אכילה רגשית
רכבת ההרים של החיים שלנו בשנתיים האחרונות הובילה רבים וטובים אל האוכל כמקור נחמה. רעב רגשי יכול להיות חזק וכתוצאה מכך, קל לטעות בו ולזהות אותו כרעב פיזי.
אכילה רגשית מוגדרת כאכילת יתר על מנת להקל על רגשות שליליים.
המאמר באדיבות: בטי שרם, הבעלים והמייסדת של מכללת אפקט.
אוכל בתפקידו המקורי אמור לענות לנו על הצורך לאכול, כלומר שהגוף מאותת לנו על רעב אנחנו אמורים לאכול ולהמשיך ביומנו, אולם היום בתקופת השפע שבה אנחנו חיים, אוכל הפך להיות חלק מאוד חשוב מחיינו , לצערי הרב אוכל כבר מזמן הוא לא הפתרון לרעב בלבד והרבה אנשים בוחרים באוכל ככלי לשנות מצב תודעתי במהירות, כלי לסיפוק, להנאה, לשמחה, לנחמה ועוד תפקידים שהאוכל לא אמור לספק אותם.
טיפים להתמודדות עם אכילה רגשית:
- בשלב הראשון יש להביא את עצמנו למודעות לכן הדבר הראשון שנעשה לפני שניגש לאוכל הוא לעצור ולצאת מהאזור שבו אנחנו נמצאים.
- בשלב השני נזהה את סוג הרעב שלנו . נשאל את עצמנו האם זהו רעב רגשי או רעב פיזי (כלומר מקרקרת לנו הבטן).
- אם זה רעב אמיתי ניגש לאכול, אם זה רעב רגשי נבדוק מה אנחנו מרגישים, נשאל את עצמנו למה אני באמת זקוק עכשיו? או מה אני מרגיש עכשיו?
- נזהה את הרגש ונשאל מה יכול להחליש את הרגש עכשיו? לדוגמא אם הרגש הוא שעמום אז נעשה משהו אחר חוץ מאכילה שיפתור את השעמום.
- בשלב האחרון נפעל אחרת, כלומר נעשה כל פעולה שלא קשורה לאכילה למשך 5 דקות כדי שהדחף שלנו ירד למטה והרצון העז שהרגשנו לאוכל פשוט יתפוגג.
הכותבת היא בטי שרם, הבעלים והמייסדת של מכללת אפקט, בעלת תואר ראשון ושני בחינוך, בעלת ניסיון של 18 שנים בתחום ההוראה, הדרכה והנחיית סדנאות וקבוצות.