כותרות אחרונות
Search

בזכות חמשת הדורות ולחיי הדורות הבאים – יקב טפרברג מציין 150 שנה להקמתו!

 

 

בזכות חמשת הדורות ולחיי הדורות הבאים יקב טפרברג מציין  150 שנה להקמתו !

לכבוד האירוע המרגש, משיק  יקב "טפרברג" ארבעה יינות חדשים המבטאים את החזון שהנחה את משפחת טפרברג מאז ומעולם – שמירה על מסורת יין עתיקה תוך השתכללות מתמדת ויצירת חתימת יין ברורה הנשענת על שורשים איתנים.

 

צילום: אייל קרן

 

IMPRESSION

פרנץ קולומבר 2019

צילום: אייל קרן

 

הרכב זני:
100% ענבי פרנץ קולומבר  
   

מקור הענבים:
שפלת יהודה     
הבציר:
מכני בשעות הבוקר המוקדמות 
ממוצע נתוני בציר:
בריקס: 20.9      חומציות [ג/ל]: 5.9    pH: 3.45

תהליך ייצור היין:

הענבים הגיעו ליקב בשעות הבוקר המוקדמות לאחר בציר מכני ונכנסו מייד לסחיטה עדינה ומהירה על מנת לקבל תירוש ענבים לבן ואיכותי. לאחר קירור המיץ ושהייה של כ-24 שעות לשקיעה של המשקעים במיכל מקורר ומבודד, נעשתה שפייה למיץ הנקי אל מיכל נירוסטה לתסיסה האלכוהולית.

תסיסת היין ארכה כשבועיים וחצי בטמפרטורה של 13 מעלות לשמירת הארומות הפרחוניות של היין. היין לא עבר תסיסה מאלולאקטית בכדי לשמור על רעננות ופריכות.

תיאור היין : צבע היין ירקרק צהבהב עדין, ליין ארומות עשירות של פרי הדר, בפה היין רך, פריך וחלק, בעל סיומת רעננה ומאוזנת. היין: היין בעל איזון בטעמי הפרי מורכב, בעל

אנליזת היין:
סוכר: יבש      כהל [ב-%]: 11.4     חומציות [ג/ל]: 6.3      pH: 3.5

לשתייה החל מ:
הוצאתו לשוק

מחיר מומלץ לצרכן: 40 ₪

 

IMPRESSION

פטיט סירה 2019

 

צילום: אייל קרן

 

הרכב זני:
100% ענבי פטיט סירה       

מקור הענבים:
שפלת יהודה     

הבציר:
מכני בשעות הבוקר 

ממוצע נתוני בציר:
בריקס: 23.4           חומציות [ג/ל]: 5.8         pH: 3.65

תהליך ייצור היין:

הענבים הגיעו ליקב בשעות הבוקר לאחר בציר מכני. הענבים עברו הפרדה של השדרות ולאחר ריסוק עדין הועבר התירוש עם הקליפות והחרצנים למיכל נירוסטה להתחלת תסיסה אלכוהולית בטמפרטורה של 28 מעלות, למשך 7 ימים, במשטרי המטרה שונים, לצורך מיצוי הצבע, הטעמים וריחות, האופייניים לזן זה.

לאחר סיום התסיסה האלכוהולית הענבים נסחטו בצורה עדינה בפרס פניאומאטי והועברו למיכל נירוסטה מבודד לתחילת תסיסה מאלולאקטית טבעית, המיועדת לייצוב וריכוך היין.

בסיום התסיסה המאלולאקטית הועבר היין להתבגרות בחביות עץ אלון צרפתיות למשך כחמישה חודשים.

תיאור היין:
יין בעל צבע אדום עוצמתי, באף עולות ארומות פרי אדום מתובלן בשילוב עץ אלון. בפה, היין בעל גוף בינוני, מוצק עם טאנינים אופייניים לזן.

אנליזת היין:
סוכר: יבש כהל [ב-%]: 13.1         חומציות [ג/ל]: 5.7         pH: 3.68

לשתייה החל מ:
הוצאתו לשוק

מחיר מומלץ לצרכן: 40 ₪

 

IMSPIRE

סוביניון בלאן – ויוניה 2019

צילום: אייל קרן

 

שנת בציר:
2019
הרכב זני:
65% ענבי סוביניון בלאן & 35% ענבי ויוניה  
מקור הענבים:
ויוניה – מבוא חורון, סוביניון בלאן – גליל תחתון
בציר:
מכני בשעות הלילה 
נתוני בציר ממוצעים:
בריקס: 21.7        חומציות [ג/ל]: 5.6         pH: 3.55

תהליך ייצור היין:

ענבי הסוביניון בלאן הגיעו ליקב בשעות הבוקר לאחר שנבצרו מכאנית. הענבים המרוסקים עברו קירור במחליף החום ל-12 מעלות, בדרכם לפרס הפניאומאטי האינרטי – המגובה בחנקן, על מנת למנוע לחלוטין חמצון של טעמים וארומות המצויים בענבים.

