"ESSENCE" שרדונה פסח 2025 – צילום: יח"צ ,טפרברג"
יקב "טפרברג" מציג 3 יינות מסדרת "ESSENCE" לשולחן חג הפסח.
יקב "טפרברג", מהיקבים המובילים בישראל, דור חמישי עם מורשת בת למעלה מ-150 שנה, גאים להשיק לקראת חג הפסח, שלושה יינות מסדרת "ESSENCE". היינות המושקים לקראת חג הפסח הם:
* קברנה סובניון ESSENCE 2019
* שרדונה ESSENCE 2022
* מלבק ESSENCE 2020
היינות החדשים מסדרת "ESSENCE" מייצגים את מחויבות היקב למצוינות ולמסורת ארוכת השנים של עשיית יין איכותי בישראל. כל אחד מהיינות מביא עמו ביטוי טרואר ייחודי, תוך הקפדה על איכות בלתי מתפשרת בתהליך הייצור.
את היינות המצוינים של יקב "טפרברג" ניתן להשיג בחנויות היין המובחרות ברחבי הארץ.
"ESSENCE" קברנה סוביניון 2019
הרכב זני: 100% ענבי קברנה סוביניון
מקור הענבים: ענבי הקברנה סוביניון נבצרו משני כרמים ייחודיים ונבחרים הגדלים בטופוגרפיה ובאקלים הררי. הכרם הראשון והעיקרי נמצא בגליל העליון בעמק קדש והכרם השני נמצא ברום הרי אפרים. כרמים אלו מתאפיינים בטופוגרפיה שונה.
הכרם בעמק קדש נטוע בגובה של 450 מטר מעל גובה פני הים. הכרם נטוע על גבי כנה מתונה . הכרם נהנה ממיקרו אקלים ייחודי ואופטימאלי לענבי קברנה סוביניון. הכרם בהרי אפרים נטוע בגובה מעל 650 מטר מעל פני הים , בתנאי אקלים הרריים , בעוצמת צימוח מתונה ובהבדלים משמעותיים בין טמפרטורת יום ממוצעת לטמפרטורת לילה קרירה הגורמת לאיכות ענבים ייחודית הבאה לביטוי בריכוז גבוה של טעמים וארומות.
הבציר: מכני בשעות הלילה המאוחרות
נתוני בציר ממוצעים:
בריקס |
25.2 |
חומצה [ג/ל] |
5.45 |
pH |
3.55 |
תהליך ייצור היין: ענבי הקברנה סוביניון נבצרו מכל כרם בנפרד בזמן ההבשלה האופטימאלית של הענבים ובשעות הבוקר המוקדמות הגיעו הענבים ליקב.
לאחר ריסוק עדין הועברו ענבי הקברנה סוביניון למיכל נירוסטה מקורר למשך יומיים להשריה קרה לפני תחילת התסיסה האלכוהולית . עם סיום ה- cold soaking החלה התסיסה האלכוהולית של ענבי הקברנה בטמפרטורה של 28 מעלות תוך הפעלת משטרי המטרה שונים לצורך מצוי טעמים, ארומות וצבע מזגי הענבים.
בסיום התסיסה האלכוהולית היין עבר השרייה על הקליפות למשך שישה ימים . עם סיום ההשריה – extended maceration, סחטנו את הענבים בסחיטה איטית ובלחצים נמוכים למיכל נירוסטה לתסיסה המאלולאקטית על מנת לייצב ולרכך את היין.
לאחר סיום התסיסה המאלולאקטית היין החל את תהליכי ההתבגרות בחביות עץ אלון צרפתיות חדשות למשך 18 חודשים. תהליך זה נעשה לכל כרם בנפרד.
לאורך התבגרות היין בחביות נטעמו כל החביות והורכב הבלנד הסופי של היין אשר נתן את המשקל היחסי של כל כרם ביין הסופי.
לאחר סיום התבגרות היין בחביות , היין בוקבק ואף המשיך להתבגר למשך 6 חודשים נוספים לפני שחרורו לשוק.
תיאור היין : צבע היין אדום עד שחור, באף עולות ארומות עשירות של פירות יער שחורים ,נגיעות של קקאו, טבק, ומעט אדמה עם עץ אלון אלגנטי.
בפה היין מאוזן ,עגול עשיר מאוד ובעל מבנה מלא ומרוכז ,הטאנינים רכים ומוצקים והסיומת ארוכה וחלקה
אנליזת היין:
סוכר |
יבש |
כהל [ב-%] |
13.8 |
pH |
3.75 |
חומציות [ג/ל] |
5.8 |
לשתייה החל מ: הוצאתו לשוק אך התבגרות נוספת רק תיטיב עמו
הצעת הגשה: בטמפרטורה של 18 מעלות עם מאכלי בשר עשירים או תבשילי קדרה מבושלים על אש קטנה.
