרגיה פי שלושה, עלויות העבודה פי שלושה וחצי, צורך בשטח פי שלושה ומקצצת במחצית את עלויות הציוד.

 

"Quantum-Farm" – "greenOnyx"  חווה פנים-מבנית, אנכית ומודולרית – צילום: ג'וני ראש 

 

"Wanna Greens" מציע יתרונות עצומים בחבילה קטנה. הוא מכיל ערך תזונתי גבוה במיוחד, עם יותר ברזל מתרד, יותר אבץ מברוקולי וקייל, ויותר אשלגן מכל ירק אחר. הירק נוח ופשוט לצריכה, מספר כפות שלו, זה כל מה שהגוף שלך צריך. הוא נשאר טרי במקרר למשך שבועות, ובזכות גידולו בסביבה סטרילית, אין צורך לשטוף אותו לפני האכילה. טעמו העדין מאפשר לו להשתלב בקלות בכל ארוחה, בין אם מתוקה או מלוחה. בנוסף, "Wanna Greens" מאושר כמוצר "Non-GMO", לאחר שעבר את ההסמכה המחמירה של פרויקט "The Non-GMO".

 

חברת "GreenOnyx" משיקה את  "Wanna Greens" – צילום: אסף קרלה

 

שיתוף פעולה ראשון מסוגו עם קבוצת R2M והשפית המובילה רותי ברודו:

במסגרת ההשקה, "GreenOnyx" הכריזה על שיתוף פעולה אסטרטגי עם השפית המובילה רותי ברודו וקבוצת "R2M", את המוצר המהפכני אפשר להשיג ב"דליקטסן", בחנויות ובאתר https://www.delitlv.co.il.

 

עם השקה זו, חברת "GreenOnyx" ושותפיה מסמנים את תחילתו של עידן חדש בתחום התזונה והחקלאות, מציעים לצרכנים דרך חדשנית, נוחה ובריאה לשלב ירקות טריים בתפריט היומי שלהם. "Wanna Greens" צפוי לשנות את פני תעשיית המזון הטרי ולהוביל את המהפכה הבאה בתחום הטכנולוגיות החקלאיות.

 

חברת "GreenOnyx" משיקה את  "Wanna Greens" – צילום: אסף קרלה

 

אורי וטרמן, חבר חדש במועצת המנהלים של "GreenOnyx":

לצד ההתחדשות והתקדמות צרכנית וטכנולוגית, אורי וטרמן, מנכ"ל שופרסל היוצא, מצטרף לדירקטריון "GreenOnyx". וטרמן (50), בתפקידו האחרון כיהן כמנכ"ל קבוצת שופרסל ולפני כן כמנכ"ל רשת "Be" שם הוביל וטרמן את השקת הרשת ומיצובה כשחקן משמעותי בשוק הפארם בישראל.

 

מימין: ד"ר ציפי שהם, ביולוגית, שותפה מייסדת ומנכ"לית "גרינאוניקס", השפית רותי ברודו  – צילום: רפי דלויה

 

בעלי המניות העיקריים ב"גרינאוניקס" הם המייסדים ד"ר ציפי שהם, המשמשת מנכ"לית החברה, ובן זוגה בני שהם, המחזיקים יחד בהון המניות העיקרי של החברה (בדילול מלא), וחברת "וילאר אינטרנשיונל", שבשליטת שלמה טיסר. בעל מניות מעניין נוסף הוא אהרון פוגל המכהן גם כיו"ר הדירקטוריון שלה.

 

מחזיקי מניות הנוספים: פרופ' רות ארנון, מפתחת תרופת הקופקסון של טבע; מריוס נכט, ממייסדי צ'ק פוינט; ד"ר גדעון שטיין, המדען הראשי בחברת מובילאיי; פרופ' שמעון אולמן, שהיה ממייסדי חברת אורבוטק; קלמן שחם — אחד מצמד המייסדים והבעלים של בית ההשקעות אלטשולר שחם; וגם קיבוץ מגל.

 

חברת "GreenOnyx" משיקה את  "Wanna Greens" –  בתמונה: משמאל: גל פולק שף ראשי קבוצת "R2M", רותי ברודו – צילום: אבי בר

 

אודות גרין אוניקס:

"גרינאוניקס" נוסדה ב־2013 ע"י ד"ר ציפי שהם, חוקרת סרטן בגופי מחקר מובילים ובהם מכון ויצמן, שהחליטה לפתח בעקבות העלייה במודעות וההכרה בירקות־על ירוקים טריים, את הפיתוח המרכזי של החברה. מדובר בטכנולוגיה לגידול ומסחור של ירקות־על טריים ממשפחת עדשית המים ("Duckweed"). הזנים שהחברה מתמקדת בהם מוכרים בארץ כצמחי בר בשם "כדרורית המים", בתאילנד הכינוי המסורתי לצמח הוא "קאי נאם" ("Khai Nam"), והשם המסחרי למוצר החברה הוא "Wanna Greens".

 

מערכות הגידול, שהחברה פיתחה עד כה, מאפשרות לגדל את הצמחים בשיטה הידרופונית, סטרילית ואוטומטית, כך שהתוצר מוכן לאכילה בכפית. לחברת "גרינאוניקס" יש כרגע אוסף של 20 זני ירקות ממשפחת "כדרורית המים", שפיתחה לצורך הגידול במערכות שלה. הצמח גדל בטבע על פני המים בבריכות, נהרות ומקורות מים מתוקים. בתנאי גידול אופטימליים הוא מתרבה ומכפיל את הביומסה שלו בתוך 48 שעות. בדרום־מזרח אסיה נהוג לאסוף אותו ולהוסיף אותו כירק למאכלים שונים כגון מרקים, סלטים, חביתות וכתוספת על לחמים או דגים. בין היתרונות של הצמח אפשר למנות את התכולה הגבוהה של ברזל, אבץ ואשלגן לעומת ירקות ירוקים אחרים.