הענבים נסחטו בפרס הפניאומאטי האינרטי בלחץ נמוך ביותר, בסחיטה עדינה ואיטית וללא חשיפה לחמצן, על מנת לקבל תירוש ענבים עשיר ואיכותי.

המיץ שנסחט הועבר למיכל נירוסטה בו בוצעה הפרדה בין המשקעים למיץ באמצעות טכנולוגית "הרחפה – “FLOTATION. בטכניקה זו מרחיפים את המשקעים לחלקו העליון של המיכל באמצעות פעפוע של גז חנקן המאפשר להעביר למיכל התסיסה את המיץ הנקי המצוי מתחת למשקעים. למיץ הוספו שמרים והיין תסס במיכל נירוסטה במשך של כ-15 יום.

ענבי הויוניה שנבצרו מאוחר יותר עברו תהליך ייצור דומה.

לאחר מספר טעימות של פנל הטועמים של היקב הורכב הבלנד הסופי. היין לא עבר תסיסה מאלולאקטית כדי לשמור על רעננותו ופריכותו.

תיאור היין:
יין לבן יבש בעל גוון ירקרק בהיר, המציע מורכבות ארומטית ורעננות מהנה עם נגיעות עשבוניות, חמיצות פריכה וסיומת עדינה.

אנליזת היין :
סוכר: יבש            כהל [ב-%]: 11.7         חומציות [ג/ל]: 6.4         pH: 3.41

לשתייה החל מ: הוצאתו לשוק אך התבגרות נוספת בבקבוק רק תיטיב עמו.

מחיר מומלץ לצרכן: 60 ₪

 

 

IMSPIRE

קברנה סוביניון & סירה

צילום: אייל קרן

 

שנת בציר:
2019 

הרכב זני:
55% ענבי קברנה סוביניון & 45% ענבי סירה      

מקור הענבים:
ענבי הקברנה סוביניון נבצרו מחלקות איכותיות בהרי השומרון בגובה של כ-700 מ' מעל גובה פני הים, ענבי הסירה נבצרו מחלקות נבחרות מכרמי יוסף.

הבציר:
מכני בשעות הלילה המאוחרות
ממוצע נתוני בציר:

בריקס:
25.5   חומציות [ג/ל]: 5.1   pH: 3.75

תהליך ייצור היין:

ענבי הסירה הגיעו ליקב בשעות הבוקר המוקדמות לאחר שנבצרו בבציר מכני. לאחר ריסוק עדין הותססו ענבי הסירה במשך של כשמונה ימים בטמפרטורה של 28 מעלות תוך הפעלת משטרי המטרה שונים לצורך מצוי טעמים, ארומות וצבע מזגי הענבים.

בסיום התסיסה האלכוהולית היין עבר סחיטה עדינה והיין ללא הקליפות הועבר למיכל נירוסטה מבודד ומקורר לתסיסה מאלולאקטית על מנת לייצב ולרכך את היין.

ענבי הקברנה סוביניון שנבצרו מאוחר יותר עברו תהליך דומה אם כי משטרי ההמטרה למיצוי טעמים ,ארומות וצבע היו שונים בהשוואה לסירה

לאחר הרכבת הבלנד על ידי פנל הטועמים של היקב העברנו את היין ליישון בחביות עץ אלון צרפתיות למשך שמונה חודשים.

תיאור היין:

יין בצבע עמוק ומלא, בעל ארומות פירותיות מרוכזות בשילוב עץ אלון מתובל. בפה היין עשיר ומאוזן עם טאנינים רכים וסיומת ארוכה.

אנליזת היין:

סוכר: יבש כהל [ב-%]: 14.1  חומציות [ג/ל]: 5.6  pH: 3.7

לשתייה החל מ:

הוצאתו לשוק אך התבגרות נוספת בבקבוק רק תיטיב עמו.

מחיר מומלץ לצרכן: 60 ₪