אסנס רוזה 2023 – צילום: חגית גורן
יקב "טפרברג" מציג שני יינות מיוחדים לקראת חג השבועות.
יקב טפרברג, מהיקבים המובילים בישראל, דור חמישי עם מורשת בת למעלה מ-150 שנה, גאה להציג 2 מיינות היקב לקראת חג השבועות. היינות המוצגים לקראת חג השבועות הם אינספייר קולומבר 2024 ואסנס רוזה 2023.
אינספייר קולומבר 2024
שם היין: אינספייר קולומבר
הרכב זני: 100% ענבי קולומבר
מקור הענבים: מכרם במבוא חורון במורדות יהודה
הבציר: מכני בשעות הלילה
נתוני בציר ממוצעים:
בריקס |
21.8 |
חומציות [ג/ל]: |
6.0 |
pH |
3.55 |
בציר 2024:
שנת בציר 2024 ממשיכה את המגמה של עונות גידול חמות באופן יחסי לעומת הממוצע הרב שנתי. כמו כן, החורף שקדם לעונה זו היה חם באופן יחסי עם מנות קור נמוכות אשר פגעו בפוריות בכרמים ואשר הניבו בציר קטן יותר אך איכותי.
מתוך מטרה לצמצם את חשיפת האשכולות לקרני השמש החמות, יותר ויותר כרמים מגודלים עם מערכת הדלייה ייחודית אשר מגינה על האשכולות מפני חשיפה ישירה לשמש ואשר יוצרת תנאי מיקרו-אקלים טובים ובציר ענבים איכותיים ליינות היקב.
תהליך ייצור היין:
ענבי הקולומבר הגיעו ליקב בשעות הבוקר המוקדמות לאחר שנבצרו מכאנית והוכנסו מיד לסחיטה עדינה ומהירה על מנת לקבל תירוש ענבים לבן איכותי. סחיטה זו נעשתה באווירת חנקן למניעת תהליכי חמצון ולשמור על הטעימים וארומות של הפרי.
המיץ שנסחט הועבר למיכל נירוסטה בו בוצעה הפרדה בין המשקעים למיץ באמצעות טכנולוגיה הקרויה הרחפה -FLOTATION. בטכניקה זו מרחפים את המשקעים לחלקו העליון של המיכל באמצעות פעפוע של גז חנקן, המאפשר להעביר את המיץ הנקי – המצוי מתחת למשקעים למיכל התסיסה.
לאחר שפייה, הוסיפו שמרים והחלה תסיסה אלכוהולית בטמפרטורה נמוכה לטובת שמירת ארומות, למשך כשלוש שבועות.
היין לא עבר תסיסה מאלולאקטית כדי לשמור על רעננותו ופריכותו.
תיאור היין:
יין לבן יבש, בעל גוון ירקרק-צהבהב עדין וארומטי, עם חמיצות מודגשת וגוף קליל עד בינוני. מתאפיין בניחוחות של עשבוניות עם נגיעות טרופים של פסיפלורה ופג’ויה המשלבות יחד עם ארומות של פרחים לבנים והדרים. בפה מורגש פרי הדר טרי, חמיצות אופיינית לזן וסיומת ארוכה וחדה.
אנליזת היין :
סוכר |
יבש |
כהל [ב-%] |
11.9 |
חומציות [ג/ל]: |
5.8 |
pH |
3.52 |
לשתייה החל מ: הוצאתו לשוק
הצעת הגשה: בטמפרטורה של 12-10 מעלות
- קרפצ'יו דג ים עם שמן זית ולימון – הדג הנא והחמיצות המודגשת של הרוטב ישתלבו עם הרעננות של היין.
- ריזוטו לימוני עם אספרגוס ופרמזן – החומציות של היין תשלים את הטעמים הקרמיים והירוקים של המנה.
- סלט עשבי תיבול טריים עם גבינת ריקוטה וצנוברים קלויים – משחק של טריות וקרמיות שמתאים לרעננות של היין.
מחיר: 65 ₪
אסנס רוזה 2023
שם הסדרה: אסנס
הרכב זני:
40% קלדוק
40% ברברה
20% גרנאז'
מקור הענבים: הקלדוק גדל ליד נגבה, הברברה והגרנאז מעמק איילון
בציר: הקלדוק נבצר מכני בשעות הלילה ושאר הזנים נבצרו בבציר ידני בשעות הבוקר המוקדמות
נתוני בציר ממוצעים: בריקס: 19.9 חומצה [ג/ל]: 6.5 pH: 3.35
תהליך ייצור היין:
בציר הענבים נעשה בשעות קרירות כדי לא לחשוף את הענבים הנבצרים לטמפרטורות גבוהות. עם הגעת הענבים ליקב בוצעה הפרדה בין הענבים לבין השידראות והענבים נכנסו לריסוק עדין.
הענבים המרוסקים עברו קירור במחליף החום ל-12 מעלות , בדרכם לפרס הפניאומאטי האינרטי – המגובה בחנקן , על מנת למנוע לחלוטין חימצון של טעמים וארומות המצויים בענבים.
הענבים שהו בפרס הפנאומטי האינרטי זמן קצר על מנת למצות ארומה וצבע עדין מהזגים.
עם סיום ההשריה באווירת החנקן, הענבים נסחטו בלחץ נמוך ביותר ,בסחיטה עדינה ואיטית וללא חשיפה לחמצן על מנת לקבל תירוש ענבים עשיר בגוון אדמדם.
המיץ שנסחט הועבר למיכל נירוסטה בו בוצעה הפרדה בין המשקעים למיץ באמצעות טכנולוגיית : הרחפה – FLOTATION . בטכניקה זו מרחיפים את המשקעים לחלקו העליון של המיכל באמצעות פעפוע של גז חנקן המאפשר להעביר את המיץ הנקי – המצוי מתחת למשקעים למיכל התסיסה.
התסיסה האלכוהולית של המיץ הנקי ערכה כ-22 ימים בטמפרטורה של 13 מעלות. תסיסה בטמפרטורה זו נבחרה בכדי לייצר יין עדין ולשמר את ארומות הענבים.
היין לא עבר תסיסה מאלולאקטית כדי לשמור על רעננותו ופריכותו.
תיאור היין: היין מתאפיין בצבע סלמון בהיר, האף בעל נגיעות של פירות טרופיים ומינרליים. בפה היין בעל חמיצות מאוזנת , גוף תומך , פריך ורענן ובעל רכות נעימה.
אנליזת היין: סוכר: יבש כהל [ב-%]:11.2 pH: 3.2 חומציות [ג/ל]: 6.3
לשתייה החל מ: הוצאתו לשוק
מחיר: 65 ₪