כותרות אחרונות
Search

חלם על הייטק והפך לבעל יקב שתורם לאיכות הסביבה: "מנגישים לאנשים את האדמה".

עמוס בזק בעל כרם ענבים –  צילום: אלבום פרטי

 

חלם על הייטק והפך לבעל יקב שתורם לאיכות הסביבה: "מנגישים לאנשים את האדמה".

עמוס בזק מכרמי יוסף (34), דור שני לחקלאות, חלם עם עבודה בהייטק, אבל לקח את התחביב המשפחתי והפך את זה לעסק מצליח: "עושים טוב לאנשים". בזק נבחר לאחת מ-40 הצעירים המבטיחים. הוא יזכה בפרס מיוחד בוועידת ישראל לכלכלה ירוקה, שתתקיים ב-26 במרץ במיוזיק סיטי באר-שבע.

 

עמוס בזק מכרמי יוסף (34), הבעלים של יקב בזק, נבחר לאחד הצעירים המבטיחים. הוא יזכה בפרס מיוחד בוועידת ישראל לכלכלה ירוקה, שתתקיים ב-26 במרץ במיוזיק סיטי באר-שבע תחת הכותרת "הולכים להזיז דברים".

 

עמוס מגיע ממשפחה חקלאית, דור שני לחקלאות. אביו, חנן בזק, מילא תפקידים מרכזיים במשרד החקלאות והיה גורם משמעותי בפיתוח גידול הגפנים בארץ. המשפחה הקימה משק חקלאי בכרמי יוסף המתמחה, בין השאר, בגידול ענבי מאכל וענבי יין.

 

למרות שכיוון תחילה להייטק, עמוס החליט לקחת את התחביב המשפחתי צעד קדימה, והפך את יקב בזק לעסק משגשג. היקב, שהתחיל מייצור של 1,000 בקבוקים בלבד למשפחה ולחברים, הגיע תוך מספר שנים לייצור של כמעט 40,000 בקבוקים בשנה. כיום הוא ואחיו עמיחי מנהלים את היקב בהצלחה.

 

 

עמוס בזק בעל כרם ענבים –  צילום: אלבום פרטי

 

 

גידול ענבים ושיטות הייצור של יין תורמות לשימור הסביבה, במיוחד כאשר נעשה שימוש בשיטות אורגניות, הדורשות פחות חומרי הדברה וכימיקלים. כמו כן, יקבים רבים משקיעים בחקלאות בת-קיימא, שיקום קרקעות ושימוש באנרגיות מתחדשות.

 

בנוסף, העדפת יין ישראלי מקומי מפחיתה את הצורך ביבוא יינות מחו"ל, מה שמקטין את פליטת גזי החממה הקשורים בהובלה ושינוע. בנוסף, שימוש בבקבוקים ממוחזרים ואריזות אקולוגיות מצמצם פסולת תעשייתית.

 

אסור לשכוח גם שכרמים תורמים לנוף הכפרי, מונעים בנייה מואצת ושומרים על איזון אקולוגי חשוב. הם גם מהווים מוקד משיכה לתיירים, המחפשים חוויות טבעיות ותרבותיות.

 

אני רואה בעשיית היין את הקצה של החקלאות המשפחתית. כל טרואר הוא ייחודי ומיוחד, והיין עצמו הוא המחבר אנשים לטבע, לאדמה, לחקלאות וציונות. אנחנו משקיעים באדמה והיא נותנת לנו בחזרה", מסכם בזק.