מחיר: 99 ש"ח
"ESSENCE" מלבק 2020
שנת בציר: 2020
רכיבי הזן: 100% מלבק
מקור הענבים: ענבי המלבק של ESSENCE מגיעים מכרם בעל מיקרו-אקלים ייחודי ואידיאלי. הכרם, הממוקם בעמק איילון, נהנה מזרימת אוויר ייחודית המאפשרת לקרר את הגפנים בשעות הערב לאחר טמפרטורות יומיות ממוצעות. כרם המלבק נטוע בשיטת הרכבה של קלון צרפתי 595 על כנותSO4 . שילוב זה תורם לגידול פרי באיכות גבוהה. בנוסף, הכרם עבר מספר דילולי פרי כדי לאפשר בציר של פירות אחידים, בשלים וריכוזיים מבחינה ארומטית וטעימה.
שיטת הבציר: בציר מכני בשעות הלילה המאוחרות
ניתוח הבציר:
בריקס |
24.3 |
חומציות [ג/ל] |
6.5 |
pH |
3.59 |
תהליך ייצור היין:
הענבים נבצרו בצורה מכנית באמצע הלילה והגיעו ליקב בשעות הבוקר המוקדמות. לאחר ריסוק עדין, הענבים הועברו למיכל נירוסטה מקורר ליומיים השריה קרה, לפני תחילת התסיסה האלכוהולית. לאחר השלמת ההשריה הקרה, הטמפרטורה הועלתה באופן טבעי, שמרים נוספו והתסיסה האלכוהולית החלה. טמפרטורת התסיסה האלכוהולית נשמרה ב-25 מעלות. במהלך התסיסה, בוצעו שיטות שונות של המטרות (רמונטאג’) כדי להשיג את המיצוי האופטימלי של טעמים, ארומות וצבע מהענבים, בהתאם לשלבי התסיסה.
בתום התסיסה האלכוהולית, היין נותר במגע עם הקליפות למשך השריה מוארכת של שלושה ימים. לאחר השלמת ההשריה, הענבים נסחטו באיטיות בלחצים נמוכים לתוך מיכל נירוסטה. במיכל זה, היין עבר תסיסה מאלולאקטית כדי לייצב ולרכך את היין.
לאחר סיום התסיסה המאלולאקטית היין החל את תהליכי ההתבגרות בחביות עץ אלון צרפתיות חדשות ומשומשות למשך 18 חודשים. לאורך התבגרות היין בחביות, נטעמו כל החביות והורכב הבלנד הסופי של היין אשר נתן את המשקל היחסי של כל כרם ביין הסופי.
לאחר הבקבוק, היין אף המשיך להתבגר בבקבוק לפני שחרורו לשוק.
תיאור היין: היין בעל צבע אדום כהה , עוצמתי , באף עולות ארומות עשירות של פירות שחורים , שזיף עם נגיעות של טבק, קפה אניס קינמון ,עשן, קינמון, עור. בפה, היין רך, בעל גוף מלא ,כמעט לעיס מאוזן ובעל סיומת ארוכה וטובה.
אנליזת היין:
סוכר |
יבש |
אלכוהול |
13.5 |
חומציות [ג/ל] |
6.3 |
pH |
3.61 |
מוכן לשתייה: מיום השחרור, אך מומלץ להמשיך את ההתיישנות.
הצעות להגשה: ליהנות ב-16-18 מעלות עם:
1. סטייק אנטריקוט בגריל עם רוטב פלפל שחור – הטעמים העזים של האנטריקוט משתלבים עם המלבק החזק.
2. צלעות טלה בגריל עם רוטב יין אדום – העומק של היין משתלב עם רוטב חום עשיר.
3. בריסקט בגריל עם רוטב בצל ושום – העושר של הבשר והטעמים המתובלים משתלבים נהדר עם המלבק.
מחיר: 99 ש"ח
"ESSENCE" שרדונה 2022
ענבי השרדונה הגיע משני כרמים ייחודיים. הראשון מכרם הנטוע ברום הרי יהודה בגובה של 900 מטר מעל גובה פני הים והשני בעמק האלה, ממוקמת במיקרו אקלים מאופיין בניקוז אוויר מההרים סביבו.
איכות הענבים הייחודית, הינה תוצאה של מיקומם המיוחד של הכרמים ותנאי האקלים הקרירים במיוחד בשעות הלילה ובשעות הבקר המוקדמות התורמים לאיכות הענבים.
כרמים אלו עברו מספר סבבים של דילול אשכולות על מנת להגיע לענבים העשירים במיוחד באפיונו הזני בטעמים ובארומות.
הענבים הגיעו ליקב בשעות הבוקר המוקדמות לאחר בציר ידני ונכנסו מיד לסחיטה עדינה ומהירה על מנת לקבל תירוש ענבים לבן איכותי.
במהלך ההתבגרות בחביות היין עבר ערבוב של משקעיו בתהליך battonageלהוסיף מרקם ומרכבות לפרופיל של היין.
לאחר הבקבוק, היין התבגר בבקבוק לפני שיווקו לשוק.
תיאור היין: צבע היין צהבהב עדין וצלול , ליין בוקה עשיר המלווה בארומות נקיות של פרי טרופי, הדרים בשילוב עם חמאה ועץ אלון אלגנטי.
בפה היין פירותי, מאוזן ,בעל חמיצות עדינה וגוף בינוני עם סיומת עגולה, מהנה וארוכה.
הצעת הגשה: בטמפרטורה של 11 מעלות עם דגים מבושלים או מנות עוף עשירות.
מחיר: 75 ₪